Μπίσκαν στο Onsports: «Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Μπίσκαν στο Onsports: «Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ το 2005, Ιγκόρ Μπίσκαν, μιλάει στο Onsports για τις αναμνήσεις του από τα ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός ως παίκτης των «πρασίνων», τη γνώμη του για αυτό που έρχεται και τη νέα του καριέρα.

Ο Κροάτης μέσος αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» τη διετία 2005-2007, όταν η ομάδα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι θα ήθελε τα πράγματα να είχαν πάει καλύτερα. Ωστόσο, δε μετανιώνει που έκανε αυτή την επιλογή, καθώς έμεινε ευχαριστημένος από τη ζωή στην Ελλάδα. Τώρα είναι 36 ετών και έχοντας «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια από το 2012, φιλοδοξεί για μια καινούρια αρχή στο χώρο του αθλήματος, αυτή τη φορά ως προπονητής.

Ο Μπίσκαν πιστεύει ότι η καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα συν ώστε να καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να τον πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, κάτι που αποτελεί ευχή του.

Πάνε 12 χρόνια από τότε που σταμάτησες το ποδόσφαιρο. Τι κάνεις τώρα;

«Σπουδάζω να γίνω προπονητής σε μια σχολή ποδοσφαίρου. Πρέπει να ολοκληρώσω όλα τα επίπεδα και τότε θα είμαι έτοιμος να προπονήσω μια ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μου τώρα».

Κοιτώντας πίσω στην καριέρα σου τώρα που έχεις αποσυρθεί, τι σε κάνει περήφανο για αυτά που πέρασες τα χρόνια σου στο ποδόσφαιρο;

«Έχω κάποιες όμορφες αναμνήσεις που με κάνουν υπερήφανο. Προσπαθούσα να είμαι 100% επαγγελματίας, να προπονούμαι σκληρά για την ομάδα μου και τον εαυτό μου. Αυτό έκανα πάντα και μου έφερε καλές αναμνήσεις και τρόπαια. Αυτά θυμάμαι περισσότερο».

Αν είχες την ευκαιρία να αλλάξεις κάτι, τι θα ήταν αυτό;

«Θα ήθελα να προπονούμαι πιο σκληρά. Αυτό. Φυσικά, είναι δύσκολο να αλλάξεις το οτιδήποτε, αλλά αν είχα την ευκαιρία, θα έκανα αυτό».

Περισσότερο γνωστός έγινες για το πέρασμά σου από τη Λίβερπουλ, όπου κατέκτησες το Τσάμπιονς Λιγκ. Νιώθεις ευλογημένος που είχες αυτή τη δυνατότητα, να σηκώσεις αυτό το τρόπαιο;

«Φυσικά. Για αυτό όλοι ποδοσφαιριστές έγιναν ποδοσφαιριστές. Αυτό ονειρεύονται. Εγώ το έκανα μικρός και ήμουν τυχερός που ήμουν μαζί με παίκτες ποιότητας που είχε αυτή η ομάδα. Είναι κάτι που ένας άνθρωπος θυμάται για όλη του τη ζωή».

Γιατί πιστεύεις ότι η Λίβερπουλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και όχι τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που είναι όνειρο όλων στην ομάδα;

«Είναι δύσκολο να το πει κανείς. Θα έλεγα ότι τα χρόνια μου εκεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πολύ δυνατή ομάδα όπως εμείς και η Τσέλσι. Μια χρονιά βγήκαμε δεύτεροι και ήταν η πιο υψηλή θέση που κατακτήσαμε. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός και όλες οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιζαν πιο λίγα παιχνίδια. Αυτός ήταν ένας λόγος».

Μετά από τη Λίβερπουλ πήγες στον Παναθηναϊκό, σε μια περίοδο που η ελληνική ομάδα είχε πολλά προβλήματα. Μετανιώνεις για την απόφασή σου;

«Όχι, από τη στιγμή που ήταν δική μου απόφαση ήθελα να δοκιμάσω, να πάω, να κάνω κάτι καινούριο. Η ομάδα και εγώ μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα. Αυτό πιστεύω. Δεν είμαι χαρούμενος για το πώς πήγαν τα πράγματα. Μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά δεν έγινε. Αυτό μετανιώνω. Η κατάσταση στο σύλλογο δεν ήταν πολύ φιλική, αλλά έτσι είναι η ζωή. Δεν κατακτήσαμε κάτι και για αυτό μετανιώνω. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι τώρα».

Γενικά, ποια γεύση σού άφησε ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό πρωτάθλημα; Καλή ή κακή;

«Είχα δύο χρόνια εκεί, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν η ομάδα έπαιζε καλύτερα και αν είχαμε κατακτήσει κάτι. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή. Η πόλη και η ζωή ήταν όμορφη, αλλά αυτό έρχεται δεύτερο. Το πιο σημαντικό είναι να παίζεις καλά και να κερδίσεις κάτι για την ομάδα και τους οπαδούς. Δεν τα καταφέραμε και έτσι δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος λόγω αυτού. Για την πόλη και τη ζωή δε χρειάζεται να σου πω πόσο όμορφα ήταν. Από την άλλη, τα αποτελέσματα και ο τρόπος που παίζαμε δεν ήταν καλά, οπότε δεν υπάρχει πλήρη ικανοποίηση».

Ποιες ομάδες, στις οποίες έχεις αγωνιστεί, παρακολουθείς τώρα;

«Παρακολουθώ τις πρώην ομάδες μου και το ποδόσφαιρο γενικά. Τον Παναθηναϊκό, τη Λίβερπουλ και όλες τις ομάδες, στις οποίες έχω αγωνιστεί. Όσο πιο πολύ μπορώ».

Στον Παναθηναϊκό παίζουν τρεις συμπατριώτες σου Κροάτες. Ο Πράνιτς, ο Σίλντενφελντ και ο Πέτριτς.

«Ναι. Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα πολλούς Κροάτες παίκτες. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Έχουν περάσει πολλοί Κροάτες από εκεί που προσπαθούν να δώσουν το καλύτερο για την αγάπη που έχουν δείξει ο σύλλογος και οι οπαδοί σε αυτούς».

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και εσύ γνωρίζεις τι γίνεται σε αυτά. Πώς ήταν η δική σου εμπειρία;

«Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πολλές φορές προκαλεί πολλές συγκινήσεις. Όταν ήμουν εγώ εκεί, δεν επιτρεπόταν να πάνε οπαδοί εκτός έδρας. Είναι το ίδιο τώρα;»

Ναι, μόνο οι οπαδοί της ομάδας που παίζει εντός.

«Θα έλεγα ότι είναι κάτι πολύ έξυπνο, επειδή δημιουργούνται πολλά προβλήματα για το γήπεδο και γύρω αυτού. Όμως όπως και να έχει, είναι ένα δυνατό και ενδιαφέρον ματς. Ειδικά τώρα που ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στη βαθμολογία και μάχεται για το πρωτάθλημα. Θα γίνει εξαιρετικός αγώνας».

Έχεις άποψη για το τι μπορεί να γίνει στο ντέρμπι που έρχεται;

«Πού είναι το ματς; Ποιος παίζει εντός;»

Ο Παναθηναϊκός.

«Πιστεύω ότι παίζουν καλά τώρα. Έχουν πάρει κάποια καλά αποτελέσματα και έχουν κλείσει την ψαλίδα. Είναι σε μια θετική κατάσταση, κάτι που είναι αρκετό για αυτούς να κερδίσουν. Η όλη κατάσταση στο πρωτάθλημα είναι ενδιαφέρουσα. Τους εύχομαι τα καλύτερα, να νικήσουν και να πιέσουν για να είναι αρκετά καλοί για να κερδίσουν το πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια».

Είχες ποτέ πρόταση από τον Ολυμπιακό;

«Όχι, από όσο ξέρω όχι».

Στο ρωτάω αυτό γιατί το όνομά σου πριν υπογράψεις στον Παναθηναϊκό είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό.

«Δεν ξέρω. Έχω ακούσει τα ίδια πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν ξέρω πόσοι ατζέντηδες ή άνθρωποι εμπλέκονται. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι κανένας επίσημα από τον Ολυμπιακό δε με προσέγγισε. Αυτό ξέρω».

Αν είχες την ευκαιρία, θα φορούσες τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«(Γελάει) Τώρα είναι πολύ αργά για εμένα να φορέσω οποιαδήποτε φανέλα. Έπαιξα στον Παναθηναϊκό και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα το έκανα. Αν η κατάσταση ήταν τέτοια που ο Ολυμπιακός μού έκανε πρόταση δεν ξέρω τι θα έκανα, μπορεί να δεχόμουν. Σέβομαι και τις δύο ελληνικές ομάδες που έχουν πολλούς οπαδούς και είναι σημαντικές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό μπορώ να πω μόνο».

Ποια είναι η καλύτερη και χειρότερη ανάμνησή σου από την καριέρα σου στο ποδόσφαιρο;

«Είναι δύσκολο. Πολλές καλές αναμνήσεις, το Τσάμπιονς Λιγκ το πιο σημαντικό που μου συνέβη και η χειρότερη δεν ξέρω. Κάποιες νίκες σε σημαντικά ματς που δεν πήρα. Κάθε φορά που χάνεις ένα σημαντικό παιχνίδι είναι πολύ σκληρό».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Ιγκόρ Μπίσκαν:

Μπίσκαν στο Onsports: «Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον Ολυμπιακό» (photos+videos)



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved