ΑΕΚ: Τα… πειράματα του Δέλλα (photos+video)

ΑΕΚ: Τα… πειράματα του Δέλλα (photos+video)

Η απουσία του Πέτρου Μάνταλου έχει αφήσει ένα μεγάλο δυσαναπλήρωτο κενό στο κέντρο της ΑΕΚ και ο Τραϊανός Δέλλας δοκίμασε αρκετά απέναντι στην Παναχαϊκή για να το καλύψει.

Η αγωνιστική… πτώση της ΑΕΚ συγκριτικά με την απίστευτη σεζόν που έκανε στο μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, ξεκίνησε από τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Από τη μία, η ψυχολογία των παικτών και του συνόλου του Τραϊανού Δέλλα έπεσε και από την άλλη, χάθηκε το πιο σημαντικό εργαλείο στη… μηχανή τερμάτων της ομάδας. Ο λόγος για τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και έγινε γνωστό πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει για το υπόλοιπο της χρονιάς.

1219808

Από τότε, η ΑΕΚ μπορεί να κατάφερε να δείξει σοβαρό πρόσωπο και να χάσει λίγους βαθμούς, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις της δεν εντυπωσίαζαν συγκριτικά με το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Τα πρώτα προβλήματα, φάνηκαν από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή όπου έλειπε η φαντασία και ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργούσε τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Για το λόγο αυτό, ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή να βρει την καλύτερη δυνατή λύση έτσι ώστε η ομάδα του να… ρολάρει ξανά και να θυμίσει το σύνολο του ξεκινήματος της σεζόν που δεν έβρισκε αντίπαλο στο διάβα του.

Κρισάντους στην κορυφή

Το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ ήταν με τον Μακόλεϊ Κρισάντους στην κορυφή της επίθεσης, τους Πλατέλλα και Αραβίδη στα πλάγια και τον Μπαρμπόσα πίσω από τον επιθετικό. Το ξεκίνημα ήταν δυνατό για την Ένωση και άνοιξε το σκορ στο 4’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη.

1242804

Η συνέχεια όμως, μόνο ανάλογη δεν ήταν καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έριξαν ρυθμούς και δεν έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν τις φάσεις που θα καθάριζαν από νωρίς το ματς. Ο… αργός Κρισάντους δεν βοηθούσε στο να παίξει ο «δικέφαλος» όπως θέλει ο Δέλλας. Δηλαδή γρήγορο και στρωτό ποδόσφαιρο.

Επιστροφή Αραβίδη

Για να μπορέσει η ΑΕΚ να γίνει πιο κινητική, ο Δέλλας έκανε αρκετά πειράματα. Ένα από αυτά που είδαμε, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ήταν η μετατόπιση του Κρισάντους στα πλάγια με τον Χρήστο Αραβίδη να περνάει στην κορυφή της επίθεσης.

1242866

Το σχήμα αυτό μπορεί να μην έμοιαζε… ορθολογικό και έτσι αποσύρθηκε αρκετά γρήγορα, καθώς και ο «Κολοσσός» είδε άμεσα πως δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Νέος ρόλος για… Άραβα

Το τελευταίο… πείραμα που έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στο πρώτο μέρος, ήταν η χρησιμοποίηση του Χρήστου Αραβίδη σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον Κρισάντους. Ο Μπαρμπόσα πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης που είναι η φυσική του θέση και ο Αραβίδης είχε το ρόλο του οργανωτή. Το συγκεκριμένο σχήμα, λειτούργησε κάπως καλύτερα καθώς ο Έλληνας επιθετικός έχει την ικανότητα να κρατήσει την μπάλα και να τη μοιράσει με σωστό τρόπο.

Παρόλα αυτά, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ομάδα ξεκίνησε όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Από τη στιγμή όμως, που και πάλι δεν υπήρξε κάποια βελτίωση, ο Δέλλας έκανε το αυτονόητο.

Την… έλυσε ο Σοϊλέδης

Ο Κρισάντους πήρε ακόμα μία ευκαιρία, ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στο γρήγορο ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Δέλλας.

Έτσι, αποχώρησε στο 66’ από τον αγωνιστικό χώρο με τον Σοϊλέδη να περνάει στη θέση του. Έτσι ο Σοϊλέδης πήγε στα αριστερά της επίθεσης και πέρασε στην κορυφή ο Αραβίδης.

1242889

Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα. Ο Έλληνας μπακ- χαφ έκανε… άνω – κάτω την άμυνα της Παναχαϊκής δημιουργώντας αρκετά ρήγματα από τα πλάγια και όποια φάση και αν δημιουργούσε η Ένωση προερχόταν από προσπάθεια του Σοϊλέδη.

Πρόκειται για μία σχετικά νέα θέση καθώς μέχρι στιγμής είχε αγωνιστεί μόνο ως αριστερό μπακ. Ο Μπαρμπόσα διατηρήθηκε ως δεκάρι, αλλά ο Πορτογάλος για ακόμα μία φορά, δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες.

1242881

ΑΕΚ: Τα… πειράματα του Δέλλα (photos+video)



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved