Ένα θαύμα… 11 ετών! (photos&videos)

Ένα θαύμα… 11 ετών! (photos&videos)

Νικώντας 2-1 τη Λειψία η Ίνγκολσταντ ανέβηκε στη Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της και το Onsports σας παρουσιάζει την τρομερή -σύντομη- ιστορία μιας ομάδας... ανήλικης

Την πιο λαμπρή σελίδα -μέχρι την επόμενη- της μικρής ιστορίας της έγραψε την Κυριακή η Ίνγκολσταντ! Η αποκάλυψη της φετινής 2. Bundesliga επικράτησε 2-1 της Λειψίας και «σφράγισε» την άνοδό της στη Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της, μόλις 11 χρόνια μετά τη δημιουργία της!

Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχετλ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα μιας καταπληκτικής πορείας προς τα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου, καθώς οι Λέκι (45+1’ πεν.) και Λεξ (76’)… απάντησαν στο γκολ του Κάιζερ που είχε δώσει προβάδισμα στη Λειψία από το τέταρτο λεπτό και χάρισαν τη μεγάλη νίκη-άνοδο στους «Σνάτσερ»!

Η στιγμή της δημιουργίας

Πριν από 11 χρόνια η Ίνγκολσταντ ήταν απλώς μια ιδέα. Οι δυο ομάδες της ομώνυμης περιοχής της Βαυαρίας ESV Ingolstadt και MTV Ingolstadt αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου το Ίνγκολσταντ να αποκτήσει μια και μοναδική ομάδα η οποία θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

Από την πρώτη της σεζόν (2004-05) η ομάδα έδειξε ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα και τερμάτισε δεύτερη στην Oberliga Bayern. Την αμέσως επόμενη χρονιά η ομάδα ήταν ακόμη καλύτερη και κατέκτησε τον τίτλο, ανεβαίνοντας στη Regionalliga Sud. Τη σεζόν 2006-07 τερμάτισε στην 5η θέση και την επόμενη σεζόν ήταν ακόμη καλύτερη, τελειώνοντας το Πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση και πανηγυρίζοντας την άνοδο στη 2η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου!

Από τη σεζόν 2008-09 μέχρι και πέρσι η Ίνγκολσταντ προσπαθούσε με πλάνο, ηρεμία και σωστό προγραμματισμό να κάνει το μεγάλο άλμα. Μετά το… στραπάτσο της πρώτης σεζόν και τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία, η ομάδα επέστρεψε ξανά στη 2. Bundesliga και την Κυριακή 17/5/2015 έγραψε την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της.

Όπλο η έδρα της

Η φετινή σεζόν για την ομάδα του Χάσενχετλ χαρακτηρίστηκε από την πολύ δυνατή έδρα της. Στο «Audi Sportpark» η Ίνγκολσταντ γνώρισε μόλις δυο ήττες από Καρλσρούη και Σαντχάουζεν, μετρώντας 10 νίκες και 5 ισοπαλίες. Μια αγωνιστική πριν το τέλος του Πρωταθλήματος έχει την κορυφαία επίθεση με 52 γκολ και μια από τις καλύτερες άμυνες με 31 τέρματα παθητικό.

ingolstadt 01

ingolstadt 02

Οι δυο ηγέτες

Τα μεγάλα αστέρια της φετινής Ίνγκολσταντ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της και ο κορυφαίος παίκτης σε ασίστ σε όλο το Πρωτάθλημα. Ο Αυστριακός φορ Λούκας Χίντερσεερ είναι το «πυροβολικό» της ομάδας και φέτος έχει πετύχει εννέα τέρματα, όντας 10ος καλύτερος σκόρερ στο Πρωτάθλημα, ενδεικτικό της πολυπρόσωπης γραμμής «κρούσης» του συλλόγου.

hinterseer img2

Μεγάλος ηγέτης και μαέστρος της ομάδα είναι ο Γερμανός μέσος Πασκάλ Γκρος ο οποίος μετράει 15 ασίστ φέτος και είναι ο κορυφαίος δημιουργός τερμάτων στη φετινή 2. Bundesliga.

Gross3

Ο «εγκέφαλος»

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Ραλφ Χάσενχετλ. Ο 47χρονος Αυστριακός τεχνικός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της προπονητικής του καριέρας και με την Ίνγκολσταντ έχει παράγει το καλύτερο έργο από τότε που «κρέμασε» τα παπούτσια και φόρεσε το κοστούμι.

Στην καριέρα του ως παίκτης ο Χάσενχετλ αγωνίστηκε ως φορ στις Γκράτσερ, Αούστρια Βιέννης, Αούστρια Σάλτσμπουργκ, Μαλίν, Λιρς, Κολωνία, Γκρόιτερ Φιρτ και Μπάγερν Μονάχου 2. Πραγματοποίησε 450 εμφανίσεις και πέτυχε 119 γκολ.

Το 2004 «κρέμασε» τα παπούτσια του και το 2007 ανέβαλε την Ουντερχάχινχ, όπου έμεινε μέχρι το 2010. Έπειτα από μια σεζόν ξεκούρασης πήγε στην Άαλεν το 2011 και έμεινε μέχρι το 2013, όταν ανέλαβε την Ίνγκολσταντ. Δυο χρόνια αργότερα πέτυχε τον στόχο του, οδηγώντας την ομάδα στη Bundesliga, όπου θα προπονήσει για πρώτη φορά του χρόνου.

Ralph Hasenhüttl 2012 1



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved