«Χωρίς εκκαθάριση, δεν έχει άδεια ο Άρης»!
SHARE

«Χωρίς εκκαθάριση, δεν έχει άδεια ο Άρης»!

Η υπόθεση του Άρη για την άδεια συμμετοχής στη Football League πήρε αναβολή, όμως, το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα βάζει φωτιές.

Η κ. Μαρούπα υποστήριξε ότι ο Άρης δε θα πάρει άδεια συμμετοχής εάν δεν ολοκληρώσει την εκκαθάριση.

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis 95,5 fm":

Για τη επίσημη επικοινωνία με τους ανθρώπους του Άρη: «Ήταν η πρώτη επίσημη επικοινωνία. Δεν είναι κομψό να παρουσιάζω συμπεράσματα. Εξάλλου η Επιτροπή είναι συλλογικό όργανο που βγάζει αποφάσεις κατά πλειοψηφία. Θέλω να μάθει ο κόσμος όμως ότι θεωρώ πολύ σημαντικό όποιοι εκπροσωπούν τον Άρη, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι σωματείο, είτε είναι επιχειρηματίες ή παράγοντες, πρέπει να αποφασίσουν και να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θέλουν. Θέλουν να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση και να συστήσουν νέα ΠΑΕ; Να το πληροφορήσουν αυτό στον κόσμο του Άρη και την Επιτροπή».

Για τις κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι του Άρη: «Θα συμπεράνουμε ότι θέλουν να κάνουν την εκκαθάριση, όταν επισήμως θα μας πουν τι θέλουν. Από τη μία υπάρχουν διχογνωμίες σχετικά με τον δρόμο που τραβάνε. Αν είναι ο δρόμος της εκκαθάρισης ή ο δρόμος της ΠΑΕ Λάρισα. Ότι θα φτιάξουν μία νέα ΠΑΕ στα πρότυπα της Λάρισα, χωρίς να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση. Δεν έχω καταλάβει αν έχουν αποκλείσει τον συγκεκριμένο δρόμο. ΑΦΜ δεν μπορούν να αποκτήσουν χωρίς να δώσουμε άδεια. Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν και να το πουν στον κόσμο, ώστε να αποφασίσει ο κόσμος ότι αυτό είναι η λύση ή ότι το άλλο δεν είναι η λύση».

Για τη συζήτηση που έγινε παρά την αναβολή που ζήτησε ο Άρης: «Με εξέπληξε το αίτημα αναβολής. Δεν το κατάλαβα αυτό. Εξεπλάγην. Μετά έγινε συζήτηση. Είπαμε κάποια πράγματα. Ελήφθησαν κάποια έγγραφα που είχαμε ζητήσει. Σαν Επιτροπή θα προχωρήσουμε με δικιά μας πρωτοβουλία, γιατί είμαστε αρωγός στην προσπάθεια. Δεν γίνεται να κάνουμε εμείς όλη την προσπάθεια».

Για το γεγονός ότι πρέπει να βαδίσουν όλοι μαζί: «Έχουν γίνει τα βήματα, αλλά καθυστέρησαν πάρα πολύ. Πρέπει να αποφασίσουν πρώτα. Να το πουν στους οπαδούς του Άρη, να το πουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση».

Για το αν είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ο Καρυπίδης είναι ακόμα μεγαλομέτοχος της Βέροιας: «Εμένα δεν με προβληματίζει. Αυτό θα πρέπει να το έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τη στιγμή που θα μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ στο ερασιτεχνικό σωματείο του Άρη. Οπότε εκεί θα πρέπει να επιλέξει. Ο νόμος μιλάει για κόλλημα να είσαι μέτοχος ή στο διοικητικό συμβούλιο δύο ΠΑΕ συγχρόνως. Άρα μέχρι το στάδιο που θα συσταθεί νέα ΠΑΕ δεν υπάρχει κόλλημα. Όταν θα πάρει άδεια για να συσταθεί θα πρέπει να διαλέξει που θα είναι. Υπήρξαν άλλα μέλη που αναρωτήθηκαν γι’ αυτό. Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να φύγει κάποιος από κάπου, αν δεν υπάρχει κάτι καινούριο για να πάει. Δεν είναι σημαντικό αυτό. Το σημαντικό είναι αυτό που λέω. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν πραγματικά θέλει το σωματείο και αν πραγματικά υπάρχει επιχειρηματίας που θέλει να φτιάξει νέα ΠΑΕ και που επομένως θέλει πολύ γρήγορα να συντονίσει και να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ώστε να υπάρξει αυτή η δυνατότητα. Μην μπερδευόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και εμένα που με βγάζετε στα ραδιόφωνα συνέχεια και οι οπαδοί που τρελαίνονται και λένε τι θα γίνει».

Για το αν υπάρχει δυνατότητα σύστασης νέας ΠΑΕ, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση: «Νομίζω ότι είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Και στα προηγούμενα στάδια ήμουν ξεκάθαρη. Μάλιστα, απορούσα γιατί οι υπόλοιποι δεν ήταν ξεκάθαροι. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές στη Θεσσαλονίκη και μου έκανε εντύπωση ότι παράγοντες που χειρίζονται ζητήματα της εκκαθάρισης του Άρη επέμεναν ότι υπάρχει η δυνατότητα της σύστασης νέας ΠΑΕ, ενώ δεν έχει γίνει η εκκαθάριση. Έχω συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή με άνθρωπο που χειρίζεται υποθέσεις του Άρη, ο οποίος επέμενε να λέει ότι είναι γνώμη μου αυτό και όχι απόφαση. Είναι συνολική απόφαση. Όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε και κυρίως ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να αναλάβει, αλλά και το σωματείο. Αυτοί έχουν την τελική ευθύνη και τον τελικό λόγο. Οι υπόλοιποι είναι οι νομικοί παραστάτες τους, που τους επιλέγουν και τους δίνουν την κατεύθυνση που θα βαδίσουν και με ποιον τρόπο. Η τελική ευθύνη ανήκει στον επιχειρηματία και στο σωματείο. Να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θέλουν».

Για την υπόθεση του προπονητικού κέντρου στο Ρύσιο: «Είναι γεγονός ότι το ζήτημα του πλειστηριασμού του προπονητικού κέντρου έχει καθυστερήσει και εκ μέρους του Δημοσίου. Το ΙΚΑ και η Εφορία, ως Δημόσιο, είχαν την ευθύνη αμέσως μετά την κατάσχεση να προχωρήσουν στην έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού και να ορίσουν ημερομηνία. Ήδη η Επιτροπή παίρνει μέτρα και απόφαση και θα κάνει τα βήματα στους ανθρώπους που καθυστέρησαν να βγάλουν το πρόγραμμα πλειστηριασμού. Μπορούμε να τους υποδείξουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν. Μπορούν να την τελειώσουν. Είναι η πρώτη φορά που έχει χρειαστεί να έχω τόσες πολλές φορές δημόσιο λόγο. Είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε τόσες πολλές φορές να έρθω σε αντιπαράθεση με δικηγόρους, με δημοσιογράφους κτλ, ώστε να τους πείσω ότι πρέπει να βαδίσουμε μαζί για να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Για την αναβολή που ζήτησε ο Άρης: «Δεν μου αρέσει να αφήνω να εννοείται τίποτα και δεν είμαι άνθρωπος των υπονοουμένων. Με εξέπληξε το γεγονός ότι ζητήθηκε αναβολή. Δεν το περίμενα. Δεν φανταζόμουν ότι σε αυτό το ύστατο χρονικό σημείο που έχουμε φτάσει -πριν το Πάσχα που επέρχεται μία δυσλειτουργία παντού- θα υπήρχε λόγος να έχουμε και άλλη καθυστέρηση. Αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει ήδη την αίτηση άδειας για εκποίηση του ακινήτου. Για τη χρονική στιγμή που μιλάμε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, απλώς έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Εμείς θα ζητήσουμε από το ΙΚΑ και την Εφορία να βγάλουν πρόγραμμα πλειστηριασμού. Είδα ότι και οι δικηγόροι του ΙΚΑ είχαν ζητήσει αναβολή στη δικάσιμο. Σε αυτήν την υπόθεση έχω μείνει άφωνη που κανείς δεν θέλει να γίνει τίποτα».

Για το αν μπορεί να επισπευσθεί η διαδικασία: «Θα πάρουμε μια απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή μας, διά της οποίας θα μπορεί να επισπευσθεί η διαδικασία, ακόμα και σε επίπεδο έκδοσης απόφασης. Είπα και στους ανθρώπους που ήρθαν ότι αυτός έπρεπε να ήταν στόχος που θα είχε ο Άρης, προσφεύγοντας ο ίδιος στην Επιτροπή, και όχι να περιμένει να τον καλέσουμε εμείς. Θα μπορεί να πάει στον πρόεδρο που δίκασε, ώστε να καταλάβει το επείγον του θέματος και να βγάλει μια απόφαση σε δύο εβδομάδες».

Για το αν μπορεί να πάρει άδεια ο Άρης, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση: «Όχι, δεν μπορεί. Νομίζω ότι το ξεκαθάρισε σήμερα και ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Δεν μπορώ να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Έχουμε ένα στόχο, που είναι η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Ας δουλέψουμε πάνω σε αυτό, όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις. Μετά θα δούμε αν δεν συμβεί αυτό, τι άλλο μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης είναι προϋπόθεση για οτιδήποτε. Ας δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη

 • Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  00:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς (Ζ)
  00:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  01:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E15
  01:50Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη
  02:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • WRC 2018
  02:45Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  03:1510η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  03:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Σέρρες. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γκλάντμπαχ - Νυρεμβέργη
  04:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  05:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  05:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2018
  05:55Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. - Πανιώνιος ΓΣΣ
  06:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:10Atlanta Folds of Honor Quik Trip 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Pick n' Roll
  07:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  08:20Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  09:05Γαλλία-Κροατία, Τελικός. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  09:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ
  10:20Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  12:05CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Pick n' Roll
  13:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (Ζ)
  13:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Κίκι Μπέρτενς
  14:35WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  14:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ντόρτμουντ
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος Αθηνών (Ζ)
  15:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  15:30Μαρκόπουλο.
 • WRC 2018
  15:55SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  17:00Αφιέρωμα.
 • NBA Daily
  17:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • WRC 2018
  17:45Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E11
  18:00Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E675
  18:30Στιγμιότυπα.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimin).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Movistar de Aragon).
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E11
  20:15Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2805
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • WRC 2018
  21:05Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies