Αποκαλύψεις Ραούλ Μπράβο για στημένα παιχνίδια: «Εγώ γι' αυτό έπαιζα»

Αποκαλύψεις Ραούλ Μπράβο για στημένα παιχνίδια: «Εγώ γι' αυτό έπαιζα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Δίκη του Open», ο Ραούλ Μπράβο μίλησε για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει, για κύκλωμα στημένων παιχνιδιών, ενώ αναφέρθηκε και στο εάν υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σημείωσε ακόμη, ότι έχει και τώρα επαφές με τον ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη ενώ για την περιπέτεια του στην Ισπανία υποστήριξε ότι η υπόθεση του μπορεί να μην φτάσει καν στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Για τη Βέροια: «Η Βέροια ήταν καλή, πέρασα όμορφα εκεί γιατί είχε πολλούς Ισπανούς. Η ομάδα στο τέλος δεν πήγε καλά, είχε καλή ομάδα, μπορούσαμε λίγο καλύτερα αλλά ήταν καλό, είναι μικρό «χωριό», εντάξει είναι σαν οικογένεια, κατάλαβες».

Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει μια έρευνα για την Βέροια, για την περίοδο που έπαιζες ποδόσφαιρο. Θα βοηθήσεις αν σε καλέσουν από τη δικαιοσύνη; «Φυσικά και θα τους βοηθήσω. Εγώ ποτέ δεν έπαιξα για να χάσω ένα παιχνίδι και αν κάποιος συμπαίκτης μου το έκανε αυτό θα τον γα… Είναι η μοναδική βοήθεια που μπορώ να δώσω στο δικαστήριο. Εγώ δεν έπαιξα ποτέ για να χάσω και μόνο με αυτό τον τρόπο μπορώ να βοηθήσω στο δικαστήριο αν θέλει να πω κάτι».

Υπήρχαν παίκτες που ήθελαν να χάσουν; «Αυτό δεν το ξέρω. Εντάξει, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το στοίχημα. Όχι Και αυτό, διότι στην Ελλάδα αν κάνεις λάθος, όλοι λένε αμέσως πως είσαι στημένος; Είναι δύσκολη χώρα για να παίξεις ποδόσφαιρο. Γιατί εδώ όλοι έχουν το στοίχημα στο μυαλό τους. Αν ο τερματοφύλακας δεχτεί ένα εύκολο γκολ, όλοι θα πουν πως "πήρε λεφτά σίγουρα". Έτσι λειτουργεί το μυαλό του Έλληνα».

Υπάρχει καχυποψία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν και στημένα ματς στην Ελλάδα; «Σίγουρα υπήρχαν αλλά αν με ρωτάς εμένα αν συμμετείχα, η απάντηση είναι όχι».

Δεν ήσουν σε κανένα τέτοιο παιχνίδι; «Όχι, Όχι…»

Ρώτησαν αν υπήρχαν άλλοι παίκτες της ομάδας, που ήθελαν η ομάδα να χάσει; «Μπορώ να σου πω κάτι; Το ξέρεις πόσα εκατομμύρια έπαιρνα στη ζωή μου; Επαιξα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακό για να παίξω μια μα… για  ένα πόσο της τάξεως των 10.000; 20.000; Άντε να φτάσει 50.000; Γιατί να χαλάσω το όνομα μου για 30.000;

Και χαλάει το όνομα του λες; «Αυτό λέω. Εγώ είχα λεφτά για να έχω τέλεια ζωή, μιαωραία ζωή. Δεν έχω πρόβλημα με τα χρήματα. Να κάνω μια μα…, να γαμ… το όνομα μου; Γιατί;».

Είχες τόση οικονομική επιφάνεια που κάποια στιγμή βοήθησες και τις ομάδες, τον Άρη, την Βέροια… «Όχι δεν έχω βοηθήσει. Εγώ, διατηρώ με τον πρόεδρο μια καλή σχέση και πάντα έκανα υπομονή με τα χρήματα. Αν λες γι’ αυτό, ναι, βοήθησα».

Πως ένιωσες όταν ήρθε η Αστυνομία σπίτι σου; «Εντάξει, τι να κάνω, ήταν σαν ταινία στο Netflix; Ήμουν στο ξενοδοχείο με τη γυναίκα μου και πήγαμε για φαγητό και έφτασε η αστυνομία για να κάνουν ερωτήσεις και ξαφνικά με πήγαν κατευθείαν φυλακή. Για εμένα στα αρχ… μου, εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάω φυλακή τώρα δεν έχω πρόβλημα, αλλά τα παιδιά, η γυναίκα μου, είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια, κατάλαβες;».

Τώρα είναι όλα καλύτερα; «Ναι, ναι, τώρα τέλος. Μετά όλοι, μιλάνε, χωρίς να έχουν κάτι, τίποτα. Είμαι καθαρός πλέον. Γιατί λένε πολλές μαλ… και τώρα περιμένουμε, μπορεί να μην φτάσουμε καν δικαστήριο, μπορεί και να ακυρωθεί».

Θέλεις να σχολιάσεις την δικαστική σου περιπέτεια; «Το μόνο που θέλω να σου πω είναι ότι είμαι χαλαρός γιατί ξέρω ότι δεν έκανα τίποτα και περιμένω μόνο το δικαστήριο να πει αυτό που ξέρω κι εγώ»

Δηλαδή ότι δεν έπαιζες στοίχημα: «Όχι, όχι ποτέ. Έπαιζα στοίχημα για πλάκα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, αυτό το έκανα, ποιος δεν έπαιξε στην Ελλάδα μία φορά. Αυτό είναι άλλο, δεν είναι το ίδιο να παίξεις στοίχημα για πλάκα και να «φτιάξεις» αγώνες. Δεν είναι κάτι ίδιο»

Άρα τα στοιχήματα δεν είχαν σχέση με στημένα ματς: «Όχι, δεν χρειάζεται να το απαντήσω αυτό, μόνο τα λεφτά που χάνω όταν παίζω στοίχημα μιλούν από μόνα τους, καταλαβαίνετε; Μόνο χάνω όταν παίζω»

Έχεις χάσει πολλά λεφτά απ’ τα στοιχήματα; «Όχι, όχι δεν παίζω πολλά, για πλάκα παίζω. Τι μπορείς να παίξεις; 50 ευρώ μία φορά, 100 ευρώ το πολύ. Δεν έχω παίξει πολλά. Το ξέρω ότι το στοίχημα δεν είναι για να πάρεις λεφτά, ο κόσμος νομίζει ότι παίζεις στοίχημα για να πάρεις λεφτά, όχι. Αν παίξεις για πλάκα για να δεις τι μπορείς να γίνει, αλλά τα λεφτά καλύτερα στην τράπεζα»

Λεφτά κερδίζουν μόνο αυτοί που ξέρουν τα στημένα ματς: «Όχι ούτε αυτοί νομίζω».

Ούτε αυτοί; «Ούτε αυτοί νομίζω ναι».

Άλλαξε η ζωή σου Ραούλ από αυτή την περιπέτεια; Πώς είναι η ζωή σου τώρα; «Η ζωή μου τώρα. Εγώ τώρα δεν κάνω τίποτα με το ποδόσφαιρο γιατί μετά απ’ όλο αυτό, είναι δύσκολο να μου δώσουν δουλειά. Μέχρι αυτό να τελειώσει και να πει το δικαστήριο ότι εγώ δεν έκανα τίποτα, μέχρι τότε θα είναι δύσκολο. Είμαι σίγουρος ότι όταν όλο αυτό τελειώσει θα έχω δουλειά σίγουρα, αλλά πρέπει να περιμένω».

Τώρα παίζεις ποδόσφαιρο; «Όχι, όχι έπαιξα με έναν φίλο σε μία μικρή ομάδα στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα έχω την καινούρια μου δουλειά που είναι να πάρω ένα σπίτι και να το φτιάξω. Να τα κάνω όλα καινούρια και να το διακοσμήσω».

Στην Ελλάδα κράτησες φίλους; Έχεις φίλους απ’ την Ελλάδα, Έλληνες φίλους; «Έχω κρατήσει ναι. Έχω πολλούς φίλους. Με τον πρόεδρο Καρυπίδη μιλάω κάθε μήνα, με τον Δημήτρη, τον Τόνι τον μεταφραστή. Έχω και τον Γιάννη έναν φίλο που μένει στο Πανόραμα, έχω φίλους».

Μάλιστα. Ποια ομάδα από τις τρεις ελληνικές που έπαιξες, Ολυμπιακός, Άρης και Βέροια είναι πιο πολύ στην καρδιά σου; «Δύσκολο. Είναι δύσκολο γιατί εγώ έπαιξα στον Ολυμπιακό και ήταν όλα αλλιώς, παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον Άρη, δεν έπαιξα στην Α’ Εθνική. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις με τον Ολυμπιακό και εντάξει στον Άρη ήταν πιο άσχημο να παίζεις στη Γ’, αλλά έχω στις δύο ομάδες έχω πολύ καλές αναμνήσεις».



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved