Καραϊσκάκης: Απογοητευμένος ο Φαν Ίπερεν από την κατάσταση στην Ελλάδα

Καραϊσκάκης: Απογοητευμένος ο Φαν Ίπερεν από την κατάσταση στην Ελλάδα

Ο Ντόνι Φαν Ίπερεν μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα που δεν είναι όπως την περίμενε.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο NH Sport, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής του Καραϊσκάκη, Ντόνι Φαν Ίπερεν δήλωσε απογοητευμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, μιας και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να παίζει ποδόσφαιρο.

Ο Φαν Ίπερεν αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να μετακομίσει στην Ελλάδα για να ζήσει μία νέα ποδοσφαιρική περιπέτεια. Ο ποδοσφαιριστής από το Sint Pancras ήθελε κάτι διαφορετικό από την πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας και έτσι έφυγε για τον Καραϊσκάκη, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, ο Ολλανδός αμυντικός δεν έχει παίξει ακόμη κάποιο επίσημο ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φαν Ίπερεν:

«Η διοργάνωση έπρεπε να ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου. Στο τέλος ακυρώθηκε, επειδή δεν υπήρχε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτό φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα εδώ κάθε χρόνο, οπότε η διοργάνωση δεν ξεκινά εγκαίρως. Αλλά φέτος είναι πολύ ακραίο, η 24 Οκτωβρίου έγινε 1 Νοεμβρίου, η 1 Νοεμβρίου έγινε 8 Νοεμβρίου, η 8 Νοεμβρίου έγινε 15 Νοεμβρίου. Τότε τα τηλεοπτικά δικαιώματα κανονίστηκαν, αλλά τώρα υπάρχει lockdown τριών εβδομάδων στην Ελλάδα.

Αλλά αν πρέπει να είμαστε για τρεις εβδομάδες σε lockdown και ταυτόχρονα να μην μπορούμε να προπονηθούμε, τότε δεν θα είναι δυνατό να ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη του. Τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ξανά προετοιμασία και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ήταν να ληφθεί απόφαση την περασμένη Δευτέρα, σχετικά με το εάν η διοργάνωση ξεκινήσει ή όχι, και τελικά πάλι δεν αποφασίστηκε τίποτα. Πρέπει να πω ότι κάτι πρέπει να γίνει σε διοικητικό επίπεδο στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Φαν Ίπερεν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ίσως τώρα δώσει το ΟΚ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούμε τους ίδιους κανόνες και πρωτόκολλα με τους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ (το υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα). Στην αρχή δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για εβδομαδιαία τεστ. Οι σύλλογοι λένε ότι μπορούν τώρα να συμμορφωθούν με αυτό. Η Ένωση πιστεύει επίσης ότι είναι καλό να ξεκινήσουμε, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν το εγκρίνει. Πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Έτσι λοιπόν επειδή δεν μπορούσαν να το αποφύγουν έπρεπε να ξεκινήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Αλλά και στη SL υπάρχει ασάφεια. Για παράδειγμα, δόθηκε σε ένα κλαμπ ένας επιπλέον μήνας για να ξεκινήσει να αγωνίζεται (Απόλλων Σμύρνης). Έτσι, μερικές ομάδες είχαν ήδη παίξει τέσσερα παιχνίδια και στη συνέχεια ξεκίνησε να αγωνίζεται και αυτό. Υπήρχαν επίσης παιχνίδια που είχαν ήδη παιχτεί και τελικά κηρύχθηκαν άκυρα. Βιώνω όλα αυτά τα πράγματα εδώ...

Ήρθα εδώ για μια υπέροχη ποδοσφαιρική περιπέτεια. Ελπίζω λοιπόν να ακούσω τη Δευτέρα (αύριο) ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την επόμενη Κυριακή. Εάν όχι, φοβάμαι ότι δεν θα ξεκινήσουμε πριν τον Ιανουάριο. Όταν έφτασα εδώ, η ομάδα είχε ήδη πραγματοποιήσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Ποτέ δεν είχα κάνει τόσο μεγάλη προετοιμασία όπως τώρα. Προετοιμάζεσαι για έναν αγώνα και μετά ακούς ξανά ότι ακυρώνεται».

Σύμφωνα με τον αμυντικό, το lockdonw στην Ελλάδα είναι λίγο χειρότερο από ό,τι στην Ολλανδία: «Για να βγείτε έξω, για παράδειγμα, πρέπει να στείλετε ένα SMS στο οποίο θα αναφέρετε τι πρόκειται να κάνετε. Πρέπει να είστε σε θέση να το δικαιολογήσετε εάν η αστυνομία σας σταματήσει. Ευτυχώς, ο σύλλογος μου έδωσε ένα χαρτί χωρίς να χρειάζεται να στέλνω γραπτό μήνυμα. Δίνω αναφορά στο κλαμπ. Αυτό είναι από τις εννέα έως τις πέντε. Δεκαπέντε λεπτά από το ξενοδοχείο μου είναι η παραλία και ο καιρός είναι ακόμα καλός. Πρέπει συχνά να κολυμπώ ως προπόνηση αποκατάστασης».

«Αν έχει νόημα να μείνω στην Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατεί; Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και δεν μπορώ να φύγω τώρα. Μπορώ να υπογράψω με άλλο σύλλογο τον Ιανουάριο, αλλά πρέπει να τιμήσω το συμβόλαιό μου μέχρι το καλοκαίρι. Επιπλέον, εάν μπορέσουμε να παίξουμε τον Ιανουάριο, δεν έχει νόημα να αλλάξω κλαμπ. Θα παίξουμε πολλούς αγώνες σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό είναι καλό για μένα. Ο απώτερος στόχος μου είναι να μπορέσω να ανέβω ένα βήμα ψηλότερα τον επόμενο χρόνο».

Ο Φαν Ίπερεν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τον Καραϊσκάκη τον Σεπτέμβριο, μένει ακόμη σε ξενοδοχείο: «Και αν πρέπει να μείνεις εκεί όλη μέρα, σε κάνει να τρελαίνεσαι. Τι κάνω τώρα; Άσκηση το πρωί, παραλία το απόγευμα, προπόνηση ξανά το απόγευμα και λίγη χαλάρωση ενδιάμεσα, και μαθαίνω Ελληνικά σε ένα σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο περνάω τη μέρα μου. Εάν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα, ενδέχεται να πάρω άδεια να πάω στην Ολλανδία για δύο ή τρεις εβδομάδες για να φορτίσω τη μπαταρία, να περιμένω περίμενε και βλέπουμε».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved