Λεουτσάκος: «Σέντρα σε Super League 2 και Football League στις 7/11 – Τι γίνεται με την ΕΡΤ»
1 SHARE

Λεουτσάκος: «Σέντρα σε Super League 2 και Football League στις 7/11 – Τι γίνεται με την ΕΡΤ»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε για την έναρξη των μικρών επαγγελματικών κατηγοριών και τις επαφές με ΕΡΤ.

Κανονικά στις 7 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League, όπως ξεκαθάρισε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας μίλησε στον Sport fm Πάτρας για την έναρξη των πρωταθλημάτων, όπως και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ μίλησε για πλάνο τριετίας που πρέπει να καταρτιστεί για το μέλλον των κατηγοριών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεουτσάκου, σε απόδοση του soccer plus:

Για το αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 7/11: «Η σέντρα για τις 7 του μηνός είναι σίγουρη, έχουν πάρει απόφαση όλες οι ομάδες ότι θα ξεκινήσουμε και τείνουμε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να παίξουμε κανονικά. Αυτή η κατηγορία τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από προβλήματα λόγω του ότι δεν έχει σταθερό τηλεοπτικό συμβόλαιο, δύο τριών χρονών, πέρα από την προηγούμενη χρονιά που είχαμε μία συμφωνία για ένα συν ένα χρόνο, είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην κατηγορία από οικονομικής πλευράς γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά απόψεων από τη μεγάλη κατηγορία στην αμέσως επόμενη, δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή οι παράγοντες της Πολιτείας στο κομμάτι που λέγεται ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό πέρυσι έγινε μία αναδιάρθρωση που δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει γιατί είχαν τάξει στις ομάδες άλλα χρήματα και άλλο συμβόλαιο και δεν προχώρησε αυτό και φτάσαμε σε άλλο κομμάτι που είμαστε πάλι πίσω. Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για να βρούμε τηλεοπτικό συμβόλαιο και πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες προκειμένου η κατηγορία αυτή να βρει το δρόμο της, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η Super League, είναι και η Super League 2 και η Football League».

Για τη διαφορά στα τηλεοπτικά συμβόλαια στη μεγάλη κατηγορία και τις μικρότερες και αν θα βρεθεί λύση με την ΕΡΤ: «Τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες είναι πολύ περισσότερα και λόγω της πανδημίας και λόγω του ότι δώσαμε βάση σε θέματα υγείας και άνθρωπος δεν τελείωσε πέρυσι το πρωτάθλημα, μπήκαμε σε διαδικασία να κάνουμε προσπάθεια να το τελειώσουμε, κάναμε ένα προγραμματισμό και για διάφορους λόγους με την ΕΠΟ και το μπαράζ, δεν πήραμε χρήματα από την ΕΡΤ, δεν μας τα έδωσαν, οι πρόεδροι δεν πήραν το αναμενόμενο ποσό για τις ομάδε,. Τελείωσε το πρωτάθλημα άκομψα λόγω της πανδημίας, από Ιούλιο Αύγουστο έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία οι πρόεδροι το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν το χέρι στην τσέπη, για παίκτες προπονητές, ΙΚΑ εφορεία που όλα αυτά είναι ένα νούμερο μεγάλο, το οποίο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ούτε βοήθεια. Το θεωρώ άδικο αν φέτος ξεκινήσουμε και δεν βρεθεί μία μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προς τους προέδρους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Είτε είναι η ΕΡΤ είτε είναι φόρος από το στοίχημα όπως έχουμε πει και δεν μας ακούει κανένας. Δεν μπορεί οι ομάδες του πρωταθλήματος να μετέχουν στο στοίχημα και να μη λαμβάνουν ένα ποσοστό. Δεν υπάρχει βοήθεια από τις εταιρείες που μπορούν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Στο εξωτερικό στις μεγάλες λίγκες δίνονται οικονομικά ποσά για να μπορούν να αντέξουν γιατί είναι συνέχεια. Η SL 2 είναι συνέχεια της πρώτης κατηγορίας από κει ανεβαίνουν οι ομάδες από κει αντλούν παίκτες, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μία βάση, η οποία θα μπορεί μια ομάδα να παίξει στην SL1 θα πρέπει να έχει τα ανάλογα οικονομικά κριτήρια.

Οι πρόεδροι των μικρότερων κατηγοριών το μόνο που κάνουν είναι να πληρώνουν δεν κάνουν κάτι άλλο και με τη δυσκολία της πανδημίας που δεν έχουμε φιλάθλους για να μαζέψουμε κάποια χρήματα από τα εισιτήρια. Πρέπει να σκύψει η Πολιτεία και να δει πολύ πιο σοβαρά τι γίνεται στη Super League 2 και στη Football League όπως έκανε στη Super League 1 και να τη βοηθήσει ανάλογα με όσα έκανε στην παραπάνω κατηγορία».

Για τα δεδομένα που υπάρχουν στο τηλεοπτικό τοπίο: «Πέρυσι ξεκινήσαμε μία διαδικασία με την ΕΡΤ προ της πανδημίας του κορονοϊού, με την προηγούμενη κυβέρνηση και το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, και είχαμε σκοπό να πάρουμε 850.000 ευρώ για τη Super League 2, γύρω στα 300.000 ευρώ οι ομάδες της Football League, αφού άλλαξε κυβέρνηση δεχθήκαμε μετά κόπων και βασάνων από το να κόψουμε το ποδόσφαιρο στη μέση, δεχθήκαμε όλο το βάρος μία ομάδα που είχε μπάτζετ 800 και 900.000 ευρώ, φτάσαμε σε σημείο να πάρουμε τα μισά λεφτά τα οποία και δεν πήραμε. Από τα 5,5 εκατομμύρια που ήταν να πάρουμε πήραμε 3,5 εκατομμύρια γιατί δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα και λιγότερα πήρε η Football League.

Πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι το πρωτάθλημα. Η να κάνουμε ένα διετές τριετές συμβόλαιο το οποίο οι ομάδες κάποια στιγμή θα πάρουν τα λεφτά που ήταν να πάρουν πέρυσι που δεν τα πήρανε λόγω πανδημίας. Τουλάχιστον φέτος επειδή δεν θα υπάρχουν εισιτήρια, οι ομάδες έχουν οικονομική δυσπραγία, υπάρχει πανδημία και έξοδα, για όλα αυτά θα πρέπει να στηριχθεί το ποδόσφαιρο. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, δεν σας κρύβω ότι μία ομάδα της Super League 2 μόνο από μισθούς εφορίες και ΙΚΑ έχει 400.000 ευρώ έξοδα μόνο στο κράτος. Είναι λεφτά που επιστρέφονται, δεν τα κρατάνε οι πρόεδροι. Μιλάμε για 32 ομάδες και περίπου τρεις ή τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενους. Μειώνεται η ανεργία, είναι εργαζόμενοι και πρέπει να στηριχθούν.

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, έχουμε κάνει συναντήσεις και με τον κύριο Αυγενάκη και με την ΕΠΟ, σαφώς είναι πολλές οι ομάδες και πρέπει να μειωθούν αλλά αυτό μπορεί να γίνει με ορίζοντα τριετίας για να γνωρίζει κάθε ομάδα τι χρήματα θα παίρνει. Μιλάμε για δύο κατηγορίες που μόνο χρήματα βάζουν και δεν παίρνουν τίποτα. Δεν σας κρύβω και σε θέμα τηλεθέασης υπάρχουν ομάδες και στη Super League 2 και στη Football League που κάνουν μεγαλύτερη τηλεθέαση από ομάδες πρώτης κατηγορίας.

Θα πρέπει να δοθεί λύση σε βάθος διετίας τριετίας να γνωρίζουμε που πηγαίνουμε, γιατί πάλι θα φτάσουμε σε σημείο να συζητάμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Και να μπουν και δικλείδες ασφαλείας, με συγκεκριμένο μετοχολογικό κεφάλαιο και να βγαίνουν όλα αυτά ένα μήνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όχι να συζητάμε ότι υπάρχει επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να μην γνωρίζουμε 15 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποιες ομάδες θα συμμετέχουν.

Θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλες σε αυτή τη διαδικασία και οι ποδοσφαιριστές με το συνδικαλιστικό τους όργανο τον ΠΣΑΠ. Όχι μόνο να διαμαρτύρονται και να μπουν στην διαδικασία γιατί οι εργαζόμενοι τους θέλουν καλύτερους όρους εργασίας και οικονομικούς. Να βοηθήσουν όλοι, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύση.

Αν δεν υπάρξει λύση μέχρι τις 7 Νοεμβρίου υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο να διακοπεί το πρωτάθλημα ή είναι οριστική απόφαση να ξεκινήσει: «Εμείς θα ξεκινήσουμε να δείξουμε καλή τη πίστη ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα μας και από κει και πέρα προχωρώντας θα αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι για την πορεία του πρωταθλήματος. Δεν μπορεί οι πρόεδροι να βάζουν μόνο λεφτά από την τσέπη τους, δεν γίνεται. Από τη στιγμή που πέρυσι το κρατικό κανάλι αρκετές ομάδες από την πρώτη κατηγορία προκειμένου να στηρίξει το ποδόσφαιρο, ειδικά φέτος που δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι, υπάρχουν περιορισμοί, ανά πάσα στιγμή η χώρα μπαίνει σε άλλο κομμάτι λόγω της πανδημίας εμείς θέλουμε να ενισχυθούν. Εμείς δεν θέλουμε να τους τα χαρίσουν, κάθε ομάδα δίνει 500 με 600.000 ευρώ στην εφορία και τα μισά η Football League .Βεβαίως και είναι όλα ανοιχτά όσον αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Γιατί οι πρόεδροι δεν θα μπορούν να αντέξουν, μιλάμε για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και δε στηρίζεται;».

Για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα στα ολοκληρωθεί με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας: «Κάθε μέρα μπαίνουμε σε διαφορετική φάση σαν χώρα ανεβαίνουν τα κρούσματα και εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να συνεισφέρουμε σε αυτό το κομμάτι και για αυτό λέω ότι πρέπει οι ομάδες να ενισχυθούν γιατί είναι δύσκολο χωρίς κόσμο. Πρέπει να συμμορφωθούμε με τους λοιμωξιολόγους και ας καθυστερήσουμε να μπούμε στο γήπεδο, να μπούμε και να είμαστε υγιείς όχι να μπούμε και να μη βγούμε ποτέ.

Για το πότε θα υπάρξει εξέλιξη για τα τηλεοπτικά: «Μέσα στην εβδομάδα. Θα κάνουμε κάποια ραντεβού θα ζητήσουμε από αρμόδιους υπουργούς να μας βοηθήσουν και από εκεί και πέρα το βλέπουμε. Ο κύριος Αυγενάκης μέχρι στιγμής δεν είναι και το κόμμα του να μας βοηθήσει στο οικονομικό με την ΕΡΤ, θα κάνουμε κάποια ραντεβού να δούμε κατά πόσο μπορεί να μας βοηθήσει από το κομμάτι του, θα απευθυνθούμε κι αλλού και πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση. Θεωρώ ότι πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: «Στα τρία τελευταία χρόνια που είμαι πρόεδρος στην ένωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου SL 2 και Football League έχω μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση της ΕΠΟ. Το δεύτερο χρόνο σε συνεργασία με την ΕΠΟ μας κάλυψαν και το κομμάτι της διαιτησίας που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ και γενικά έχω μία πάρα πολύ καλή συνεργασία που ευελπιστώ να συνεχιστεί».

 


Κύπελλο Ισπανίας: Προκρίσεις για Μπέτις, Βιγιαρεάλ και Λεβάντε
Κύπελλο Ισπανίας: Προκρίσεις για Μπέτις, Βιγιαρεάλ και Λεβάντε
Η βαθμολογία της Euroleague - Δύσκολα τα πράγματα για Ολυμπιακό (photo)
Η βαθμολογία της Euroleague - Δύσκολα τα πράγματα για Ολυμπιακό (photo)
Ολυμπιακός: Ο Τζένκινς παραδέχθηκε πως δεν έφτανε η προσπάθεια!
Ολυμπιακός: Ο Τζένκινς παραδέχθηκε πως δεν έφτανε η προσπάθεια!
Premier League: Ασταμάτητη και στην κορυφή η Σίτι, με ανατροπή η Άρσεναλ (videos)
Premier League: Ασταμάτητη και στην κορυφή η Σίτι, με ανατροπή η Άρσεναλ (videos)

Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία για τα 427 στην Αττική, στα «κόκκινα» η Εύβοια και η Μύκονος

Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία για τα 427 στην Αττική, στα «κόκκινα» η Εύβοια και η Μύκονος

Σήφης Βαλυράκης: Θρίλερ με το θάνατό του! Έγκλημα καταγγέλλει η γυναίκα του

Σήφης Βαλυράκης: Θρίλερ με το θάνατό του! Έγκλημα καταγγέλλει η γυναίκα του

Ανοιχτά καταστήματα: Γιατί δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS και χρονόμετρο στις αγορές

Ανοιχτά καταστήματα: Γιατί δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS και χρονόμετρο στις αγορές

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»

Απαγόρευσή συναθροίσεων: Γιατί ελήφθη τώρα η απόφαση – Το παρασκήνιο και οι διευκρινίσεις

Απαγόρευσή συναθροίσεων: Γιατί ελήφθη τώρα η απόφαση – Το παρασκήνιο και οι διευκρινίσεις

Καταγγελία - σοκ της Ζέτας Δούκα: «Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε»

Καταγγελία - σοκ της Ζέτας Δούκα: «Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε»

Δείκτης θετικότητας και κρούσματα της μετάλλαξης οδηγούν σε νέο σκληρό lockdown

Δείκτης θετικότητας και κρούσματα της μετάλλαξης οδηγούν σε νέο σκληρό lockdown

Survivor Spoiler 26/1: Θύελλα σήμερα! Στα χέρια Μπλε και Κόκκινοι για την ασυλία;

Survivor Spoiler 26/1: Θύελλα σήμερα! Στα χέρια Μπλε και Κόκκινοι για την ασυλία;

Στο νοσοκομείο η Κατερίνα Καραβάτου – Τι είπε ο Κρατερός Κατσούλης (vid)

Στο νοσοκομείο η Κατερίνα Καραβάτου – Τι είπε ο Κρατερός Κατσούλης (vid)

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ο πατέρας του προπονητή είπε ότι είχαν σχέση αλλά διαφωνούσε

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ο πατέρας του προπονητή είπε ότι είχαν σχέση αλλά διαφωνούσε

Survivor Spoiler 26/1: Η ατομική ασυλία, η Σαλαγκούδη και η απόλυτη ανατροπή...

Survivor Spoiler 26/1: Η ατομική ασυλία, η Σαλαγκούδη και η απόλυτη ανατροπή...

Φώτο-ντοκουμέντο: Μαχαιριά σε ανήλικο δίπλα στην καρωτίδα- Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει την «ομάδα της Τερψιθέας»

Φώτο-ντοκουμέντο: Μαχαιριά σε ανήλικο δίπλα στην καρωτίδα- Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει την «ομάδα της Τερψιθέας»