Football League, στατιστική και προϊστορία της 5ης αγωνιστικής

Football League, στατιστική και προϊστορία της 5ης αγωνιστικής

Ολοκληρώνεται σήμερα (15/10) η πέμπτη αγωνιστική της Football League που, όπως και οι προηγούμενες, διεξάγεται σε... δόσεις.

Την Κυριακή (14/10) η Παναχαϊκή διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μη χάνει από τον Βύζαντα Μεγάρων, έστω κι αν για να το καταφέρει χρειάστηκε να φτάσει το 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, προκειμένου να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει με 2-1.

Για τον Πιερικό και τον Εργοτέλη που αγωνίστηκαν επίσης χθες, η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν η παρθενική και η ιστορία έγραψε το ισόπαλο 1-1.

Ιστορία πρόκειται να γράψουν σήμερα (15/10) τέσσερις ακόμα μονομάχοι, καθώς οι αναμετρήσεις Δόξας Δράμας - Αναγέννησης Επανομής και Εθνικού Γαζώρου - Φωκικού είναι οι πρώτες μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Εξι ακόμα ομάδες έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, αλλά η σημερινή είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε επίπεδο Football League. O λόγος για τις αναμετρήσεις Απόλλωνα Σμύρνης - Ηρακλή Ψαχνών, Καλλονής - Νίκης Βόλου και Καβάλας - Θρασύβουλου.

Σε αντίθεση με τους ανωτέρω, Καλλιθέα και Ολυμπιακός Βόλου έχουν πλούσια προϊστορία, αλλά όλες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις αφορούν στη Β' Εθνική.

***

Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Επανομής: Πρώτη τους φορά...

DO3A

Κι όμως, Δόξα Δράμας και Αναγέννηση Επανομής δεν έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε κάποια κατηγορία, ούτε καν στο θεσμό του κυπέλλου. Σήμερα θα είναι  η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση....

***

Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής Ψαχνών: Πρεμιέρα στη Football League

APO-PSAXNA

Aπόλλων Σμύρνης και Ηρακλής Ψαχνών μετρούν μία κοινή σεζόν (2010-2011) στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε επίπεδο Γ' Εθνικής και έχουν από μία εντός έδρας νίκη. Σήμερα θα κοντραριστούν για πρώτη φορά σε επίπεδο Β' Εθνικής.

apo-psaxna1

***

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πανσερραϊκός: Χάνει στη Β', κερδίζει στη Γ' Εθνική

GIAN-SER

Η φετινή είναι η τρίτη σεζόν που η Αναγέννηση Γιαννιτσών και ο Πανσερραϊκός συγκρούονται σε επίπεδο Β' Εθνικής με την ομάδα των Σερρών να έχει συντριπτική υπεροχή, καθώς στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις τους στην κατηγορία μετράει τρεις νίκες έναντι καμίας της Αναγέννησης Γιαννιτσών, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Καλύτερα είναι τα πράγματα για τα Γιαννιτσά στην μία και μοναδική σεζόν που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε επίπεδο Γ' Εθνικής, καθώς έχουν να επιδείξουν μία ευρεία νίκη μέσα στις Σέρρες με 4-0 (στις 24 Μαρτίου 1996) και μία εντός έδρας ισοπαλία.

giann-serres

***

Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα: Εχουν... παράδοση στη Β' Εθνική

olyvol-kall1

Πέντε κοινές σεζόν (10 αναμετρήσεις), όλες στη Β' Εθνική, έχουν να επιδείξουν Καλλιθέα και Ολυμπιακός Βόλου με την προϊστορία να είναι πάνω - κάτω μοιρασμένη, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου μετράει 5 νίκες έναντι 4 της Καλλιθέας, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Παράλληλα, οι δύο ομάδες έχουν από μία εκτός έδρας νίκη.

olyvol-kalli8ea

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και μία σεζόν (2007-2008) όταν ο Ολυμπιακός είχε συγχωνευθεί με την Κασσάνδρα, με τους Βολιώτες να έχουν κερδίσει το παιχνίδι στην έδρα τους και να έχουν αποσπάσει ισοπαλία στο «Ελ Πάσο».

ask-vol-kall

***

Παναιτωλικός - Λάρισα: Μόνο ισοπαλία διατηρεί ισορροπία

PANAIT-LARI

Εξι κοινές σεζόν μετρούν συνολικά Παναιτωλικός και Λάρισα και απ' αυτές οι πέντε είναι στο πλαίσιο της Β' Εθνικής και η μία στη Γ'. Το αξιομνημόνευτο στην περίπτωσή τους είναι ότι υπάρχει η απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα στις 10 αναμετρήσεις τους στη Β' Εθνική μετρούν από 4 νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Αντίστοιχα στη μία σεζόν (2 αναμετρήσεις) που έχουν συναντηθεί στη Γ' Εθνική, έχουν από μία νίκη. Επομένως, αν το σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι έχει νικητή, αυτός θα πάρει κεφάλι στη μεταξύ τους στατιστική. Εκτός αν το ματς λήξει ισόπαλο...

panait-larisa1

***

Καλλονή - Νίκη Βόλου: Kαλλονή... γενικά...

KALLONI

Πρώτη φορά στην Β' Εθνική και για τις ομάδες της Λέσβου και της Μαγνησίας. Μια κοινή σεζόν έχουν να επιδείξουν στην πορεία των χρόνων η Καλλονή με τη Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της Γ' Εθνικής με την ομάδα της Μυτιλήνης να έχει κερδίσει μέσα - έξω με το ίδιο σκορ (1-0).

kalli

***

Εθνικός Γαζώρου - Φωκικός: Θέλουν ξεκίνημα με το δεξί

GAZ

Πρώτη αναμέτρηση η σημερινή για την ομάδα των Σερρών και την αντίστοιχη της Αμφισσας, αφού δεν έτυχε να συναντηθούν ποτέ στο παρελθόν.

***

Καβάλα - Θρασύβουλος: Ψάχνει την πρώτη νίκη ο ΑΟΚ

KAV-8RAS1

Μία κοινή σεζόν μετρούν η Καβάλα και ο Θρασύβουλος κι αυτή σε επίπεδο Γ' Εθνικής. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τη σεζόν 2003-2004 με τον Θρασύβουλο να μετρά μία ευρεία νίκη στη Φυλή (4-1) στον πρώτο γύρο και να έχει αποσπάσει μια λευκή ισοπαλία στην Καβάλα στο δεύτερο.

kavala-8rasyvoulos

***

Θυμηθείτε την προϊστορία του αγώνα Παναχαϊκής - Βύζαντα Μεγάρων (2-1) που διεξήχθη χθες


***



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved