Στράντζαλης στο Onsports: «Μερική αποκατάσταση για τον Ηρακλή»

Στράντζαλης στο Onsports: «Μερική αποκατάσταση για τον Ηρακλή»


Το πράσινο φως για την συμμετοχή του Ηρακλή στον νέο «μαραθώνιο» της Football League, προκάλεσε μερική και όχι απόλυτη ικανοποίηση στον «Γηραιό». Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» Γιώργος Στράντζαλης, σχολιάζει στο Onsports τα νέα δεδομένα και στόχους των «κυανολεύκων». 

«Κινούμαστε σε ένα μονοπάτι, όπου το ζητούμενο δεν είναι απλά να το περπατήσουμε, αλλά να βγάλουμε τη δύναμη που χρειάζεται για να περάσουμε απέναντι» ήταν οι τελευταίες λέξεις του 43χρονου τεχνικού στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του και οι οποίες αποδίδουν με απόλυτη πιστότητα τον τρόπο σκέψης του για το σήμερα και το αύριο της μακεδονικής ομάδας.

- Τι συναισθήματα και αντιδράσεις προκάλεσε στην οικογένεια του Ηρακλή, η απόφαση για τη συμμετοχή σας στο νέο πρωτάθλημα της Football League;

«Πρώτα απ΄όλα πρέπει να πω, ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, υπήρχε στην άκρη του μυαλού μας η ιδέα της συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία. Στην προκειμένη περίπτωση, για τον Ηρακλή υπήρξε μερική αποκατάσταση μετά από μία άδικη τιμωρία για την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας. Και το λεω αυτό, γιατί ο Ηρακλής αποβλήθηκε από την Super League και όχι από την Football League».

Από εδώ και πέρα είμαστε υποχρεωμένοι να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που θα μας διαθέσουν για τις απαραίτητες προσθήκες με παίκτες που θα συνδυάζουν και την ποιότητα και την προσωπικότητα».


- Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια και στις τάξεις των ποδοσφαιριστών;

«Σίγουρα υπάρχει μία ικανοποίηση. Προσφέρεται σε όλους ένα επιπλέον κίνητρο να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που αξίζει να βρίσκεται».


- Αποτελεί μονόδρομο πλέον η υλοποίηση του στόχου της ανόδου και επιστροφής στην Super League;

«Ο Ηρακλής δεν νοείται να βρίσκεται σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, πλην της Super League. Αυτό είναι δεδομένο με γνώμονα τη βαριά φανέλα, τη δυναμική και τον κόσμο του συλλόγου. Οι προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ θα είναι καθοριστικές και τα αποτελέσματα θα μας δείξουν στην πορεία, πόσο υψηλούς στόχους μπορούμε να θέσουμε».


- Ποια εικόνα περιμένετε να παρουσιάζει το «κάδρο» του νέου πρωταθλήματος;

«Εχουμε μπροστά μας έναν αγωνιστικό μαραθώνιο 40 αγωνιστικών. Πολλές ομάδες θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν τον προγραμματισμό τους, εξαιτίας της μεγάλης διαδρομής που καλούνται να διανύσουν. Ολες οι ομάδες παρουσιάζονται ενισχυμένες, ενώ σίγουρα η δική μας συμμετοχή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αυξάνει τον ανταγωνισμό. Θέλω να πιστεύω ότι το νέο πρωτάθλημα μπορεί να βγάλει ποιότητα, χαρακτήρα, φιλοσοφία και όσον αφορά την δική μου ομάδα, να΄χει διάρκεια και να διαχειριστεί όπως πρέπει τα παιχνίδια».


- Αντιμετωπίζετε ως ένα είδους στοίχημα για την προπονητική καριέρας σας τη φετινή συνεργασία με τον Ηρακλή;

«Δεν μου αρέσει η λέξη στοίχημα. Σίγουρα πρόκειται για έναν επιπλέον κίνητρο, όχι απλά επειδή συνεργάζομαι με μία μεγάλη ομάδα. Ως επαγγελματίας προπονητής θα επιδιώξω να περάσω τα στοιχεία που γνωρίζω στους παίκτες και να αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ. Οσο πηγαίνει καλά η ομάδα τόσα θα ανεβαίνω και εγώ».


- Το μήνυμα του κόουτς στον κόσμο της ομάδας;

«Ο κόσμος του Ηρακλή ένιωσε μεγάλη αγανάκτηση μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, την οποία εισπράττουμε και εμείς στο αγωνιστικό τμήμα. Νιώθουμε τον σφυγμό των οπαδών μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, όπου αξιολογούμε όλο το ρόστερ και τις δυνατότητές μας. Κινούμαστε σε ένα μονοπάτι όπου το ζητούμενο δεν είναι απλά να το περπατήσουμε αλλά να βγάλουμε τη δύναμη που χρειάζεται για να περάσουμε απέναντι».  



ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved