Αλεξίου: «Υπάρχει σκοπός και θέληση να τρέξουμε τον ΑΣ Μετέωρα»

Αλεξίου: «Υπάρχει σκοπός και θέληση να τρέξουμε τον ΑΣ Μετέωρα»

Μετά τις συνεχόμενες άκαρπες γενικές συνελεύσεις του περασμένου καλοκαιριού του ΑΣ Μετέωρα και μπροστά στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε δράση για να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. του Καλαμπακιώτικου Σωματείου.

Οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε. Ο λόγος για τον Άγγελο Αλεξίου νεαρό επιχειρηματία της πόλης και για τον οποίο όλα τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. των Μετεώρων λένε ότι αν δεν ήταν αυτός, δεν θα είχε δημιουργηθεί.

Από μικρός στα μέσα και στα έξω των Μετεώρων ο Άγγελος Αλεξίου, καθώς ακολουθούσε τον θείο του Κώστα Φαμίση που συμμετείχε για πάνω από 15 χρόνια στα Δ.Σ. της ομάδας, κάνοντας ακόμα και το “ball boy” παλαιότερα, έγινε από τους πιο πιστούς φίλους της ομάδας οργανώνοντας επίσης πολλές φορές την κερκίδα. Πέρυσι ίσως έχοντας και άγνοια κινδύνου ανέλαβε την πρωτοβουλία να κάνει διάφορες επαφές, βρήκε πρόσφορο έδαφος και τελικά τα κατάφερε.

Ο Άγγελος Αλεξίου μιλάει σήμερα στο sportskalampaka και φυσικά αναφέρεται σε όλη αυτή τη διαδρομή που ξεκίνησε πέρυσι και τελικά είχε αίσιο τέλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Ήσουν ο μοναδικός άνθρωπος που μετά τις αποτυχημένες γενικές συνελεύσεις του περασμένου καλοκαιριού πήρες την πρωτοβουλία για να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. Πως το αποφάσισες αυτό και πως το πέτυχες;

– Μετά από δύο συνελεύσεις αποτυχίας πήρα την απόφαση να έρθω σε επαφή με ανθρώπους της Καλαμπάκας και να προσπαθήσω να τους πείσω να συγκροτήσουμε ένα Δ.Σ. και να αναλάβουμε τα Μετέωρα τα οποία προέρχονταν από μία επιτυχημένη χρονιά. Ήξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολη η νέα χρονιά που θα ερχόταν με βάση την προηγούμενη, ο σκοπός μας από την αρχή ήταν η ομάδα να συμμετάσχει στην Γ’ Εθνική κι όχι στο τοπικό όπως ήταν η παραίνεση κάποιων και ύστερα από αλλεπάλληλες προσωπικές επαφές καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα σύσσωμο διοικητικό συμβούλιο. Και εντέλει στην τρίτη στη σειρά συνέλευση παρουσιαστήκαμε στην Γ.Σ. , πήραμε την έγκριση και αναλάβαμε την ομάδα.

Η χρονιά πόσο δύσκολη ήταν και πως τα καταφέρατε με το υπόλοιπο Δ.Σ. να συγκροτήσετε μια καλή ομάδα όπως αποδείχθηκε;

– Την επόμενη μέρα το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να έρθουμε σε επαφή με προπονητή γιατί ήδη είχε χαθεί χρόνος, φτιάξαμε το προπονητικό τιμ και κατευθείαν ήρθαμε σε επαφές με ποδοσφαιριστές του νομού, γιατί ήδη είχαμε φτάσει στα μέσα Ιουνίου και η ομάδα τον Ιούλιο έπρεπε να αρχίσει προετοιμασία. Αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο και μεγάλο κομμάτι για μας γιατί κάθε ποδοσφαιριστής ήρθε στα μέσα της προετοιμασίας και θέλω εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΑΟ Τρίκαλα εκ μέρους όλης της διοίκησης που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν με τον τρόπο τους, με κάποιους ποδοσφαιριστές έμπειρους. Και θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι σ’ αυτή τη δύσκολη μεγάλη κατηγορία σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά και η ομάδα παρέμεινε στην Γ’ Εθνική.

Πως αισθάνεσαι τώρα που τα Μετέωρα παρέμειναν κι επίσημα στην Γ’ Εθνική;

– Σίγουρα μετά από μία δύσκολη χρονιά που κάθε Κυριακή παίζαμε τελικό γιατί δυστυχώς βρισκόμασταν λίγο πάνω ή κάτω από την ζώνη υποβιβασμού, ζούσαμε έντονες στιγμές, αλλά και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον προπονητή Νίκο Μανούρα που ανέλαβε την ομάδα από την 7η αγωνιστική, η ομάδα σώθηκε κι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η συμπεριφορά και ο τρόπος του, που ενήργησε επαγγελματικά στα αποδυτήρια και μας κέρδισε την εμπιστοσύνη και εύχομαι τη νέα χρονιά να είναι και πάλι στο τιμόνι του ΑΣ Μετέωρα.

Θεωρείς η απόφαση να μείνουν και οι ομάδες που είχαν μαθηματικά ελπίδες στην κατηγορία είναι σωστή;

– Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι πολύ σωστές για τις ομάδες που βαθμολογικά ήταν με το ένα πόδι στην κατηγορία και θα ήταν αδικία να υποβιβάζονταν κάποιες από αυτές τις ομάδες, γιατί υπήρχαν 3 ακόμη αγωνιστικές που θα έπαιζε μεγάλο ρόλο αν κάποια από αυτές τις ομάδες θα έμεναν ή όχι στην κατηγορία.

Ποιο παιχνίδι από τη φετινή χρονιά σου έμεινε αξέχαστο;

– Αυτό που κατά την γνώμη μου έπαιξε κομβικό ρόλο στην κατηγορία και βαθμολογικά ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Αλμυρού το οποίο κερδίσαμε μέσα από κάποιες συγκυρίες όπως για παράδειγμα η είσοδος του Παύλου Πλακιά στα τελευταία λεπτά κι από δική του ασίστ βρέθηκε σε θέση βολής ο Πολυζόπουλος ο οποίος σκόραρε και χάρισε στην ομάδα, τους τρεις βαθμούς που κι αυτοί έπαιξαν ρόλο στην όλη εξέλιξη.

Η επόμενη ημέρα για την ομάδα ποια θα είναι;

– Είναι κάπως πρόωρο για να πω σίγουρα πράγματα, αλλά σκοπός μας και η θέληση από όλους μας είναι να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο όλοι μαζί γιατί μ’αυτή την κατάσταση που ζήσαμε ύστερα από την διακοπή του πρωταθλήματος μας φέρνει όλους πολύ πίσω τόσο στα επαγγελματικά μας κι αυτό έχει ως επίπτωση να επηρεάζει όλα τα αθλήματα ωστόσο θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία καλή φόρμουλα οικονομικής φύσεως για να τρέξουμε την ομάδα.

Το φετινό πρωτάθλημα που το έζησες από πολύ κοντά πως σου φάνηκε; Αξίζει μια ομάδα να συμμετέχει στην Γ’ Εθνική;

– Η αλήθεια και η προσωπική μου γνώμη είναι αν δεν είχαμε όλο αυτό το οικονομικό πλήγμα με τον covid -19 θα ήθελα να δω τα Μετέωρα στην Β’ Εθνική γιατί έχουμε τις υποδομές και τις βάσεις για πιο μεγάλη κατηγορία, αλλά δυστυχώς όλη η κατάσταση αυτή που ζούμε σήμερα όλοι μας, μας αναγκάζει να κρατάμε χαμηλά την μπάλα.

Για τον κόσμο που δεν ήταν και τόσο κοντά στην ομάδα φέτος τις θα έλεγες;

– Η αλήθεια είναι μετά από μία επιτυχημένη χρονιά με πρόεδρο τον Θανάση Θώμο που τα Μετέωρα είχαν κάνει μία ακόμα καλύτερη πορεία και τότε ήμουν απογοητευμένος από τον κόσμο της πόλης γιατί δεν στήριζε την ομάδα αλλά και πάλι δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες στον φίλαθλο. Ελπίζω τη νέα χρονιά να μας στηρίξουν περισσότερο γιατί η ομάδα δεν είναι προσωπικό στοιχείο κανενός κι ανήκει σε όλους μας κι έχουν λόγο όλοι.



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved