Κορονοϊός: Η UEFA διαψεύδει, αλλά οι «φωνές» δυναμώνουν

Κορονοϊός: Η UEFA διαψεύδει, αλλά οι «φωνές» δυναμώνουν

Η UEFA διέψευσε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριξε ότι δεν πρέπει να παιχτεί ποδόσφαιρο ως το τέλος του 2020, όμως, την ίδια ώρα σε όλη την Ευρώπη μεγαλώνουν οι αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επανέναρξης της δράσης τη φετινή σεζόν.

Τον γύρο του κόσμου έκανε το δημοσίευμα που προέκυψε αρχικά από τη Βραζιλία και στη συνέχεια έγινε πρώτο θέμα στην Ιταλία και τη «La Repubblica», σχετικά με τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς την UEFA. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να παιχτεί ποδόσφαιρο τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου, κι όχι ως το τέλος του 2021 που καθ’ υπερβολή υποστήριξαν κάποιοι  προφανώς για να στηλιτεύσουν την εν λόγω θέση, και πως υπήρξε αντίδραση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Σύμφωνα  με τον «Independent», η UEFA διαψεύδει το συγκεκριμένο σενάριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως έχει γίνει τηλεδιάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και υπήρξαν πράγματι επισημάνσεις των κινδύνων. Όπως έγινε γνωστό από πλευράς των υπευθύνων υγείας ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να επιβεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα κρούσματα  και ανάλογα προβλήματα με πιθανή διακοπή της δραστηριότητας εκ νέου ως το τέλος του χρόνου. Αυτό, προφανώς, μεταφράζεται ως ένας κίνδυνος σε περίπτωση άμεσης επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Από εκεί και πέρα, η UEFA μπορεί να διαψεύδει και να συνεχίζει να θέλει να παιχτεί ποδόσφαιρο σχετικά… άμεσα, έχοντας βρει χώρες να την ακολουθήσουν κατά πόδας όπως η Γερμανία, η Τσεχία κι αρκετές ακόμα, όμως, υπάρχουν και αρκετές αντίθετες «φωνές». Στη Γαλλία και την Ισπανία οι ποδοσφαιριστές ήταν ξεκάθαροι,  πως δεν θέλουν να παίξουν τη φετινή σεζόν, ενώ και η Ολλανδία έβαλε τέλος στη χρονιά της αγνοώντας τους εκβιασμούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Προφανώς και υπάρχουν ακόμα υπεύθυνοι άνθρωποι τόσο στον αθλητισμό όσο και στις πολιτικές ηγεσίας, που βάζουν πάνω από όλα την υγεία των αθλητών και την ασφάλεια όλων, σε αντίθεση με όσους επιμένουν να κάνουν μικροπολιτική και να βάζουν πάνω από όλα τα δικά τους, μικρά ή μεγάλα,  συμφέροντα…Euroleague: Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 93-60
Euroleague: Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άλμπα Βερολίνου με 93-60
Χάντμπολ: Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Διομήδη
Χάντμπολ: Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Διομήδη
Άρης: Θέλει κορυφαίο πρωτάθλημα ο Λουίς Πάλμα
Άρης: Θέλει κορυφαίο πρωτάθλημα ο Λουίς Πάλμα
Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Γιώργο Γιακουμάκη με επικό βίντεο αεροπειρατείας! (vids)
Η Ατλάντα Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Γιώργο Γιακουμάκη με επικό βίντεο αεροπειρατείας! (vids)