Στατιστικό ντροπή ο Φαν Πέρσι (photo)
Την κάθε άλλο παρά αντάξια της κλάσης του εμφάνιση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο επί χρόνια γήπεδο όπου έκανε σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της Άρσεναλ χθες στο νικηφόρο 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδεικνύει και η στατική ανάλυση του παιχνιδιού.
Ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν μακράν ο παίκτης με τη μικρότερη συνεισφορά στη σπουδαία νίκη των «κόκκινων διαβόλων» στο «Εμιρέιτς» καθώς ακούμπησε μόλις 12(!!!) φορές την μπάλα στα 75’ λεπτά που αγωνίστηκε.Μάλιστα τις τρεις εξ αυτών στα ισάριθμα κόρνερ τα οποία εκτέλεσε. Μ' άλλα λόγια ήταν απλά ...θεατής στο παιχνίδι σ' όσο διάστημα αγωνίστηκε.
Δεν είναι να απορεί κανείς ότι ο συμπατριώτης του τεχνικός της Γιουνάιτεντ Λουίς Φαν Χάαλ που απόντος και του λαβωμένου Ρανταμέλ Φαλκάο έκρινε σκόπιμο να τον έχει για ένα ακόμα παιχνίδι στην αρχική του 11αδα αποφάσισε να τον αποσύρει από το ματς και να γίνει στη θέση του τον άπειρο Τζέιμς Γουίλσον.