Καραμανλής: «Μας βοήθησε η αλλαγή προπονητή»

Καραμανλής: «Μας βοήθησε η αλλαγή προπονητή»

Για καλύτερη ψυχολογία μετά την έλευση του Γιώργου Κούτση στον πάγκο της Παναχαϊκής έκανε λόγο ο αμυντικός των Αχαιών σε δηλώσεις του.

Ο Δημήτρης Καραμανλής μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM Πάτρας» και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Παναχαϊκή και τη φετινή της πορεία στη Football League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Δημήτρη, η Παναχαϊκή έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, τι έχει αλλάξει και βλέπουμε αυτή την αλλαγή;

«Τα αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό είναι πολύ θετικά για την ομάδα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και προηγουμένως η ομάδα δεν δικαιούταν τις νίκες. Απλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, εμείς το λέγαμε με τα παιδιά και μέσα στα αποδυτήρια, ότι τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών αδικούσαν την ομάδα και τους εαυτούς μας, είχαμε φέρει πολλές ισοπαλίες που σε παιχνίδια βάση ευκαιριών θα έπρεπε να τα είχαμε κερδίσει. Περιμέναμε να αλλάξει αυτό και όπως έγινε τις τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα κερδίζει και είναι πολύ ευχάριστο αυτό».

- Η έλευση του Γιώργου Κούτση, στον πάγκο της ομάδας τι έχει αλλάξει;

«Σίγουρα έχει δώσει ψυχολογία στην ομάδα, έχει βάλει το λιθαράκι του όπως όλοι μας και έχει δώσει ψυχολογία σε κάθε παιδί ξεχωριστά, αλλά έχει περάσει και την δικιά του φιλοσοφία στην ομάδα».

- Ο κ. Καραγεωργίου, ο προπονητής του Παναιτωλικού, είπε στην συνέντευξη Τύπου, ότι η ομάδα του δεν είχε το πάθος που διέθετε η Παναχαϊκή. Εσάς ποια ήταν η πηγή που αντλήσατε δύναμη;

«Ήταν τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα, και λέω ατυχή βάση της απόδοσης της ομάδας. Μπαίναμε στον αγώνα παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και χάναμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κερδίζαμε. Τελικά το αλλάξαμε αυτό, μετουσιώσαμε τις ευκαιρίες σε γκολ και έτσι η ομάδα πήρε τη νίκη».

- Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Εθνικό Γάζωρου. Πως αντιμετωπίζετε αυτό το ματς;

«Η φιλοσοφία και η λογική για όλα τα παιχνίδια είναι ίδια. Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες μπορούν να κόψουν από οποιαδήποτε ομάδα βαθμούς, το βλέπουμε κάθε Κυριακή να συμβαίνει αυτό και εμείς πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παίρνουμε τη νίκη, είτε αυτό είναι με τον Εθνικό Γαζωρου – που αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε την Κυριακή- είτε όποιο άλλο παιχνίδι έρθει στην συνέχεια. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο, αλλά όπως είπα και πριν ένα-ένα τα παιχνίδια να κοιτάμε την δουλειά μας και να κερδίζουμε».

- Στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό κοιτάξατε στα μάτια τους «ερυθρόλευκους», τώρα στον επαναληπτικό τι έχουμε να περιμένουμε;

«Μια αντάξια εμφάνιση όπως μες το Καραϊσκάκη, αξιοπρεπέστατη πιστεύω και χωρίς να θέλω να υποσχεθώ κάτι, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όσα παιδιά αγωνιστούν, θα δώσουν ότι έχουν μέσα στο γήπεδο, γιατί ξέρουν ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για την Παναχαϊκή, αλλά και για την ίδια την πόλη της Πάτρας να έρχεται φιλοξενούμενος ο Ολυμπιακός στην Πάτρα για ένα παιχνίδι. Εμείς θα κυνηγήσουμε όποιες ελπίδες μας έχουν απομείνει και στο ποδόσφαιρο, ποτέ μην λες ποτέ!»

- Δημήτρη, αν και αμυντικογενής παίκτης, ήσουν αυτός που πέτυχες το νικητήριο γκολ στην διαδικασία των πέναλτι με τον Πανηλειακό και πήρε η Παναχαϊκή την πρόκριση για τα ματς με τον Ολυμπιακό. Υποβόσκει το αίσθημα του να διεκδικήσει η ομάδα κάτι παραπάνω από την καλή εμφάνιση;

«Κάθε ποδοσφαιριστής όταν μπαίνει στο γήπεδο είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε παίζει με το τελευταίο χωριό θέλει να κερδίζει. Κακά τα ψέματα είναι κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον με τον Ολυμπιακό να μπορέσεις να κάνεις κάτι και να γραφτεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όσο για το πέναλτι το δικό μου, έτυχε να είμαι εγώ θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε άλλο παιδί, έκανα το καθήκον μου και η ομάδα μπόρεσε να δώσει αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό».

- Φέτος βλέπουμε μια διαφορετική Παναχαϊκή σε ότι αφορά τον τομέα της άμυνας, ακόμα και αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, σε πολλά ματς η άμυνα έχει σταθεί πολύ καλά.

«Δεν θέλω να ξεχωρίσω αμυντική γραμμή από την μεσαία ή την επιθετική, όλοι μαζί βάζουμε το γκολ και όλοι μαζί το δεχόμαστε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να το χρεωθούμε μόνο τα παιδιά της άμυνας, αλλά η γενική λειτουργία όλων των παιδιών μέσα στο γήπεδο από τον επιθετικό μέχρι και τον τερματοφύλακα. Την επιτυχία όπως και την αποτυχία την χρεωνόμαστε όλοι, είναι ομαδικό το άθλημα και κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι έκανε κάτι μόνος του.

- Πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα, στις μέχρι τώρα 13ης αγωνιστές.

«Είναι πολύ ποιοτικό, πιστεύω το καλύτερο των τελευταίων ετών, με πολλές ιστορικές ομάδες. Παρατηρούμε ότι παίζουν ομάδες που ήταν χρόνια στην Σουπερ Λιγκ και έχουν όλοι στόχο την άνοδο. Αυτό το κάνει από μόνο του πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και σίγουρα πολύ ποιοτικό».

- Θέλουμε ένα σχόλιο για τον κόσμο της Παναχαϊκής, που φέτος σύμφωνα με την προσέλευση δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα.

«Εμείς θέλουμε να τους πούμε να έρθουν στο γήπεδο. Σίγουρα η ομάδα φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο με τα αποτελέσματα και να δείχνεις στον κόσμο όραμα, ότι μπορεί να πετύχει κάτι. Στα τελευταία παιχνίδια όπως είπατε και εσείς είμαστε αναγεννημένοι σίγουρα τους θέλουμε δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντικό για ομάδα που έχει στόχο την άνοδο να έχει στην έδρα της τον κόσμο. Πιστεύω ο κόσμος της Πάτρας έχει δείξει τόσα χρόνια ότι στηρίζει την ομάδα και το ίδιο θα κάνει και φέτος στην δική μας προσπάθεια».

- Έχει δηλώσει ο Γιώργος Κούτσης, κατά κόρον στις συνέντευξης Τύπου, ότι το σημαντικό είναι να καταλάβετε σε ποια ομάδα παίζετε, εσύ και ως «νέος» στην ομάδα σε σχέση με την πορεία σου γενικότερα, τι διαφορές αντιλαμβάνεσαι;

«Καταλαβαίνεις από την στιγμή που έρχεσαι στην Πάτρα, ότι αυτή η ομάδα έχει δημιουργηθεί για να πρωταγωνιστεί σε οποιαδήποτε κατηγορία. Αυτό και μόνο λέει πολλά για την Παναχαϊκή, που γνωρίζαμε όλοι τόσα χρόνια ποια είναι η Παναχαϊκή. Είναι τιμή μου και χαρά μου που βρίσκομαι φέτος σε αυτόν τον σύλλογο. Σίγουρα στην αρχή υπήρξε κάποια πίεση σε όλα τα παιδιά, γιατί όταν είσαι πρωταγωνιστής από την πρώτη στιγμή, γεμίζεις πίεση και αν δεν έρθουν κάποια αποτελέσματα όπως τα περιμένεις, όμως, όταν φεύγει το άγχος από πάνω μας, δείχνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο τι είναι σαν ποδοσφαιριστής και θα κυνηγήσουμε την άνοδο μέχρι το τέλος».



Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved