Coppa Italia: Σεζόν χωρίς τρόπαιο της Γιουβέντους δεν υπάρχει! (Videos+Photos)

Coppa Italia: Σεζόν χωρίς τρόπαιο της Γιουβέντους δεν υπάρχει! (Videos+Photos)

Coppa Italia: Η Γιουβέντους σήκωσε το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας 2-1 της Αταλάντα και ολοκληρώνει με τρόπαιο μια κακή σεζόν γι’ αυτή!

Με τη Γιουβέντους να είναι σε κακή κατάσταση, με την Αταλάντα να μοιάζει φορμαρισμένη, όλοι θεώρησαν πως το Κύπελλο Ιταλίας ίσως να καταλήξει στο Μπέργκαμο. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τους… τόνους που ζυγίζει η φανέλα των «μπιανκονέρι»! Στο «Μαπέι» της Ρέτζιο Εμίλια η ομάδα του Αντρέα Πίρλο είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ έναντι ενός της Αταλάντα και με αυτό το 2-1 πανηγύρισε το 14ο Coppa Italia της ιστορίας της!

Το ματς ξεκίνησε με την Αταλάντα να έχει ορμητική διάθεση, θέλοντας να ξαφνιάσει τη Γιουβέντους! Μόλις στο 3’ ο Πεσίνα έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ντουβάν Ζαπάτα από καλή θέση αστόχησε στο σουτ! Δύο σημαντικές στιγμές για την ομάδα του Μπέργκαμο με το… καλησπέρα!

Η Γιουβέντους στη συνέχεια ισορρόπησε, όμως το ματς έγινε αρκετά φοβικό στα επόμενα λεπτά. Οι ευκαιρίες ήταν λίγες και τελικά η ισορροπία άλλαξε σε μια κόντρα των «μπιανκονέρι»! Έκλεψαν την μπάλα στο δικό τους μισό, βγήκαν στην κόντρα, ο Ρονάλντο έχασε την μπάλα, αλλά ο Κουαρδάδο βρήκε πλάγια στην περιοχή τον Κουλουσέφσκι που με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πίρλο!

 

Η Αταλάντα στο τελείωμα του πρώτου μέρους πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, αφού η Γιουβέντους της έδωσε χώρο. Στο 35’ ο Χάτεμπορ πήρε την κεφαλιά με τον Μπουφόν να μπλοκάρει, ενώ στο 41’ ήρθε η ισοφάριση! Ο Χάτεμπορ έκανε την πάσα αυτή τη φορά και ο Μαλινόφσκι με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου!

 

Το δεύτερο μέρος άρχισε με εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Γιουβέντους παρότι είχε τη διάθεση να δώσει την κατοχή στην Αταλάντα, ήταν σαφώς πιο απειλητική και μέχρι το 60’ έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Πρώτα με την κεφαλιά του ΜακΚένι, εν συνεχεία με τον Κουλουσέφσκι και τελικά με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ήρθε η μεγάλη στιγμή!

Ο Ρονάλντο με τακουνάκι έβγαλε τον Κιέζα φάτσα με την εστία κι αυτός σούταρε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γκολίνι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του!

Τελικά το κατάφερε στο 73’ με εξαιρετική προσπάθεια. Από αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας, έπαιξε το 1-2 με τον Κουλουσέφσκι και βρέθηκε φάτσα με τον Γκολίνι πάνω στην έξοδο του πορτιέρε της Αταλάντα, αλλά αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα για το δεύτερο προβάδισμα των «μπιανκονέρι» στον τελικό!

 

Από εκεί και πέρα κυριάρχησαν τα νεύρα. Πολλές κάρτες, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα ειδικά απ’ την πλευρά της Αταλάντα που φαινόταν να μην μπορεί να προσπαθήσει να φέρει το ματς στην ισορροπία ξανά! Αποβλήθηκε ο Τολόι που είχε γίνει αλλαγή και ήταν στον πάγκο, ενώ υπήρξαν προσπάθειες στα όρια του αντιαθλητικού.

Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα! Η Γιουβέντους με 2-1 νίκησε την Αταλάντα και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας για να φτάσει τα 14 στη λαμπρή ιστορία της (1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021)!

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τ. Γκασπερίνι): Γκολίνι, Ρομέρο, Τολόι (76’ Τζιμσίτι), Παλομίνο, Χάτεμπορ (76’ Ίλισιτς), Γκοσένς (83’ Μίραντσιουκ), Ντε Ρουμ, Φρόιλερ, Μαλινόφσκι (68’ Μουριέλ), Πεσίνα (68’ Πάσαλιτς), Ζαπάτα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Α. Πίρλο): Μπουφόν, Κουαρδάδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, ΜακΚένι, Κιέζα (74’ Ντιμπάλα), Κουλουσέφσκι (83’ Μπονούτσι), Ρονάλντο

 


ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved