Κύπελλο Ισπανίας: Γύρισε απ’ την κόλαση και προκρίθηκε σε ματσάρα η Μπαρτσελόνα! (Videos+Photos)

Κύπελλο Ισπανίας: Γύρισε απ’ την κόλαση και προκρίθηκε σε ματσάρα η Μπαρτσελόνα! (Videos+Photos)

Κύπελλο Ισπανίας: Μέχρι το 88’ έχανε 2-0 η Μπαρτσελόνα, αλλά έκανε επική ανατροπή και προκρίθηκε στην παράταση με 5-3 κόντρα στην εξαιρετική Γρανάδα!

Το Πρωτάθλημα Ισπανίας το έχει χάσει ουσιαστικά. Το Super Cup της το πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το Copa Del Rey είναι στην ουσία ο μόνος εγχώριος τίτλος που μπορεί να διεκδικήσει η Μπαρτσελόνα! Τη δυνατότητα αυτή την έχει ακόμη επειδή… το θέλει κι ο Θεός, πέρα απ’ την ψυχή που έδειξαν οι παίκτες της στην έδρα της Γρανάδα!

Στον προημιτελικό του «Λος Κάρμενες» η Μπαρτσελόνα βρέθηκε… με την πλάτη στον τοίχο! Η εξαιρετική Γρανάδα εκμεταλλεύτηκε τις τεράστιες αμυντικές της αδυναμίες και προηγήθηκε 2-0. Σκορ που έμενε μέχρι το 88’ και ουσιαστικά… τελείωνε πρόωρα τη σεζόν για τους «μπλαουγκράνα»!

Τελικά οι Καταλανοί βρήκαν το σθένος να ισοφαρίσουν και πήγε το ματς στην παράταση! Εκεί πήραν προβάδισμα, ισοφαρίστηκαν σχεδόν αμέσως και τελικά επικράτησαν με 5-3 σε ένα εκπληκτικό και… τρελό ματς στην Ανδαλουσία, που έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην «Μπάρτσα»!

Στο 33’ οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά όταν έχασαν την μπάλα, ο Ουμτιτί ανάμεσα σε δύο δεν ήξερε τι να κάνει κι έχασε την κατοχή, έγινε το γύρισμα και ο Κένεντι με άνεση από κοντά έκανε το 1-0!

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα της Ανδαλουσίας «χτύπησε» και πάλι! Η Μπαρτσελόνα άλλαζε πάσες κοντά στην περιοχή της Γρανάδα, οι γηπεδούχοι έκλεψαν και αμέσως ο Άνχελ έκανε τη βαθιά μπαλιά προς την επίθεση. Ο Σολδάδο έφυγε στην πλάτη της… κωμικής άμυνας της Μπαρτσελόνα και με ευκολία έκανε το 2-0!

 

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως έχουν τελειώσει, μία πάσα του Μέσι αρκούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Αργεντινός με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Γκριεζμάν μόνο σε πλάγια θέση. Αυτός σούταρε με τη μία, ο Ααρόν ξαφνιάστηκε και η μπάλα αφού χτύπησε πάνω του κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1!

Οι Καταλανοί έψαχναν ένα γκολ πλέον! Και το βρήκαν με σχεδόν τον ίδιο τρόπο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Μέσι έκανε την μπαλιά στον Γκριεζμάν που ήταν και πάλι στο δεύτερο δοκάρι. Αυτή τη φορά ο Γάλλος γύρισε τη μπάλα και ο Ζόρντι Άλμπα από κοντά έκανε το 2-2! Στέλνοντας το ματς στην παράταση…

 

Στο έξτρα 30λεπτο, η ψυχολογία ήταν με το μέρος των «μπλαουγκράνα» που είχαν… γυρίσει απ’ την κόλαση! Στο 100ο λεπτό, λοιπόν, άλλαξαν οι ρόλοι με τον Ζόρντι Άλμπα να κάνει την ασίστ και τον Γκριεζμάν να κάνει την απόλυτη ανατροπή, δίνοντας προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα με 3-2!

Αυτή η ματσάρα όμως, δεν ήθελε να τελειώσει το σασπένς! Τρία λεπτά μετά το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα, η Γρανάδα που βγήκε μπροστά μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει, κέρδισε πέναλτι! Ο Φέντε Βίκο παρά την πίεση δεν έκανε λάθος κι απ’ την άσπρη βούλα έκανε το 3-3 στο 103’!

 

Η ισοπαλία κράτησε για 5 λεπτά. Ήταν η σειρά του Φρένκι Ντε Γιονγκ να βρει δίχτυα για το 3-4, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά από σουτ του Μέσι και επέμβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα! Η Μπαρτσελόνα πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στην παράταση!

 

Πλέον η Μπαρτσελόνα δεν είχε σκοπό να ρισκάρει το παραμικρό. Στο 113’ λοιπόν, ο Ζόρντι Άλμπα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 5-3 για τους «μπλαουγκράνα»! Που έμελλε να είναι και το τελικό σε αυτή τη ματσάρα της Ανδαλουσίας! Με τη Μπαρτσελόνα να εξασφαλίζει μια πρόκριση που της είχε… φύγει απ’ τα χέρια ουσιαστικά!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας έχουν… κλείσει θέση η Σεβίλλη, η Λεβάντε, η Μπαρτσελόνα και απομένει ο νικητής του Ρεάλ Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο που διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης (4/2)!

 



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved