Σάντος: «Δεν έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα»

Σάντος: «Δεν έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα»

Στη διάψευση των σεναρίων που τον ήθελαν να έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνικό σύλλογο, μόλις αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας, προχώρησε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ανακοίνωσε την Παρασκευή την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» με την Νότια Κορέα και στην συνέχεια, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε για την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση της ΕΠΟ για ανανέωσης του συμβολαίου του, όπως και για το μέλλον του, ξεκαθαρίζοντας πως η μοναδική πρόταση που είχε τις προηγούμενες μέρες ήταν από την Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για:

Τον αγώνα με την Νότια Κορέα και τις ομοιότητες με την Ιαπωνία: «Σίγουρα στην προετοιμασία που κάνουμε, προσπαθούμε τα φιλικά να έχουν κάποιες ομοιότητες με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Θα τεθούμε αντιμέτωποι με χώρες με εντελώς διαφορετικό στιλ σε σχέση με το ευρωπαϊκό. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο γίνεται το φιλικό με την Κορέα. Έχει κάποιες ομοιότητες με την Ιαπωνία. Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό τεστ και θα μας βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα».

Τις θέσεις των τερματοφυλάκων για το Μουντιάλ: «Πρώτα από όλα βλέπουμε ότι η αποστολή είναι 20 άτομα. Στην αποστολή θα είναι 23. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε απόλυτα και τον Σηφάκη και τον Καρνέζη. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν κατάλληλη στιγμή να έχουμε μία εικόνα και από τον Γλύκο και από τον Τζόρβα. Τρεις τερματοφύλακες θα είναι στο Μουντιάλ. Αυτή είναι μια δική μου απόφαση. Απλώς είναι ξεκάθαρο ότι ο Καρνέζης και ο Σηφάκης δεν αποκλείονται επειδή δεν βρίσκονται στην αποστολή. Το είχαμε πει και στα παιχνίδια με τη Ρουμανία. Τα περισσότερα πρόσωπα θα είναι σε όλες τις αποστολές. Οπότε σίγουρα από τους 23 που ήταν στη Ρουμανία δεν υπάρχουν κάποιοι στην αποστολή για το μας με την Κορέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν αποκλειστεί.

Σε σχέση με την αποστολή των δύο παιχνιδιών με τη Ρουμανία έχουμε καλέσει τον Φετφατζίδη γιατί έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κληθεί αρκετές φορές και θέλαμε να τον δούμε. Το ίδιο και με τον Παπαδόπουλο. Ο Γκέκας είναι τραυματίας και θέλαμε να τον δούμε ξανά. Υπάρχουν ακόμα δύο μήνες και θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση όλων των ποδοσφαιριστών. Για να μπορέσουμε όταν θα φτάσει η στιγμή για να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις που εγώ θα τις θεωρώ δίκαιες. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος 200% στο Μουντιάλ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι και οι παίκτες που θα καλέσω. Πρώτος μας στόχος θα είναι να περάσουμε την φάση των ομίλων».

Το αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής Γλύκος και Τζόρβας και αν οι κλήσεις είναι… εικόνα για την αποστολή του Μουντιάλ: «Όσον αφορά το πρώτο σκέλος. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποιο τεστ ανάμεσα στους δύο για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος. Δεν έχω πάρει απόφαση για το χρόνο συμμετοχής τους. Εγώ θέλω να τους δω από κοντά για να μπορέσω να πάρω την απόφαση το καλοκαίρι. Όταν γίνει η τελική επιλογή θα έχουμε τρία φιλικά, τρεις εβδομάδες προετοιμασία. Κανένας δεν έχει αποκλειστεί και κανένας δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο για την τελική αποστολή για το Μουντιάλ. Όπως σε σχέση με το παιχνίδια με τη Ρουμανία δεν υπάρχουν παίκτες, αλλά και παίκτες που στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί και δεν βρίσκονταν ούτε στο παιχνίδι με τη Ρουμανία ούτε σε αυτό με την Κορέα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπολογίζονται για το καλοκαίρι».

Την αποστολή του φιλικού: «Μιλάμε για ένα φιλικό ενόψει του Μουντιάλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι θα πάρουμε 23».

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα: «Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κυρίως στο συναισθηματικό κομμάτι. Αυτό γιατί κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί με πολλούς ανθρώπους. Πρώτα από όλους με τον κύριο πρόεδρο με τον οποίο έχω μία πάρα πολύ καλή σχέση. Ο ίδιος από τη δική του πλευρά με την πρόταση μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται απόλυτα. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ποδοσφαιριστές. Έχω μία πολύ στενή και καλή σχέση με αυτούς που βρίσκονται κοντά. Από τους φροντιστές μέχρι το τεχνικό επιτελείο. Όταν παίρνεις μία τέτοια απόφαση όλα αυτά σε βαραίνουν και σε πληγώνουν. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός της αγάπης και του σεβασμού των Ελλήνων προς το πρόσωπό μου. Συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολο, αλλά επαγγελματικά δεν ήταν. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να αποφασίσω το μέλλον μου. Δεν με απασχολεί τι θα γίνει. Η ΕΠΟ ήθελε να γνωρίζει την τελική μου απάντηση για να έχει περιθώριο για να αποφασίσει τον διάδοχο και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

Οπότε από τη δική μου πλευρά έχω μπροστά μου όλο το περιθώριο για να αποφασίσω για το καλύτερο επαγγελματικό μου μέλλον η απάντηση ήταν αρνητική. Ένα σκέλος που είχα επιφορτιστεί ήταν το πλάνο ανάπτυξης το οποίο βρίσκεται στα χέρια του Λεωνίδα Βόκολου δηλαδή σε πολύ καλά χέρια. Τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτώ τον εαυτό μου. Ξέρω ότι η καριέρα μου στους πάγκους δεν θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα για αυτό πήρα και αυτή την απόφαση. Θα είμαι ήρεμος ενόψει Μουντιάλ. Έχω ένα στόχο ο οποίος είναι η ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Με καθαρό και ήρεμο μυαλό θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Το επαγγελματικό μου μέλλον θα το σκεφτώ μετά το Μουντιάλ. Για αυτούς που με γνωρίζουν είτε πιστεύουν ότι με γνωρίζουν έχω να πω ότι είχα μόνο μία πρόταση και αυτή από την Εθνική ομάδα. Δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση είτε από κάποιο σύλλογο είτε από κάποια εθνική ομάδα. Η μοναδική πρόταση που είχα ήταν από την Εθνική ομάδα της Ελλάδος και τον κύριο Σαρρή».

Το πότε πήρε την απόφασή του: «Επαγγελματικά την είχα πάρει εδώ και αρκετό καιρό. Συναισθηματικά ήταν δύσκολο να την αποδεχτεί η καρδιά μου. Είναι απολύτως φυσιολογικό όταν μιλάμε για δύο πλευρές θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι εάν υπέγραφαν. Αν το έκανα δεν θα είμαι ευχαριστημένος επαγγελματικά. Το τονίζω επαγγελματικά και για κανέναν άλλο λόγο. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για μένα τόσο για τη σχέση μου με όλους εδώ όσο και με τον ελληνικό λαό. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ θέλησε να έχει απάντηση αυτή θα είναι αρνητική. Πλέον επικεντρώνομαι στον τελικό στόχο του Μουντιάλ. Το εάν θα πάω στην Κίνα, στην Πορτογαλία ή στο εξοχικό μου θα το αποφασίσω μετά το Μουντιάλ».

Το μέλλον του: «Το μέλλον δεν με απασχολεί. Θα ήταν πολύ κακό για εμένα να μην πιστεύω στην αξία μου. Δεν το λέω αυτό με έπαρση. Η Εθνική ομάδα δεν έχει 50 προτάσεις. Εγώ δεν θα βρω κάποια; Είμαι υπερβολικά επαγγελματίας και κάθε μέρα ασχολούμαι με το τι κάνει η Ιαπωνία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Κολομβία. Ακόμα και με διαδικαστικά θέματα. Θέλω όλα να περνούν από τα δικά μου χέρια».

Το εάν του έχει λείψει η προπονητική καθημερινότητα: «Ναι, όλοι το ξέρουν αυτό. Πραγματικά όμως δεν σκέφτομαι το μέλλον μου. Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω σε σύλλογο ή σε εθνική ομάδα. Για παράδειγμα εάν έρθει η Κίνα και μου δώσει πολλά λεφτά, δεν θα πάω;».

Το εάν θα μπορούσε να γίνει προπονητής σε κάποια ελληνική ομάδα: «Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν δίνω είτε περισσότερες είτε λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με κανένα άλλο ενδεχόμενο. Επαγγελματικά υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα πρέπει να σκεφτώ. Δεν θα πρέπει να είναι μόνο φίλος μου αυτός που θα με καλέσει. Αυτό τελείωσε. Το συμβόλαιο θα έχει να κάνει με τον Σάντος τον προπονητή. Αν κάποια ομάδα φτάσει στα επίπεδα που θέλω τότε δεν θα έχω πρόβλημα».

Το εάν η αποχώρησή του μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του: «Εγώ θεωρώ ότι μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στους ποδοσφαιριστές μου. Τους ξέρω πολύ καλά. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσουμε μαζί και ξέρω ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε το τέλος να είναι το καλύτερο. Το ίδιο θα κάνω και εγώ αυτόν τον σκοπό».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Πορτογάλου, όπως τη μετέδωσε η web TV της ΕΠΟ:

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Σάντος: «Δεν έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα»Μπάσκετ Γυναικών: Δύσκολο «διπλό» στα Χανιά ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Δύσκολο «διπλό» στα Χανιά ο Παναθηναϊκός
Premier League: Βάζει «φωτιά» η Έβερτον, νίκησε την Άρσεναλ
Premier League: Βάζει «φωτιά» η Έβερτον, νίκησε την Άρσεναλ
Παναθηναϊκός: Φέρνει τον αδερφό του Μαντσίνι στη β' ομάδα το «τριφύλλι»!
Παναθηναϊκός: Φέρνει τον αδερφό του Μαντσίνι στη β' ομάδα το «τριφύλλι»!
ΠΑΟΚ: Μέσα ο Σάιμπερτ, εκτός Μαργαρίτης, Σαλούστρος με Ιωνικό
ΠΑΟΚ: Μέσα ο Σάιμπερτ, εκτός Μαργαρίτης, Σαλούστρος με Ιωνικό