Μουν στο Onsports για ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: «1-1, παράταση και πέναλτι!» (photos+videos)

Μουν στο Onsports για ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: «1-1, παράταση και πέναλτι!» (photos+videos)

Ο Μπράις Μουν μιλάει στο Onsports ως πρώην παίκτης και των δύο φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και δίνει τη δική του πρόβλεψη για τον νικητή του τροπαίου που δεν είναι και τόσο… ακραία!

Πάνε τρία χρόνια που ο 28χρονος σήμερα δεξιός μπακ χαφ δεν ανήκει πια στον Παναθηναϊκό, στον οποίο μεταγράφηκε το 2008 και το 2009/10 έπαιξε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ. Από τότε αγωνίζεται μόνο σε ομάδες της πατρίδας του, Νοτίου Αφρικής. Και μπορεί να έχει περάσει καιρός, ωστόσο, η αναπόληση της παρουσίας του στην Ελλάδα μόνο θετικά συναισθήματα του προκαλεί και αδυνατεί να δει με «πράσινα» και «ασπρόμαυρα» γυαλιά επιλέγοντας ποια από τις δύο άλλοτε ομάδες του θέλει να σηκώσει την κούπα.

Αυτός είναι ο λόγος που στα προγνωστικά του κυριαρχεί η ισορροπία και η αλήθεια είναι ότι δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα με γνώμονα την πορεία των δύο αντιπάλων τη φετινή σεζόν. Θεσσαλονικείς και «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία, αλλά η πρόοδος του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν τόσο μεγάλη που πια, σε έναν αγώνα μεταξύ τους, όλα μοιάζουν πιθανά…

Αυτό είναι κάτι το οποίο ο Αφρικανός άσος συμμερίζεται χωρίς να έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη των πραγμάτων φέτος. Όμως με βάση την εμπειρία του φορώντας τη φανέλα των δύο αυτών ιστορικών συλλόγων μπορεί να καταλάβει τη σημασία τού να κοντράρονται μεταξύ τους για μία κούπα όποια και αν είναι τα δεδομένα. Πόσω μάλλον όταν το «τριφύλλι» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχουν αρκετά χρόνια να γευτούν αυτή τη χαρά, την αίσθηση του να είσαι στην κορυφή και αυτή είναι η ευκαιρία τους να το ζήσουν ξανά. Μάλιστα, ο Μουν δεν κρύβει και αυτός την έκπληξή του που δύο «μεγαθήρια» απείχαν για τόσο μεγάλο διάστημα από τους τίτλους.

Γνωρίζεις ότι οι δύο πρώην ομάδες σου στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, παίζουν μεταξύ τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας; Τους παρακολουθείς από τότε που αποχώρησες από τη χώρα μας, τρία χρόνια πριν;

«Όχι δεν το ήξερα αυτό, αλλά γενικά τους παρακολουθώ, ναι».

Οπότε, τι πληροφορίες έχεις αντλήσει για αυτές τα τελευταία χρόνια;

«Είναι και οι δύο σπουδαίες ομάδες. Πού παίζουν όμως; Θα παίξει ρόλο και αυτό. Στο Ολυμπιακό Στάδιο ή την Τούμπα;»

Είναι τελικός οπότε είναι σε ουδέτερο γήπεδο, το ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός έχει έδρα πλέον το σπίτι του, τη Λεωφόρο (όταν ήταν εκείνος στην ομάδα ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στο ΟΑΚΑ).

«Άρα είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αφού πριν έπαιζε εκεί! Ξέρει το γήπεδο και είναι συνηθισμένοι οι παίκτες του σε αυτό. Όπως και να έχει, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα συναρπαστικό και μεγάλο ματς. Δεν μπορώ να διαλέξω όμως ποιος θέλω να είναι ο νικητής γιατί και οι δύο ομάδες είναι στην καρδιά μου».

Έχεις στην καρδιά σου και τους δύο συλλόγους ε;

«Ακριβώς (γέλια)! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον γιατί η καρδιά μου ανήκει και στους δύο».

Μπορείς όμως να κάνεις πρόβλεψη; Ποια ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί να αναδειχθεί νικήτρια; Και οι δύο έχουν να κατακτήσουν τίτλο αρκετά χρόνια. Τέσσερα ο Παναθηναϊκός (από το νταμπλ του 2010) και 11 ο ΠΑΟΚ (από το Κύπελλο του 2003).

«Πω, πω, πω! Είναι φυσικά ένα μεγάλο παιχνίδι αφού κρίνει ένα τρόπαιο. Οπότε είναι δύσκολο να προβλέψεις. Δεν ξέρω τι να πω. Μόνο ότι το αποτέλεσμα θα είναι 1-1 και θα έχει παράταση και πέναλτι!»

Η καλύτερη ανάμνησή σου από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ;

«Από τον Παναθηναϊκό ήταν οι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν βγήκαμε πρώτοι στο γκρουπ (2008/09 με Ίντερ, Βέρντερ Βρέμης και Ανόρθωση) και από τον ΠΑΟΚ ήταν όλα τα παιχνίδια στην Τούμπα».

Είχες την ευκαιρία να αντιμετωπίσεις και τους δύο τόσο σαν παίκτης του Παναθηναϊκού όσο και του ΠΑΟΚ…

«Ναι, έπαιξα αντίπαλος και με τους δύο σε Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός».

Τι θυμάσαι;

«Δεν μου έρχεται τώρα κάτι συγκεκριμένο, αλλά ήταν καλές αναμετρήσεις, αφού πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες».

Δείτε βίντεο με τον Μουν και φωτογραφίες από συμμετοχή του σε αγώνες ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ:

Μουν στο Onsports για ΠΑΟΚ – ΠΑΟ: «1-1, παράταση και πέναλτι!» (photos+videos)



ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved