Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Πεντάρα Γιουβέντους στην Αλ Αΐν του Ίβιτς - Λύτρωση για Σάλτσμπουργκ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Πεντάρα Γιουβέντους στην Αλ Αΐν του Ίβιτς - Λύτρωση για Σάλτσμπουργκ

Εντυπωσιακή ήταν η Γιουβέντους στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων καθώς διέλυσε 5-0 την Αλ Αΐν, τη στιγμή που η Σάλτσμπουργκ λύγισε 2-1 την Πατσούκα.

Η «Γηραιά Κυρία» καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας τέσσερις φορές. Ο Κολό Μουανί άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά μετά από ασίστ του Κόστα, ενώ ο Κονσεϊσάο διπλασίασε τα τέρματα στο 21’, σε φάση που ξεκίνησε και πάλι από τον Πορτογάλο μέσο.

Το 3-0 ήρθε στο 31’ από τον Κενάν Γιλντίζ, με σουτ εκτός περιοχής που βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’+4’), ο Κολό Μουανί πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με εντυπωσιακό τελείωμα μετά από πάσα του Τουράμ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κονσεϊσάο έγραψε το τελικό 5-0 στο 58’, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Μικέλε Ντι Γρηγόριο είχε πέντε αποκρούσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

ΑΛ Αΐν (Βλάνταν Ίβιτς): Ρουί Πατρίσιο, Καρντόσο, Οτόν, Ράτνικ, Ζαμπάλα, Παρκ Γιονγκ‑Γου, Νάντερ (76’ Παλάσιος), Γιασίκ, Κακού, Ραχίμι, Λαμπά (68’ Νιάνγκ).

Γιουβέντους (Ιγκόρ Τούντορ): Ντι Γκριγκόριο, Καλουλού, Σαβόνα (71’ Γκάτι), Κέλι, Κόστα, ΜακΚένι, Τουράμ, Καμπιάσο (46’ Γουεά), Κονσεϊσάο, Γιλντίζ (62’ Κουπμάινερς), Κολό Μουανί (71’ Βλάχοβιτς).

Λύτρωση για Σάλτσμπουργκ

Με κεφαλιά του Καρίμ Ονισίβο στο 76ο λεπτό, η Σάλτσμπουργκ επικράτησε 2-1 της Πατσούκα, σε αναμέτρηση του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA, που διεξήχθη στο Σινσινάτι.

Η αυστριακή ομάδα προηγήθηκε στο 42ο λεπτό με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής του Όσκαρ Γκλουχ. Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 90 λεπτά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου λόγω έντονης βροχόπτωσης, με την Πατσούκα να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης στο 56ο λεπτό, λίγο μετά την επανέναρξη. Ο Μπράιαν Γκονσάλες εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το τείχος και να αιφνιδιάζει τον τερματοφύλακα της Σάλτσμπουργκ.

Το νικητήριο γκολ ήρθε στο 76’, όταν ο Ονισίβο πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στους Αυστριακούς.

Πατσούκα (Χάιμε Λοθάνο): Μορένο, Ροντρίγκες, Μπαουέρμαν, Μπαρέτο, Πεδράθα (56’ Κένεντι), Παλαβεθίνο (73’ Ομεντσίνγκο), Μοντιέλ (86’ Σάντσεζ), Ροντόν, Κένεντι (76’ Μπάουτιστα), Ιδρίσι, Ντομίνγκες (86’ Ουρτράδο).

Σάλτσμπουργκ (Τόμας Λετς): Ζαβιέσιτσκι, Λάινερ, Γκαντόου, Ράσμουςεν, Κράτζιγκ (87’ Μέλμπεργκ), Νένε (54’ Ντραμπάτε), Μπίδστρουπ, Ζουλτζμπάχερ (54’ Διαμπατέ), Γκλουχ (87’ Νταγκίμ), Μπαιντό, Ράτκοβ (54’ Ονισίβο).

 



Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Final-4
Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για το Final-4
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/06) - Με Ελλάδα - Γαλλία και Eurobasket Γυναικών
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/06) - Με Ελλάδα - Γαλλία και Eurobasket Γυναικών
NBA: «Βόμβα» στους Λέικερς - Οι Μπας πουλάνε την ομάδα έναντι 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων
NBA: «Βόμβα» στους Λέικερς - Οι Μπας πουλάνε την ομάδα έναντι 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Κίνα: Το φαινόμενο του μπάσκετ γυναικών, Ζανγκ Ζίου – Βλέπει τον κόσμο από τα 2,26 μ.
Κίνα: Το φαινόμενο του μπάσκετ γυναικών, Ζανγκ Ζίου – Βλέπει τον κόσμο από τα 2,26 μ.
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved