Μασάντο στο Onsports: «Έπρεπε να παίζω βασικός στον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Μασάντο στο Onsports: «Έπρεπε να παίζω βασικός στον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο Πάουλο Μασάντο μιλάει στο Onsports για τους λόγους που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, τη συνεργασία του με τον Μίτσελ, τον νέο προπονητή, Βίτορ Περέιρα, τα ντέρμπι με Ντνίπρο και Παναθηναϊκό, αλλά και τη σχέση του με Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο 28χρονος Πορτογάλος μέσος αγωνίστηκε δύο χρονιές στους Πειραιώτες (2012-2014) και δεν κρύβει το παράπονό του ότι έπρεπε να αποτελεί βασική επιλογή, όμως αυτό δεν έχει επηρεάσει την αγάπη του για το σύλλογο.

Σήμερα, αγωνίζεται στην κροατική Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά παραμένει κοντά στους «ερυθρόλευκους» και έχει αγωνία για τα αποτελέσματά τους στους αγώνες, αφού θέλει το καλύτερο για αυτούς.

Έχοντας παίξει σε Πόρτο και εθνική Πορτογαλίας διατηρεί αναμνήσεις από τα μεγάλα ονόματα της χώρας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζοσέ Μουρίνιο και μοιράζεται με το Onsports ιστορίες μαζί τους.

Πώς πέρασες στον Ολυμπιακό;

«Ήταν τέλεια. Βρήκα έναν σύλλογο με εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο και παίκτες. Κέρδισα τίτλους, έπαιξα στο Τσάμπιονς Λιγκ σε κορυφαίο επίπεδο και βρήκα ίσως τους καλύτερους υποστηρικτές στον κόσμο. Ήταν μια πραγματική ευχαρίστηση να εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό».

Γιατί έφυγες;

«Λοιπόν, μετά τη δεύτερη χρονιά ένιωσα ότι δεν ήμουν στις πρώτες προτιμήσεις του προπονητή και παρόλο που δούλεψα σκληρά ήμουν δεύτερη επιλογή τις περισσότερες φορές. Από τη στιγμή που είμαι φιλόδοξος και θέλω να παίζω συνέχεια, ο σύλλογος και εγώ αποφασίσαμε να αποδεχθούμε την πρόταση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ».

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Μίτσελ;

«Έκανα το καλύτερο με τον Μίτσελ. Δούλεψα πιο σκληρά από ποτέ για να του δείξω ότι πρέπει να παίζω βασικός, αλλά δεν μπορούσα να αποδεχθώ να μένω στον πάγκο. Κάποιοι συνάδελφοι στην ομάδα με ρωτούσαν αν υπήρχε κάτι ανάμεσά μας επειδή πίστευαν επίσης ότι θα έπρεπε να είμαι στην αρχική ενδεκάδα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε μου μίλησε για αυτό και συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου, καθώς ο προπονητής είναι ο αρχηγός και η δουλειά μου ήταν να βοηθάω όσο καλύτερα μπορώ. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα».

Συμφωνείς που ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή και προσέλαβε έναν συμπατριώτη σου, τον Βίτορ Περέιρα;

«Όταν τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες είναι φυσιολογικό να αναζητείται μια νέα λύση. Συνολικά, ο Μίτσελ δεν έκανε κακή δουλειά στον Ολυμπιακό, αλλά κάποιες φορές έρχεται η ώρα της αλλαγής και της αναζήτησης για νέες προκλήσεις. Ο κ. Βίτορ Περέιρα είναι ένας κορυφαίας ποιότητας τεχνικός, φιλόδοξος και είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε περισσότερες επιτυχίες».

Μπορεί ο Βίτορ Περέιρα να κάνει τον Ολυμπιακό ακόμα μεγαλύτερο στην Ευρώπη;

«Ναι σίγουρα. Πιστεύω ότι φέτος ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στα τελικά του Γιουρόπα Λιγκ και να το κερδίσει. Η εξέλιξη είναι τεράστια».

Θα επέστρεφες τώρα με τον Περέιρα προπονητή;

«Ο κ. Βίτορ Περέιρα με γνωρίζει καλά από τότε που έπαιζα στην Πόρτο και τον σέβομαι πολύ. Όλοι γνωρίζουν ότι έχω τον Ολυμπιακό στην καρδιά μου και είναι πιθανό να επιστρέψω μια μέρα, αλλά τώρα είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στο να κερδίσω το κροατικό πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Βλέπουμε στα social media τα δικά σου να υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό. Σημαίνει αυτό ότι αγαπάς την ομάδα;

«Απόλυτα. Αυτός ο σύλλογος και οι οπαδοί του είναι στην καρδιά μου και τώρα που δεν είμαι παίκτης, είμαι ακόμη ένας οπαδός που εύχεται ο Ολυμπιακός να κερδίζει κάθε ματς».

Τώρα ο Ολυμπιακός παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ με την Ντνίπρο. Τι πιστεύεις για αυτούς τους αγώνες;

«Δε θα είναι εύκολο, ειδικά στην Ουκρανία, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αρκετή ποιότητα για να προκριθεί και να προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατακτήσει τον τίτλο φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ;

«Ποιος ξέρει; Πολλές καλές ομάδες ακόμα μάχονται, αλλά πέρσι η Σεβίλλη το πήρε. Όταν συγκρίνω τη Σεβίλλη με τον Ολυμπιακό νιώθω αυτοπεποίθηση ότι η ομάδα μας μπορεί να κάνει το ίδιο. Ωστόσο, πολλή δουλειά πρέπει να γίνει μέχρι τότε».

Πώς περνάς στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ; Είσαι χαρούμενος εκεί;

«Ναι, βρήκα ένα σταθερό κλαμπ με καλές φιλοδοξίες για να μεγαλώσει στην Ευρώπη. Δουλεύω σκληρά για να βοηθήσω τον σύλλογο να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να συνεχίσει να είναι μια επιλογή για την εθνική Πορτογαλίας».

Ποια είναι η καλύτερη και χειρότερη ανάμνηση που έχεις από τον Ολυμπιακό;

«Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις την καλύτερη ανάμνηση επειδή έχω πολλές καλές. Ίσως όταν προκριθήκαμε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μία από τις καλύτερες. Νιώσαμε όλη τη χώρα χαρούμενη και την κάναμε να ονειρεύεται. Ήταν σπουδαίο. Αλλά επίσης οι δύο πανηγυρισμοί για το 40ό και το 41ό πρωτάθλημα ήταν φοβεροί».

Ο συμπατριώτης σου, Κριστιάνο Ρονάλντο, κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για ακόμη έναν χρόνο. Μπορείς να μας πεις μια ιστορία στο ποδόσφαιρο που έχετε ζήσει μαζί;

«Ο Κρις είναι ένας καλός φίλος και έμπνευση για όλους τους Πορτογάλους, αλλά επίσης για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Έχουμε ζήσει κάποιες καλές ιστορίες. Αυτή τη στιγμή θυμάμαι ένα παιχνίδι εναντίον της Ολλανδίας, στο οποίο είχαμε κόρνερ. Θα έπρεπε να το εκτελέσει ο Ζοάο Μουτίνιο, όμως ο Κρις φώναξε πολύ δυνατά: «σταμάτα, σταμάτα. Ο Πάουλο το εκτελεί!» και την ίδια στιγμή μού έδωσε το σήμα να περάσω την μπάλα στο κοντινότερο δοκάρι. Το έκανα και έκανε μια ωραία κεφαλιά, αλλά ένας αμυντικός το έβγαλε λίγο πριν επιτευχθεί γκολ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όταν παίζουμε μαζί, εξασφαλίζει να εκτελώ τα κόρνερ και εγώ τον ρωτάω πού θέλει η μπάλα να περαστεί. Είναι ένας σπουδαίος φίλος και ένας πραγματικός ηγέτης».

Η Πορτογαλία έχει κάνει μεγάλα βήματα στο ποδόσφαιρο από τη στιγμή που έχετε τον καλύτερο παίκτη και τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζοσέ Μουρίνιο, αντίστοιχα. Πώς το εξηγείς εσύ αυτό;

«Στην Πορτογαλία, το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα. Επενδύουμε πολλά στο ποδόσφαιρο και τα συστήματα υποδομών, οπότε είναι φυσικό να παίρνουμε το καλύτερο από εποχή σε εποχή. Από την άλλη, το ποδόσφαιρο κυριαρχεί απόλυτα στον αθλητισμό της χώρας. Πολλοί λίγοι άνθρωποι παίζουν μπάσκετ, χάντμπολ ή κάποιο άλλο σπορ αντί για ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο είναι στην πραγματικότητα η κύρια περιοχή, όπου η Πορτογαλία βρίσκεται στο παγκόσμιο στερέωμα, οπότε είναι ένας λόγος περηφάνιας για όλους τους Πορτογάλους».

Μπορείς να θυμηθείς μια ιστορία με εσένα και τον Μουρίνιο;

«Ήμουν πολύ μικρός και ο κ. Μουρίνιο ήταν υπεύθυνος να με ωθήσει στη βασική ομάδα της Πόρτο. Ήμουν 17 και θα του χρωστάω για πάντα επειδή με εμπιστεύθηκε. Αυτό που θυμάμαι καλύτερα από αυτόν ήταν οι τελευταίες του λέξεις πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά: «βγες και φάτους όλους, Πάουλο!»».

Ποια είναι η εμπειρία σου από τα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ενόψει αυτού που έρχεται στην ελληνική Σούπερ Λίγκα;

«Τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν πάντα ιδιαίτερα. Υπάρχει μεγάλη ιστορία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που οι οπαδοί σε όλον τον κόσμο γνωρίζουν. Το επίπεδο είναι το ίδιο με τα Μπόκα – Ρίβερ και Ρεάλ – Μπάρτσα. Οι μέρες πριν από ένα ντέρμπι είναι πάντα ιδιαίτερες και ψυχολογικά πολύ απαιτητικές για τους παίκτες. Αλλά όταν αρχίζει το παιχνίδι είναι σαν οποιοδήποτε άλλο ματς, η νίκη είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. Το επερχόμενο ντέρμπι μπορεί να είναι πολύ σημαντικό επειδή αν ο Ολυμπιακός κερδίσει, ο 42ος τίτλος θα είναι πιο κοντά, κάτι που περιμένω. Ωστόσο, ο Πάνα κάνει καλή χρονιά και όλα μπορούν να συμβούν. Είναι το είδος του αγώνα που εγώ και κάθε άλλος παίκτης θα ήθελε να είναι μέρος και θα το δω σίγουρα στην τηλεόραση».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Πάουλο Μασάντο:

Μασάντο στο Onsports: «Έπρεπε να παίζω βασικός στον Ολυμπιακό!» (photos+videos)



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved