Φορσέλ στο Onsports: «Η Ελλάδα θα ανακάμψει και ας... χάσει!» (photos+videos)

Φορσέλ στο Onsports: «Η Ελλάδα θα ανακάμψει και ας... χάσει!» (photos+videos)

Ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Φινλανδίας, Μίκαελ Φορσέλ, μιλάει στο Onsports για τους λόγους που δεν κλήθηκε ενόψει Ελλάδας, το ματς στο Ελσίνκι για τα προκριματικά του Euro 2016, την Τσέλσι, την Μπόχουμ και αποκαλύπτει προτάσεις από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη!

Στην αρχή της καριέρας του 33χρονου επιθετικού, η Τσέλσι τον πίστεψε πολύ, τόσο που τον κράτησε για επτά χρόνια (1998-2005), ενώ τον στήριξε όταν ατύχησε με τραυματισμούς, κάτι που ίσως του στέρησε και μια καλύτερη καριέρα στους «μπλε», αλλά και συνολικά στο ποδόσφαιρο.

Ο έμπειρος φορ της Μπόχουμ έχει σκοράρει 29 γκολ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, όμως παρόλη την προσφορά του, τελευταία δεν καλείται, με τον ίδιο να δίνει τη δική του εξήγηση μέσα από το Onsports.

Ο Φορσέλ δεν κρύβει ακόμη, την πολύ καλή γνώμη που έχει για τη χώρα μας και γνωστοποιεί ότι είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν τρεις ελληνικοί σύλλογοι τον προσέγγισαν για να τον κάνουν δικό τους.

Είσαι ένας από τους πρώτες σκόρερ και καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Φινλανδίας. Για ποιον λόγο δεν είσαι στις κλήσεις της ομάδας σου για τα ματς των προκριματικών του Γιούρο 2016;

«Ίσως, επειδή έπαιζα στη Φινλανδία εκείνη την περίοδο και ο ομοσπονδιακός προπονητής ήθελε να χρησιμοποιήσει παίκτες που αυτόν τον καιρό παίζουν στο εξωτερικό. Αλλά τώρα μεταγράφηκα στην Μπόχουμ της Γερμανίας και ελπίζω ότι απλά χρειάζεται να σκοράρω κάποια γκολ για να επιστρέψω στην ομάδα».

Ποια είναι η εκτίμησή σου για το παιχνίδι της Φινλανδίας με την Ελλάδα στα προκριματικά του Γιούρο 2016 μετά από την ήττα της δεύτερης και τη νίκη της πρώτης στα πρώτα ματς;

«Η Φινλανδία αγωνίστηκε κόντρα στα Νησιά Φερόε, ο οποίος δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας, αλλά στο τέλος είδαμε ότι η ποιότητα της φινλανδικής ομάδας υπερίσχυσε. Ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε τα προκριματικά με τρεις πόντους. Τώρα, η Ελλάδα πρέπει να νικήσει τη Φινλανδία ώστε να αρχίσει να παίρνει βαθμούς. Θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη κατάσταση για τη Φινλανδία διότι όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα της Ελλάδας και βασικά πρέπει να κερδίσει αυτή την αναμέτρηση».

Πώς θα περιέγραφες τη Φινλανδία συγκριτικά με την Ελλάδα;

«Η φινλανδική ομάδα είναι μαζί εδώ και 3-4 χρόνια. Υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, σχεδόν κανένας μεγαλύτερος από 26 ετών, κάτι που επιβεβαιώνει το πρώτο. Και τακτικά είναι ήδη πολύ καλύτεροι από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα παίζει κλειστό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να σκοράρεις εναντίον της».

Ποιοι παίκτες της Φιλανδίας και της Ελλάδας μπορούν να κρίνουν αυτό το παιχνίδι;

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να μιλήσω για την Ελλάδα, επειδή δεν γνωρίζω πολλά για αυτούς. Για τη Φινλανδία, νομίζω ότι ο Τζόελ Ποχτζανπάλο έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν. Παίζει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Επίσης πιστεύω στον φίλο μου, τον Άλεξ Ρινγκ, της Καϊζερσλάουτερν. Παίζει ως μεσοαμυντικός. Επιπρόσθετα, υπάρχει και ο Τεέμου Πούκι, ο οποίος έχει παίξει στη Σάλκε, πήγε στη Σέλτικ Γλασκόβης της Σκωτίας και τώρα αγωνίζεται στη Δανία».

Αν η Φινλανδία νικήσει, πιστεύεις ότι θα είναι δύσκολο να προκριθεί η Ελλάδα, ακόμη και αν είναι πολύ νωρίς;

«Όχι, θεωρώ ότι η Ελλάδα απλά είχε κάποια προβλήματα, αλλά στο τέλος θα ανακάμψει, όπως κάνει πάντα. Όμως είναι ένα σημαντικό ματς για αυτή».

Η Μπόχουμ έχει ξεκινήσει αρκετά καλά τη σεζόν. Μπορεί να επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα;

«Ναι, πάντα υπάρχει η πιθανότητα. Φυσικά, η χρονιά είναι πολύ μακριά και ναι, είχαμε μια καλή αρχή, αλλά δεν σημαίνει κάτι ακόμα, επειδή η δεύτερη κατηγορία είναι μια πολύ δυνατή λίγκα».

Πώς αποφάσισες να υπογράψεις στην Μπόχουμ και ποιοι είναι οι στόχοι σου εκεί, ομαδικοί και προσωπικοί;

«Είχα την ευκαιρία να παίξω για την Μπόχουμ. Πριν, αγωνίστηκα για 18 μήνες στην Φινλανδία και μου άρεσε. Αλλά ήταν η στιγμή να προχωρήσω ξανά. Ξέρω και αγαπώ τη γερμανική λίγκα και η Μπόχουμ ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για εμένα ξανά. Απολαμβάνω την παραμονή μου εδώ και ελπίζω ότι θα πάρω την ευκαιρία μου».

Ήσουν για επτά χρόνια στην Τσέλσι, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Πώς θα περιέγραφες αυτά τα χρόνια;

«Είχα εξαιρετική περίοδο στην Τσέλσι, αλλά και κάποιες όχι και τόσο καλές στιγμές με τους τραυματισμούς μου. Είχα σπουδαίους προπονητές, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο. Και έπαιξα και σκόραρα για την Τσέλσι, εξαιρετικές αναμνήσεις επίσης. Για να μην ξεχάσω τον κύριο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο, ακόμη και αν ήμουν εκτός για πολύ καιρό».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πάντα είχα φίλους που αγωνίζονταν στην Ελλάδα. Και ξέρω ότι το πρωτάθλημα είναι δυνατό. Φυσικά τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Αλλά η Εθνική Ομάδα πάντα ήταν δυνατή και φυσικά ακολουθείς αυτούς τους παίκτες και γνωρίζεις πολλά για αυτούς».

Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα;

«Ο Άρης ενδιαφέρθηκε το 2011. Ήμουν πολύ κοντά να πάω εκεί. Νομίζω ότι έπαιζαν στο Γιουρόπα Λιγκ τότε. Αλλά μετά ήθελα να επιστρέψω στην Αγγλία και υπέγραψα στη Λιντς. Τα προηγούμενα χρόνια είχα προτάσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όμως τότε ήθελα πραγματικά να αγωνιστώ στην Αγγλία. Οπότε, η θέλησή μου να παίξω εκεί ήταν πιο δυνατή. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος, μια ωραία χώρα».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την καριέρα του Φορσέλ:

Φορσέλ στο Onsports: «Η Ελλάδα θα ανακάμψει και ας... χάσει!» (photos+videos)



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved