Ο μύθος έχει ονοματεπώνυμο: Τζιανλουίτζι Μπουφόν!

Ο μύθος έχει ονοματεπώνυμο: Τζιανλουίτζι Μπουφόν!

Ο Μπουφόν παραμένει ένας από τους κορυφαίους εν ενεργεία τερματοφύλακες στον κόσμο και οι αριθμοί του προκαλούν δέος.

Οδεύει προς ολοταχώς για τα 40 αλλά παραμένει αξία αναλλοίωτη και παίκτης θρύλος που σου δίνει την εντύπωση πως θα παίζει για μια ζωή! Άλλοι στη θέση του θα είχαν αρχίσει να τα παρατάνε λόγω... ηλικίας. Ο Μπουφόν όμως δεν είναι σαν τους άλλους. Δεν είναι ένας απλός κοινός θνητός! Είναι ο μεγαλύτερος Ιταλός τερματοφύλακας που έχει γεννήσει η γειτονική χώρα.

Έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του. Το μόνο που του λείπει είναι ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ιταλός τερματοφύλακας φέτος είναι αποφασισμένος να σηκώσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του!

Ο μεγάλος πορτιέρο στη χθεσινή αναμέτρηση με την Μονακό έγραψε ένα μεγάλο ρεκόρ καθώς έκανε την 100ή του εμφάνιση στο Champions League, και έγινε ο πρώτος παίκτης των «μπιανκονέρι» που το καταφέρνει, με τον Ντελ Πιέρο να βρίσκεται πίσω του στη σχετική λίστα με 89, ενώ ο μοναδικός άλλος Ιταλός με τόσες συμμετοχές στη διοργάνωση με την ίδια ομάδα είναι ο Πάολο Μαλντίνι.

Δεν είναι όμως μόνο η… κατοστάρα του Μπουφόν στο ματς με την Μονακό αλλά και το γεγονός πως σε 60 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν έχει δεχτεί γκολ! Κάπως έτσι εξηγείται και η φετινή ξέφρενη πορεία της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λίγκ. Φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει τις επεμβάσεις, παγκόσμιας κλάσης, που πραγματοποίησε στο ματς με την Μπαρτσελόνα όπου βοήθησε καθοριστικά στη νίκη με 3-0.

Οι αριθμοί του έμπειρου πορτιέρο όμως είναι εντυπωσιακοί και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εννιά εμφανίσεις (έχει χάσει μόνο το ματς κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τους ομίλους) μετρά 7 νίκες και 2 ισοπαλίες, με τη Γιουβέντους να έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ! Όσο για τους αντιπάλους… Μόνο τυχαίος δεν τους λες καθώς η Γιουβέντους αντιμετώπισε πέρα από την Μπαρτσελόνα, την Σεβίλλη, την Λυών, την Πόρτο και την Ντιναμό.

Κυνηγά τον Κασίγιας

Ακόμα και ο Ίκερ Κασίγιας στο άκουσμα του ονόματος του Μπουφόν θα πρέπει λογικά να νοιώθει ένα δέος αλλά και ένα… φόβο! Όχι τόσο για τους τίτλους του Ιταλού αλλά για το ρεκόρ που ετοιμάζεται να καταρρίψει. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Μπουφόν, κράτησε ανέπαφη την εστία του για 46η φορά σε αγώνα Τσάμπιονς Λίγκ, πλησιάζοντας τις 54 του Ίκερ Κασίγιας με Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο.

Ο Ισπανός της Πόρτο μετρά 54 παιχνίδια χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στο Τσάμπιονς Λίγκ, επίδοση που κινδυνεύει από τον Μπουφόν, όπως έχει αποκαλύψει και ο ίδιος με τις «άγριες» διαθέσεις του.

Δεύτερος σε ματς χωρίς γκολ είναι ο βετεράνος τερματοφύλακας των Άγιαξ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντβιν Βαν Ντερ Σαρ με 50 clean sheets.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έφτασε τα 1.000 ματς στην καριέρα του. Οι αγώνες αυτοί του αξεπέραστου άσου χωρίζονται ως εξής: 613 με τη Γιουβέντους, 220 με την Πάρμα και 167 με την εθνική Ιταλίας. Όλα ξεκίνησαν στις 19 Νοεμβρίου του 1995 όταν ο τότε προπονητής της Πάρμα Νέβιο Σκάλα τον έριξε στα βαθιά βάζοντας τον απέναντι στην Μίλαν. Τότε έμεναν τρεις μήνες για να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.  Από τότε άρχισε γράφεται ένα από τα πιο χρυσά κεφάλαια στην ιστορία του ιταλικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η διαπίστωση πάντως αυτού του ιστορικού του ρεκόρ έγινε τυχαία… Ας είναι καλά βέβαια η αδερφή του, η πρώην διεθνής βολεϊμπολίστρια, Τζενταλίνα. Μετά το ματς στη Γένοβα με τη Σαμπντόρια, περί τα τέλη Απριλίου, ο Μπουφόν βρέθηκε στη γενέτειρά του Καράρα για ένα οικογενειακό δείπνο. Κάποια στιγμή η αδερφή του
έβγαλε μια σαμπάνια, με τον Μπουφόν να αναρωτιέται τι ακριβώς γιορτάζουν. Η απάντηση ήρθε όμως γρήγορα, με τον Μπουφόν να χρειάζεται λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσει τι πέτυχε: «Την Παρασκευή απέναντι στην Αλβανία συμπληρώνεις 1.000 παιχνίδια» του είπε η Τζενταλίνα και ένα δάκρυ συγκίνησης κύλησε από τα μάτια του.

Φυσικά ξεπέρασε και τον Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι και έγινε ο ποδοσφαιριστής που έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από οποιονδήποτε που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Τορίνο.

Ο Μπονιπέρτι, είχε αγωνιστεί 39.680 λεπτά αλλά ο «Τζίτζι» ξεπέρασε την εμβληματική μορφή των «μπιανκονέρι» καθώς τα ξεπέρασε και συνεχίζει ακάθεκτος για να τα αυξήσει, σε ένα ρεκόρ φυσικά που πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί στο μέλλον.

Ο Τζίτζι Μπουφόν δεν σκοπεύει να σταματήσει σύντομα το ποδόσφαιρο. «Φαίνεται ότι τα πόδια μου αντέχουν αρκετά λεπτά ακόμη» είχε αποκαλύψει πρόσφατα κάνοντας ακόμα και τα ίδια τα ρεκόρ να τον… φοβούνται! Στα 39 του χρόνια διανύει την δεύτερη νεότητα του ενώ αν κάνει τελικά αυτό που τόνισε πέρυσι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της UEFA «έχω σίγουρα 10-15 χρόνια ακόμη και ίσως τελικά να αποσυρθώ στα 65» τότε δεν θα προλάβει μόνο το Μουντιάλ του 2018. Αλλά και το υπεργαλαξιακό πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει μόλις κατοικηθεί το φεγγάρι!



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved