Η Μπόχουμ μιλάει… ελληνικά!

Η Μπόχουμ μιλάει… ελληνικά!

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπόχουμ και έγινε ο τρίτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στον γερμανικό σύλλογο.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, αφήνει την Καρλσρούη που υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική (σημείωσε 14 γκολ σε 50 ματς την τελευταία διετία) και μετακομίζει στο Μπόχουμ. Η γερμανική ομάδα, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, ανακοίνωσε την απόκτηση του Διαμανατάκου μέχρι το 2020 και αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες της Μπόχουμ για επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα. Μάλιστα ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Κριστιάν Χοκστάτερ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα επιθετικό και δήλωσε σίγουρος πως η συνεργασία τους θα είναι πετυχημένη.

3

 «Η Μπόχουμ είναι ένας καλός προορισμός για Έλληνες επιθετικούς, όπως μας έχει δείξει το παρελθόν. Με τον Δημήτρη Διαμαντάκο, πήραμε έναν πραγματικό σέντερ φορ, καλό στο σκοράρισμα και στην εκτέλεση. Με αυτόν θα έχουμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να μπαίνουμε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι δεν έχει δείξει ακόμα όλες τις ικανότητές του. Θα τον στηρίξουμε στην βελτίωσή του και είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μας θα είναι επιτυχημένη», δήλωσε σχετικά.

11


Στο δρόμο που χάραξε ο Γκέκας

Τα τελευταία χρόνια τα γερμανικά πρωταθλήματα έχουν εξελιχθεί σε γη της… επαγγελίας για τους Έλληνες παίκτες! Η Μπόχουμ είναι από τις ομάδες που έχουν δουλέψει στο παρελθόν με Έλληνες, με πρώτο και καλύτερο τον Φάνη Γκέκα.

Τον Αύγουστο του 2006 ο Γκέκας παραχωρήθηκε δανεικός στη γερμανική Μπόχουμ, από τον Παναθηναϊκό, με προοπτική αγοράς 700.000 ευρώ. Σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου, ο Γκέκας «έκλεψε την παράσταση» καθώς στον πρώτο του κιόλας χρόνο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 γκολ σε 32 αγώνες αφήνοντας πίσω του ποδοσφαιριστές – «κολοσσούς» όπως ο Ρόι Μακάι και ο Μίροσλαβ Κλόζε. Βοήθησε ταυτόχρονα την ομάδα του να παραμείνει σχετικά άνετα στην κατηγορία και έκανε τους φιλάθλους της Μπόχουμ να «πίνουν νερό στο όνομά του».

Ξεκινώντας από τα γήπεδα της Λάρισας κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, κάνοντας μεγάλους Γερμανούς σκόρερ του παρελθόντος, όπως ο Ρούντι Φέλερ και ο Στέφαν Κουντς να τον εκθειάσουν. Μάλιστα, ο Γκέκας συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, «δίδυμο» στην επίθεση με τον Μάριο Γκόμεζ της Στουτγκάρδης, ενώ ψηφίστηκε ως δεύτερος καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος πίσω από τον Ντιέγκο της Βέρντερ Βρέμης.

22

Ο Παυλίδης ήρθε για να… μείνει!

 «Μοντέρνο πλέι μέικερ με εξαιρετική τεχνική και ηγετικές ικανότητες» χαρακτήρισε πρόσφατα η UEFA τον Βαγγέλη Παυλίδη σε αφιέρωμα της στην επίσημη ιστοσελίδα της για το Euro U17 και όχι άδικα… Ο γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου του 1998, Παυλίδης, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία «Μπέμπηδες 2000» (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας) και γρήγορα κατάλαβε πως το μέλλον του είναι στην Γερμανία. Έτσι λοιπόν άφησε την χώρα μας, πριν από δυο χρόνια, ο 18χρονος διεθνής επιθετικός και μετακόμισε στη Μπόχουμ.

Εκεί δούλεψε σκληρά και έβαλε στόχο να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ανδρικής ομάδας της Μπόχουμ. Με την ομάδα U17 και U19 της γερμανικής ομάδας πέτυχε 26 γκολ και έδωσε 16 ασίστ σε 53 παιχνίδια, πριν τον πάρει ο τεχνικός της πρώτης ομάδας Γκέρταν Φέρμπεκ. Έκανε ντεμπούτο στο φινάλε της σεζόν 2015-2016 παίζοντας κόντρα στην Χέντενχαϊμ στις 15 Μάϊου 2016.

Το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό και το σίγουρο είναι πως δεν σκέφτεται να γυρίσει Ελλάδα… Θέλει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά και να δικαιώσει τους προπονητές που τον πίστεψαν και φυσικά να βοηθήσει την Μπόχουμ να επιστρέψει στην παλιά καλή εποχή που μεσουρανούσε… Στα προκριματικά του Euro 2017 ήταν πρώτος σκόρερ της Εθνικής Νέων και με λίγη υπομονή σίγουρα θα βρεθεί σύντομα και στην Ανδρών!

Από σήμερα πάντως θα έχει παρέα… Και η ελληνική παροικία στο Μπόχουμ μεγαλώνει!

2



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved