Η επόμενη μέρα του ΠΑΟ, η κακιά συνήθεια του «Κάρυ» και η θέση της Ελλάδας στην ESL!

Η επόμενη μέρα του ΠΑΟ, η κακιά συνήθεια του «Κάρυ» και η θέση της Ελλάδας στην ESL!

Παρασκευούλα κι ο Μαρτυριάρης είναι εδώ να σας χαλαρώσει με… μασάζ στο ποδοσφαιρικό μυαλό σας και όχι με χαδάκια στα αυτιά!

*Αφήνω τα αποτελέσματα στην άκρη και περιμένω να μου πει κάποιος ποια είναι η αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού απ’ την εποχή Πογιάτος στο σήμερα. Αυτό λέει πολλά για τον Μπόλονι. Κι όσοι στέκονται στα θετικά αποτελέσματα επί ημερών του Ρουμάνου, προσβάλει το «τριφύλλι».

*Έχω ακούσει πολλές φορές για νοοτροπία κτλ. Ε, ο Μπόλονι έπρεπε να φύγει… χθες, μόνο και μόνο για τη νοοτροπία που συνεχίζει να περνά στην ομάδα σε επίπεδο αγωνιστικής φιλοσοφίας.

*Μη γελιόμαστε ρε σεις, τα χρόνια περνούν, το ποδόσφαιρο προχωρά, οι προπονητές και ειδικά όσοι έχουν επιτυχίες στο παρελθόν, έχουν εμμονές και δύσκολα «φρεσκάρουν» τις ιδέες τους. Με λογικές και τακτικές του 1995 και του 2000, δεν μπορείς να κάνεις κάτι το 2021. Είσαι… μπαγιάτικος. Όχι λόγω ηλικίας, λόγω φιλοσοφίας και δουλειάς. Τέλος!

*Πάμε στα δύσκολα όμως… Ποιος θα είναι ο επόμενος; Αν είναι ο Παναθηναϊκός να πει στον Ντρεοσί βρες έναν τεχνικό κι αυτός φέρει τον τάδε Γάλλο που είχε κάνει σημαντική καριέρα στην Σοσό ή την Μονπελιέ, τσάμπα συζητάμε. Κρατήστε Μπόλονι να τελειώσει το παραμύθι.

*Ο Παναθηναϊκός πρέπει με το που τελειώσει αυτή η σεζόν να έχει βρει τον επόμενο τεχνικό. Ο οποίος θα έχει το ακριβότερο συμβόλαιο απ’ όλους, θα είναι εγνωσμένης αξίας και κυρίως με φρέσκες ποδοσφαιρικές ιδέες.

*Και κάτι ακόμη. Πρώτα πρέπει να αποφασιστεί η λογική και το ποδόσφαιρο που θέλει η ομάδα να υπηρετήσει. Δηλαδή θες να παίζεις επιθετικά με διάταξη τεσσάρων στην άμυνα και βάρος στα εξτρέμ σε επίπεδο δημιουργίας; Βρίσκεις τον αντίστοιχο προπονητή που εξυπηρετεί αυτό το πλάνο. Η ομάδα αποφασίζει τι θέλει και ο προπονητής προσλαμβάνεται σύμφωνα με τα θέλω της ομάδας. Όχι να πάρεις κάποιον που παίζει με τρεις πίσω, να διαμορφώσεις ανάλογα το ρόστερ και μετά να τρέχεις να αλλάξεις ξανά το ρόστερ μετά από ένα χρόνο. Καταλαβαινόμαστε έτσι;

*Απ’ όσα λέω αντιλαμβάνεστε πως το να βγει ο Παναθηναϊκός Ευρώπη θα είναι έκπληξη και μάλιστα τεράστια. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό, η σκέψη το να μείνει ο Μπόλονι και να μην μπει σε σωστή λογική η ομάδα, απλά θα είναι η «σφραγίδα» αποτυχίας και για την επόμενη σεζόν.

*Ποια είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα φέτος; Ο Άρης. Έχετε πάρει χαμπάρι πως ο Άρης σε επίπεδο μεταγραφών… απέτυχε; Σέντερ φορ παίζει με βασικό αυτόν που πήρε για δεύτερο. Μπεναλουάν δεν έχει βγει. Ο Σούντγκρεν παίζει βασικός, ενώ κάτι Γκάνεα και Ιωάννου όχι στα περισσότερα ματς. Ματέο Γκαρσία ελάχιστα πράγματα… Ένας Τζέγκο κι ένας Μπερτόγλιο τους βγήκε.

