Νίλσεν στο Onsports: «Έκπληξη η Ελλάδα, αλλά θα ανακάμψει» (photos+videos)

Νίλσεν στο Onsports: «Έκπληξη η Ελλάδα, αλλά θα ανακάμψει» (photos+videos)

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής των Νήσων Φερόε που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ, σε Μάντσεστερ Σίτι και Μπλάκμπερν, Γκούναρ Νίλσεν, μιλάει στο Onsports και δεν κρύβει ότι οι κακές εμφανίσεις της Ελλάδας τού έχουν κάνει εντύπωση, όμως πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη.

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο τερματοφύλακα, ο οποίος στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αφού είχε πολλούς τραυματισμούς που του στέρησαν μια πιο ένδοξη πορεία. Παρόλα αυτά, έχει αφήσει το στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ακόμη έχει περιθώρια για να συνεχίσει, όντας 28 ετών.

Η πιο σημαντική του περίοδος ήταν η τριετία 2009-2012 όταν φόρεσε τη φανέλα των «πολιτών», ενώ σήμερα αγωνίζεται στη σκωτσέζικη Μάδεργουελ, με την οποία πέρσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Σκωτίας, πίσω από τη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά.

Τι θεωρείτε ότι μπορείτε να κάνετε εδώ στην Ελλάδα;

«Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί πριν ξεκινήσει η διαδικασία, όλοι έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο. Αλλά δεν έχει ξεκινήσει καλά και έχει δυσκολίες. Το καλό για εμάς είναι ότι το ματς αρχίζει με ισοπαλία και αν έχουμε αυτό το βαθμό όταν αυτό λήξει, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό, αφού χρειαζόμαστε και μια καλή εμφάνιση. Οπότε, θα είμαστε χαρούμενοι με έναν βαθμό».

Είναι έκπληξη για εσάς που η Ελλάδα δεν τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής;

«Ναι, λίγο. Ίσως ήταν το φαβορί του ομίλου, αλλά το γκρουπ είναι κλειστό. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, θα έλεγα. Όλοι παίζουν εναντίον όλων. Είναι έκπληξη για εμένα, αλλά πιστεύω ότι μπορούν να ανακάμψουν».

Πιστεύεις ότι είναι ευκαιρία σας να πάρετε αποτέλεσμα από την Ελλάδα στην έδρα της τώρα που δεν είναι και στα καλύτερά της;

«Ναι. Η Ελλάδα έχει δυσκολίες, αλλά θα έχει κίνητρο, καθώς χρειάζεται τους βαθμούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όλες οι ομάδες πρέπει να νικήσουν τα Φερόε. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως μπορεί να έχουμε ευκαιρία από τη στιγμή που δυσκολεύεται η Ελλάδα. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση πριν δούμε το αποτέλεσμα».

Τι σημαίνει για εσάς αυτός ο αγώνας;

«Κάθε ματς που παίζουμε είναι μεγάλο για εμάς. Είμαστε περήφανοι παρόλο που είμαστε μικρό έθνος, μικρή ομάδα, να παίζουμε για την εθνική μας ομάδα. Είναι ένας αγώνας απέναντι σε μια καλή και δυνατή ευρωπαϊκή ομάδα. Απολαμβάνουμε να παίζουμε παιχνίδια με τα Φερόε. Είναι ένα μεγάλο ματς, δύσκολο, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Εσύ προσωπικά γνωρίζεις κάποιον παίκτη της αντιπάλου σας;

«Ξέρω κάποια ονόματα, όμως δε θα ήθελα να τα αναφέρω. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για αυτούς, για τις δυνάμεις τους. Είναι μια συμπαγής ομάδα που δεν έχει το πολύ μεγάλο αστέρι».

Για την Ελλάδα ποια είναι η γνώση σου;

«Έχω ξανάρθει ακόμη μία φορά, με την εθνική Κ-21, εδώ στην Αθήνα. Επτά χρόνια πριν νομίζω και χάσαμε 1-0. Ξέρω ότι η χώρα περνάει δύσκολα, οικονομικά, ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Όμως το κλίμα είναι ωραίο. Είναι όμορφο μήνα Νοέμβριο να υπάρχει τέτοιος καιρός».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η αναμέτρηση;

«Η Ελλάδα θα έχει την κατοχή της μπάλας και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε μακριά από ευκαιρίες και να κάνουμε κάτι στις αντεπιθέσεις. Την τελευταία φορά που παίξαμε, με την Ουγγαρία εντός έδρας, είχαμε εμείς την κατοχή της μπάλας περισσότερο και αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Η Ελλάδα θα κυριαρχήσει σίγουρα στο ματς και θα έχει την μπάλα περισσότερο δημιουργώντας πιο πολλές ευκαιρίες. Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τις αντεπιθέσεις».

Παρόλα αυτά, τα φετινά ματς της Ελλάδας είναι λίγο παράξενα. Γίνονται πολλές αλλαγές παικτών και η ομάδα δεν πραγματοποιεί τις εμφανίσεις του παρελθόντος. Πώς ακούγεται αυτό σε εσάς;

«Εμείς ακόμα θυμόμαστε όταν κέρδισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δυνατή άμυνα. Είναι συνεχώς στις μεγάλες διοργανώσεις. Είχε δυσκολίες στα τρία πρώτα ματς, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Θα ανακάμψουν σίγουρα, οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Ποιοι παίκτες της Ελλάδας πιστεύεις ότι χρειάζονται την περισσότερη προσοχή από εσάς;

«Δεν ξέρω πολλούς παίκτες της ομάδας. Έχω παίξει εναντίον του Σαμαρά στη Σκωτία πέρσι και τώρα έχουν τον Σάμαρη. Νομίζω παίρνει όλα τα στημένα. Δε γνωρίζω πολλά ονόματα, αλλά πιστεύω ότι είναι μια δυνατή ομάδα. Ίσως να μην έχει τόσο διάσημους ποδοσφαιριστές, αλλά από τότε που κέρδισε το Ευρωπαϊκό έχει πάντα μια δυνατή ομάδα με καλή άμυνα. Αυτό ισχύει ακόμα για την Ελλάδα».

Ποιος είναι ο στόχος των Φερόε σε αυτό τον όμιλο;

«Για εμάς έχει να κάνει με την ανάπτυξη. Έχουμε μια νέα ομάδα και κοιτάζουμε να έχουμε βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να πω πόσους πόντους θέλουμε, όμως ελπίζουμε να πάρουμε κάποιους εντός και εκτός».

Από τα ματς που έχετε δώσει, τι κρατάτε;

«Τα ματς που έχουμε παίξει, με τη Φινλανδία εντός προηγούμασταν 1-0 και μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να νικήσουν. Μετά χάσαμε εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία και από την Ουγγαρία εντός. Είναι εντάξει, αλλά υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, θα έλεγα».

Από τις ομάδες του ομίλου, ποιες πιστεύεις ότι θα προκριθούν;

«Είναι δύσκολο να πω, δεν ξέρω. Πριν την έναρξη του γκρουπ, η Ελλάδα ήταν το φαβορί στα χαρτιά, όμως είναι κλειστός όμιλος και η Βόρεια Ιρλανδία έχει καλές πιθανότητες να περάσει από τη στιγμή που έχει κερδίσει και τα τρία παιχνίδια. Αν χάσει κάποια ματς θα είναι όλα ανοιχτά και πάλι».

Εσύ είσαι ο πρώτος παίκτης των Νήσων Φερόε που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ. Αγωνίστηκες για τρία χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι. Πώς ήταν αυτή η περίοδος για εσένα;

«Ήταν απίστευτα. Πήγα στη Μάντσεστερ Σίτι όταν ήταν σε άνοδο. Τα τελευταία χρόνια μου εκεί δεν ήταν τα καλύτερα γιατί ήμουν τραυματίας και δεν έπαιξα ποδόσφαιρο για 18 μήνες. Οπότε αυτό ήταν δύσκολο, όμως πέρασα καλά. Έκανα ντεμπούτο κόντρα στην Άρσεναλ εκτός έδρας για τη Σίτι και αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλον τον κόσμο στα Φερόε. Πάντα παρακολουθούμε την Πρέμιερ Λιγκ. Σε κάθε σπίτι υποστηρίζουν και μια ομάδα εκεί. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με αυτό. Ήταν μια περήφανη στιγμή».

Τώρα που η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ τι έχεις να πεις;

«Είναι μια ομάδα γεμάτη παίκτες – αστέρια. Αυτή τη στιγμή δε βγάζουν νεαρούς ποδοσφαιριστές, απλά αγοράζουν. Είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά ίσως τους περιορίσουν οι κανόνες του financial fair play. Αν εξακολουθήσουν να ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα, θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν τα επόμενα πολλά χρόνια».

Ήσουν συμπαίκτης με τον Τζο Χαρτ, ο οποίος είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Σίτι τα τελευταία χρόνια. Πώς ήταν η συνεργασία σας;

«Ήμασταν μαζί με τον Σέιν Γκίβεν. Όταν πρωτοπήγα στο σύλλογο έπαιζε ο Σέιν Γκίβεν και ο Χαρτ ήταν δανεικός. Είναι σταθερός όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε στην ίδια ηλικία. Είναι δυνατός πνευματικά, μεγάλος γκολκίπερ και καλό παιδί. Τα έχει πάει καλά και με την εθνική Αγγλίας. Απόλαυσα να είμαι μαζί του. Είναι ένας καλός γκολκίπερ».

Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα;

«Όχι. Είχα από άλλους συλλόγους σε όλον τον κόσμο, στην Ευρώπη. Πήγα σε κάποια μέρη, αλλά όχι την Ελλάδα. Τα Φερόε είναι μια μικρή χώρα, οπότε δε βλέπουμε πολλούς παίκτες να έρχονται στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει με Δανούς που έχουν παίξει σε ελληνικά σωματεία. Αλλά έχω ακούσει ότι υπάρχει θέμα με τους μισθούς. Οφείλονται χρήματα σε παίκτες».

Πώς είναι η ιδέα για εσένα αν μια πρόταση έρθει από την Ελλάδα;

«Aν είναι μια καλή πρόταση από μια καλή ομάδα, θα το σκεφτώ. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω. Αν έρθει μια προσφορά θα την εξετάσω, όμως είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε».

Τώρα είσαι στη Μάδεργουελ. Πώς είναι τα πράγματα εκεί;

«Είναι καλά. Είμαι ένα χρόνο τώρα εκεί. Τερματίσαμε δεύτεροι πέρσι πίσω από τη Σέλτικ που ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα για εμάς. Φέτος, έχουμε δυσκολίες, δεν έχουμε κερδίσει όσα ματς είχαμε κερδίσει πέρσι στο ίδιο διάστημα. Είναι δύσκολο, αλλά το απολαμβάνω εκεί. Είναι ένας καλός σύλλογος. Μου αρέσει το σκωτσέζικο επίπεδο. Είμαι χαρούμενος εκεί».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Γκούναρ Νίλσεν:

Νίλσεν στο Onsports: «Έκπληξη η Ελλάδα, αλλά θα ανακάμψει» (photos+videos)



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved