Ο πρόεδρος της Σεντ Γκάλεν σταμάτησε τους χούλιγκανς - Εισβολή μετά τον χαμένο τελικό! (vid)
Ο πρόεδρος της Σεντ Γκάλεν Ματίας Χίπι στάθηκε μπροστά στους χούλιγκανς και τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το γήπεδο, ενώ μπήκαν για να επιτεθούν σε φίλους της Λουγκάνο μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου.
Η Λουγκάνο συνέτριψε 4-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ελβετίας τη Σεντ Γκάλεν.
Οι οπαδοί της με τη λήξη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που δεν άρεσε στους χούλιγκανς της Σεντ Γκάλεν. Έτσι, μπήκαν κι αυτοί στον αγωνιστικό χώρο για να επιτεθούν στους αντιπάλους οπαδούς, αλλά εκεί βρήκαν μπροστά τους τον τον Ματίας Χίπι.
Ο πρόεδρος της Σεντ Γκάλεν στάθηκε μπροστά τους, σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ, τους κάλεσε να αποχωρήσουν να προστατεύσουν την ομάδα και να σεβαστούν τη νίκη της Λουγκάνο και τους πανηγυρισμούς των οπαδών της. Και τους ηρέμησε, ώστε τα επεισόδια να μην επεκταθούν, γνωρίζοντας την αποθέωση από τα μίντια της χώρας για την αντίδρασή του.
Δείτε το βίντεο, όπου ο Χίπι με πράσινη φανέλα, συνομιλεί με τους οπαδούς.
Matthias Hüppi, the president of losing cup finalists St. Gallen, comes onto the pitch to confront hooded hooligan fans of his own club head-on and prevent them from reaching the Lugano fans celebrating on the pitch.
— Craig King - ????????????? (@FootballSwissEN) May 15, 2022
Huge respect for that.pic.twitter.com/V9MKEaVKKB