ΑΕΛ: Στόχος η Super League για Μουλόπουλο και Πινδώνη

ΑΕΛ: Στόχος η Super League για Μουλόπουλο και Πινδώνη

Ξεκάθαροι ήταν οι δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Θανάσης Μουλόπουλος και Θανάσης Πινδώνης, σχετικά με τους στόχους της ομάδας, που είναι η άνοδος.

Οι δύο άσοι μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου στο Ελατοχώρι για την πορεία της προετοιμασίας και τη νέα σεζόν των «βυσσινί».

Αναλυτικά:

Θανάσης Μουλόπουλος

-Ποια είναι η εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής;

«Θεωρώ ότι δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Όλοι οι παίκτες που έχουμε έρθει εδώ έχουμε έρθει για έναν στόχο. Στο μυαλό μας είναι μόνο η άνοδος της ομάδας. Δουλεύουμε σκληρά από την πρώτη μέρα και θεωρώ ότι προχωράμε με σωστά βήματα. Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί και θέλω να πιστεύω πως έτσι θα συνεχίσει. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και στο τέλος, στην αρχή του πρωταθλήματος , θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα».

-Πως περιμένεις το νέο πρωτάθλημα με βάση τις μέχρι τώρα κινήσεις των άλλων ομάδων;

«Δεν έχει γίνει κάτι σπουδαίο από τις άλλες ομάδες, απ’ ότι τουλάχιστον έχω δει. Θεωρώ ότι η δική μας η ομάδα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει. Έχουν γίνει πολλές και πολύ καλές κινήσεις, έχουν έρθει πολλοί καλοί παίκτες και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό σύνολο για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας».

-Τι σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόταση της ΑΕΛ;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίξει στην ΑΕΛ, μια ιστορική ομάδα με υπέροχο κόσμο. Οι άνθρωποι που με προσέγγισαν έδειξαν ότι με θέλουν πολύ στην ομάδα και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ…».

-Τρία φιλικά ματς, τρεις νίκες. Τι μαρτυράει η εικόνα της ομάδας και οι νίκες, σ’ αυτά;

«Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, σίγουρα η νίκη βοηθάει ψυχολογικά, αλλά απλά δείχνει ότι δουλεύουμε πολύ καλά με σταθερά βήματα και έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο. Υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη και τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις βγαίνουν και φιλικά, βήμα-βήμα, σιγά-σιγά και όσο περνάει ο καιρός θα βγαίνουν περισσότερα».

-Αισθάνεσαι πίεση;

«Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο. Γνωρίζω από την αρχή ότι όποιος έχει έρθει εδώ ξέρει ότι θα υπάρχει πίεση του κόσμου, θέλει ο κόσμος να δει την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται και γι’ αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ πέρα, για να πάμε την ΑΕΛ στη super league, να χαρεί αυτός ο κόσμος και να τον δικαιώσουμε. Πίεση είναι λογικό να υπάρχει, αφού ο κόσμος ασχολείται τόσο πολύ με την ομάδα και καλά κάνει. Ερχόμενος εδώ το γνώριζα από την αρχή ότι πίεση θα υπάρχει».

Θανάσης Πινδώνης

-Την αισθάνεσαι την πίεση;

«Όταν μια ομάδα έχει στόχο την άνοδο και τον πρωταθλητισμό είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ θετικό γιατί πάντα είσαι σε εγρήγορση, προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους σου, φυσικά με την στήριξη του κόσμου. Ποιος ποδοσφαιριστής άλλωστε δεν θέλει να παίζει με πολύ κόσμο και να έχει την στήριξη των φιλάθλων. Με την πίεση που υπάρχει στην ομάδα θεωρώ ότι και εμείς θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε ως ποδοσφαιριστές και να πάμε την ομάδα εκεί όπου ανήκει».

-Υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες στην ομάδα. Αυτό σας προβληματίζει, σας απασχολεί για το ποιος θα παίζει;

«Όταν ένας παίκτης πηγαίνει σε μια ομάδα πρώτα βλέπει τον εαυτό του. Πρώτα απ’ όλα να έχει πίστη στον εαυτό του και από εκεί και πέρα είναι φυσιολογικό σε μια θέση να υπάρχουν και άλλοι παίκτες. Εγώ κοιτάζω τον εαυτό μου, είναι πολύ θετικό ότι έχω απέναντί μου κάποιους ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη εμπειρία και θα προσπαθήσω να διεκδικήσω την θέση και να είμαι στα πλάνα του προπονητή μου».

-Έχεις την εμπειρία από το πρωτάθλημα. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στο φετινό από αυτά των προηγούμενων χρόνων;

«Ακόμη δεν έχω εικόνα από τις άλλες ομάδες γιατί πρέπει να δούμε το σύνολο όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Η προηγούμενη ομάδα μου είχε στόχο την άνοδο όπως και εδώ, κοιτάζω το δικό μας ρόστερ και θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Πρέπει να γίνουμε ομάδα και να βρεθεί η σωστή χημεία, γιατί δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και σε θέμα παικτών και σε θέμα προπονητών και οργάνωσης. Αν είμαστε προσηλωμένοι και ταπεινοί ο στόχος θα επιτευχθεί».

-Τι σε έκανε να έρθεις στην ΑΕΛ;

«Σίγουρα η προσέγγιση της διοίκησης –που με ήθελαν τόσο πολύ- έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, φυσικά η ιστορία της ομάδας και ότι η ΑΕΛ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με έκαναν να πω κι εγώ το ναι για να έρθω και να βοηθήσω όσο μπορώ».

-Σε τι επίπεδο αφομοίωσης αυτών που ζητάει ο προπονητής σας βρίσκεστε;

«Τα φιλικά γίνονται για έναν σκοπό. Καταρχήν για να βρούμε ρυθμό εμείς οι παίκτες και να βρούμε την συνοχή ως ομάδα. Πιστεύω πως όσο πιο πολλά φιλικά κάνουμε και καλύτερο ρυθμό θα έχουμε και ο προπονητής θα δει περισσότερα πράγματα και θα βελτιώσει περισσότερα. Αυτά που μας λέει ο προπονητής στην προπόνηση προσπαθούμε μέχρι ένα σημείο να τα βγάζουμε μέσα στο παιχνίδι. Γι’ αυτό γίνεται και η ανάλυση του αγώνα, γι’ αυτό γίνεται και η προετοιμασία του αγώνα».



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved