Legends 2004 ξανά, 15 χρόνια μετά! (photos+video)
26 SHARES

Legends 2004 ξανά, 15 χρόνια μετά! (photos+video)

Δεκαπέντε χρόνια από τo έπος της Πορτογαλίας, οι Legends 2004 συνεργάζονται με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μας θυμίζουν τι πέτυχαν.

ομάδα των Πρωταθλητών Ευρώπης, οι Legends 2004, 15 χρόνια μετά την επιτυχία τους, επιστρέφουν και με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μας χαρίζουν ξανά στιγμές συγκίνησης και χαράς, διοργανώνοντας σειρά δράσεων με αέρα EURO 2004. Την Τρίτη (28/5) παρουσιάστηκε και η συνεργασία με το ΙΣΝ, που έχει σκοπό να… αλλάξει την κοινωνία, να φέρει τα παιδιά κοντά στο ποδόσφαιρο και να αλλάξει τη νοοτροπία μας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και οι ίδιοι πρωταθλητές. Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Δέλλας, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος φώναξαν «παρών» και μίλησαν και για το event και τις δράσεις, τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και τη γενικότερη αναβίωση μετά από 15 χρόνια της ομορφότερης ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Κατσουράνης: «Βλέπω πολύ κόσμο εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Νομίζω με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η ομάδα μας μεγαλώνει πολύ. Μπορούμε να στο φτάσουμε εκεί που θέλουμε, ώστε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των παιδιών μας. Η κοινωνική μας δράση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και νομίζω θα υπάρξει μεγάλη ανταπόδοση από τον κόσμο. Να έρθουν οι Πορτογάλοι και να πετύχουμε άλλη μια νίκη, αυτό είναι που θα γίνει σίγουρα.

Δε νομίζω ότι θα μεγαλώσουμε, όσο και να ζαρώσω δεν θα μεγαλώσω. Θα είμαστε πάντα παιδιά. Η γυναίκα μου με λέει ανώριμο, είναι ό,τι πιο ωραίο μου έχει πει. Ευχαριστώ το ίδρυμα που είναι δίπλα μας και θα είναι πάντα δίπλα μας. Συγχαρητήρια στην Γιούρκα που πήρε 37.000 ψήφους».

Νικοπολίδης: «Σ’ αυτήν την ομάδα δεν έχουμε προέδρους, είμαστε όλοι αρχηγοί. Έτσι λειτουργήσαμε, έτσι λειτουργούμε. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ύστερα από πολλή σκέψη, θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο. Θέλαμε να βοηθήσουμε, να βγούμε προς τα έξω στη κοινωνία. Θέλαμε να μιλήσουμε στα νέα παιδιά, να τους μεταφέρουμε τις αξίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει. Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον για να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα. Ευχαριστούμε το ίδρυμα, μας δίνει δύναμη.

Στις 4/7 στη Ριζούπολη θα γίνει ένα remake με την Πορτογαλία, χωρίς το Σταύρος Νιάρχος δεν θα ήταν δυνατόν αυτό. Όσοι δεν ήσασταν εκεί τότε μαζί μας, θα θέλετε να ζήσει μια τέτοια ατμόσφαιρα. Τα χρήματα θα πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που θα ανακοινωθούν σύντομα».

Καραγκούνης: «Πραγματικά με τους Πορτογάλους υπάρχει μια ιστορία. Έχω κάνει απόκρουση με το χέρι και έχω πάρει κόκκινη κάρτα. Ευχαριστούμε το Σταύρος Νιάρχος. Έχουμε ξεκινήσει αυτές τις φιλανθρωπικές δράσεις, με το ίδρυμα μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά πράγματα. Δεν έχει γίνει μια τόσο μεγάλη γιορτή και θα έχει την ανταπόδοση που πρέπει. Θα ναι καλό να δούμε τους Πορτογάλους, είναι σε καλή κατάσταση τα παιδιά. Παίζουμε πρώτη φορά στη έδρα μας, εκτός δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

Δέλλας: «Με τη σειρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ένα καινούργιο μέλος της ομάδας μας, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θέλαμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό να το οργανώσουμε καλύτερα. Θέλαμε να ανταποδώσουμε την αγάπη και το σεβασμό που έχουμε εισπράξει από τη μέρα που τελείωσε ο τελικός. Θέλαμε όλα αυτά να τα επιστρέψουμε σε άτομα που έχουν ανάγκη. Από τη στιγμή που δεν το έκανε κάποιος για εμάς, ο κάνουμε εμείς για εμάς. Η χαρά μας είναι τεράστια όταν βρισκόμαστε μεταξύ μας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν αυτό το δέσιμο που έχουμε θα μείνει το ίδιο, ο χαρακτήρας κανενός δεν έχει αλλοιωθεί. Σίγουρα οι ρυθμοί θα ναι διαφορετικό, ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η ΑΜΚΕ «Champions for Life» ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με ένα αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου 15 χρόνων από την κατάκτηση του EURO 2004.

Πού ήσουν στον τελικό του EURO 2004; Όλοι, θυμόμαστε πού ήμασταν και πώς αισθανθήκαμε, βλέποντας την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα να καταλήγει στα δίχτυα, χαρίζοντας το τρόπαιο του EURO 2004 στην Ελλάδα.

Όλοι θυμόμαστε την αγωνία, την ευτυχία, και τους πανηγυρισμούς, για αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο. Το EURO 2004 είναι μία από τις στιγμές που έχουν καταγραφεί στη συλλογική μνήμη και μας ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

15 χρόνια μετά, η ομάδα των Πρωταθλητών Ευρώπης, οι Legends 2004, επιστρέφουν και, με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), μας χαρίζουν ξανά στιγμές συγκίνησης και χαράς, διοργανώνοντας σειρά δράσεων με αέρα EURO 2004. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου, την Τρίτη 28 Μαΐου το ΙΣΝ και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Champions for Life» που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα των Legends 2004, με σκοπό την προώθηση των αξιών του αθλητισμού, της παιδείας και της υγείας σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες συμπίπτουν με τις ημερομηνίες των αγώνων που έδωσε η Εθνική Ελλάδος το 2004, θα διαρκέσουν από τις 12 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, και θα κορυφωθούν με τον αγώνα Legends 2004 – Portugal Legends, σε μία αναβίωση του μεγάλου τελικού, στο γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας».

Μέρος των δράσεων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, που διοργανώνει το ΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πέρα από τον μεγάλο τελικό που ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά, θα δούμε τους πρωταθλητές μας, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Ζαγοράκη, Δέλλα, και όλους τους συμπαίκτες τους, σε διαφορετικούς ρόλους, εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Οι Legends 2004, μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, θα συμμετάσχουν στο

Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε μια συζήτηση με θέμα την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας και στις 23 Ιουνίου θα τρέξουν στις διαδρομές του 1 χιλιομέτρου μαζί με αθλητές των Special Olympics καθώς και των 6 και 10 χιλιομέτρων στο πλαίσιο του βραδινού αγώνα του ΙΣΝ, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» για όλη την οικογένεια και για παιδιά με αναπηρία (ΑμεΑ), ενώ θα αγωνιστούν σε έναν αγώνα με παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος των Special Olympics «Play Unified, Learn Unified». Τέλος, θα καθοδηγήσουν ως μέντορες ακαδημίες ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του Legends 2004 Youth Cup, ενώ θα προσπαθήσουν με τη βοήθεια όλων μας να σπάσουν μία σειρά από παγκόσμια ρεκόρ Guinness στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με το εορταστικό αυτό πρόγραμμα ξεκινά και επίσημα η δράση της ΑΜΚΕ «Champions for Life», που με τη στήριξη του ΙΣΝ, προσβλέπει στην ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στη διάδοση των αξιών του αθλητισμού, της συνεργασίας, της άμιλλας και της χαράς της συμμετοχής.

Βγάλτε τη γαλανόλευκη φανέλα από την ντουλάπα, και ζήστε ξανά τις αξέχαστες στιγμές.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων.

Λίγα Λόγια για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.7 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.500 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο.

Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12.06.2019

Αφιέρωμα στον Εναρκτήριο Αγώνα του Euro 2004

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

16.06.2019

Guinness World Record

Οι Legends 2004 επιδιώκουν ένα νέο ρεκόρ Guinness για καλό σκοπό

20.06.2019

Legends 2004 Youth Cup

Οι Legends 2004 γίνονται μέντορες παιδιών από Aκαδημίες Ποδοσφαίρου

 

Δημοτικό Στάδιο Χαλανδρίου

23.06.2019

SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον
(Summer Nostos Festival)

Αγώνας 10Km
Αγώνας 6km
Αγώνας 1km Special Olympics

Τερματισμός: ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες & Εγγραφές: www.SNFestival.org

25.06.2019

8ο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
(Summer Nostos Festival)

Συμμετοχή των Legends 2004 σε μία συζήτηση με θέμα τα διδάγματα και τις εμπειρίες από το EURO 2004

Πληροφορίες & Εγγραφές:
www.SNFestival.org

23-30.06.2019

SUMMER NOSTOS FESTIVAL

Walk Of Fame – Ένας χώρος αφιερωμένος στους Πρωταθλητές
Συνάντηση με τους Πρωταθλητές
Εδώ Παίζουμε Όλοι (Δράσεις για ΑμΕΑ)
Ολυμπιακά Ομαδικά Αθλήματα με μπάλα
Play Unified, Learn Unified: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις με αθλητές των Special Olympics Hellas

Πληροφορίες:
www.SNFestival.org

01.07.2019

Legends 2004
Εκδήλωση προς τιμήν των Πρωταθλητών

04.07.2019

Legends 2004 – Portugal Legends
Αναβίωση του μεγάλου τελικού

Γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας» (Ριζούπολη)

Euro 2004 Ξανά, 15 Χρόνια Μετά!Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ιωνικός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ιωνικός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα
ΑΕΚ: Το μήνυμα Τζαβέλλα στον Μήτογλου - Η δημόσια αποθέωση (photos)
ΑΕΚ: Το μήνυμα Τζαβέλλα στον Μήτογλου - Η δημόσια αποθέωση (photos)
Άκης Πετρετζίκης: Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά
Άκης Πετρετζίκης: Σπαγγέτι πουτανέσκα σε 10 λεπτά
«Δολοφονικό» πέρασμα τίτλου
«Δολοφονικό» πέρασμα τίτλου

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πού το είδατε ότι έχουμε σφυρίξει το τέλος της πανδημίας;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Πού το είδατε ότι έχουμε σφυρίξει το τέλος της πανδημίας;

Τσίπρας: Κρύβεστε για να κρύψετε την αποτυχία σας - Χάνουμε 300 ανθρώπους από κορονοϊό την εβδομάδα

Τσίπρας: Κρύβεστε για να κρύψετε την αποτυχία σας - Χάνουμε 300 ανθρώπους από κορονοϊό την εβδομάδα

Πλεύρης: Αυτά ισχύουν για τις «μωβ» περιοχές – Το σχέδιο για τους μεικτούς χώρους

Πλεύρης: Αυτά ισχύουν για τις «μωβ» περιοχές – Το σχέδιο για τους μεικτούς χώρους

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: «Ορμητήριο» η Λάρισα – Πλήρης έλεγχος από Κρήτη μέχρι… Μαύρη Θάλασσα

Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: «Ορμητήριο» η Λάρισα – Πλήρης έλεγχος από Κρήτη μέχρι… Μαύρη Θάλασσα

Ταύρος: Παρήγγειλε καφέ, άρπαξε τα tips και έγινε καπνός (vid)

Ταύρος: Παρήγγειλε καφέ, άρπαξε τα tips και έγινε καπνός (vid)

Squid Game: Παγκόσμια ανησυχία - «Μην αφήνετε τα παιδιά να βλέπουν τη σειρά του Νetflix»

Squid Game: Παγκόσμια ανησυχία - «Μην αφήνετε τα παιδιά να βλέπουν τη σειρά του Νetflix»