*Κι όμως αυτή η ομάδα είναι η πλέον επιτυχημένη μέχρι τώρα στη σεζόν. Σκεφτείτε τι πισωγύρισμα έχουν κάνει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός!

*Για να μη λέω μόνο καλά για τον Άρη… Ο Θόδωρος Καρυπίδης το έχει παρακάνει με τις «ομιλίες» σε αντίπαλους προπονητές. Όλο κάτι τον ενοχλεί, όλο πάει και μιλάει έντονα. Το έκανε με τον Μπόλονι, το έκανε με τον Πάμπλο Γκαρσία. Δε λέω πως δεν είχαν κάνει τίποτα κακό οι συγκεκριμένοι τεχνικοί, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να πάει ο μεγαλομέτοχος του Άρη να τους… βάλει χέρι και μάλιστα σε κοινή θέα.

*Σκεφτείτε το λίγο διαφορετικά. Να έκανε το ίδιο με αντίπαλους προπονητές ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης. Ανεξάρτητα απ’ το λόγο ρε παιδί μου, να κατέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο και να τα… έχωναν στον αντίπαλο προπονητή. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος θα το συζητούσαμε! Φτάνει λοιπόν…

*Πάμπλο Γκαρσία πέρασε σε φάση αποθέωσης αυτό τον καιρό. Λογικό, είναι τα αποτελέσματα βλέπετε. Βέβαια το να παίζει με τρεις πίσω σε μια ομάδα που «χτίστηκε» για αυτό και έδειξε πως της ταιριάζει στην Ευρώπη στην αρχή της σεζόν, δεν είναι δα και… πυρηνική φυσική.

*Ίσως μάλιστα να καταδεικνύεται το λάθος του Ουρουγουανού που τόσο καιρό προσπαθούσε να παίξει κάτι που δεν έβγαινε και κυρίως δεν έχει τα υλικά για να το υπηρετήσει. Πέρασαν πολλοί μήνες για να δοκιμάσει διάταξη με τρεις πίσω…

*Πάμε στα Ευρωπαϊκά. European Super League που λέμε και στο χωριό μου... Κακοί όσοι πήγαν να τη δημιουργήσουν, αχ τι καλή η UEFA που όλα τα κάνει τέλεια! Έτσι δεν είναι; Σε λίγο θα κάνουμε και κάναν έρανο για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που σιγά-σιγά μετατρέπει σε κλειστό κλαμπ το Champions League. Σκεφτείτε απλά πόσο δύσκολο είναι πλέον να παίξει κάποιος στους ομίλους.

*Η ουσία είναι άλλη. Και μιλάμε για το δικό μας… χωριό που μας ενδιαφέρει κιόλας. Πέρα απ’ τους 12 που προετοίμαζαν την ESL, προφανώς και θα έμπαιναν κάθε χρόνο κι άλλες ομάδες. Το λογικό δεν είναι να ζητούσαν κι απ’ τον Ολυμπιακό που συμμετέχει τόσα χρόνια στο Champions League, να πάρει μια ελευθέρας για να λάβει μέρος;

*Δεν καταλαβαίνω το πανηγύρι για αυτή τη διαδικασία πάντως. Άλλωστε αυτές οι ομάδες το ρόλο του συμπληρωματικού θα είχαν (ή θα έχουν αν προχωρήσει κάποια στιγμή). Στη λογική «μεγάλε έλα παίξε, πάρε χρήμα και κάνε το… σάκο του μποξ».

*Δεν το λέω για να κακίσω τον Ολυμπιακό. Με όλες τις Ελληνικές ομάδες αυτό ισχύει. Αν παρατηρήσετε πλέον δεν πανηγυρίζει κανείς τις καλές κληρώσεις επειδή θα προχωρήσει σε κάποια διοργάνωση, αλλά επειδή θα μπει ομίλους για παράδειγμα και θα πάρει λεφτά. Κι ας μαζεύει μετά τριάρες, δεν πειράζει μωρέ πήραμε το χρήμα! Μην ψάχνετε μετά για το τι μας φταίει που υποχωρούμε…

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super League: Τρολάρισμα για τους «12» της ESL (photo)

Super League: Τρολάρισμα για τους «12» της ESL (photo)

Super League: Στις 21/8 πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα - Με ΠΑΟΚ στις 12/5 η απονομή στον Ολυμπιακό

Super League: Στις 21/8 πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα - Με ΠΑΟΚ στις 12/5 η απονομή στον Ολυμπιακό

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved