Μοντέστο στο Onsports: «Το… σπίτι του Παναθηναϊκού λυγίζει τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Μοντέστο στο Onsports: «Το… σπίτι του Παναθηναϊκού λυγίζει τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο πρώην μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, μιλάει στο Onsports για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εξηγεί γιατί η δυσκολία του ματς για τους Πειραιώτες έγκειται στη δυναμική του γηπέδου του «τριφυλλιού», τη Λεωφόρο!

Ο Κορσικανός άσος της Μπαστιά πιστεύει ότι το ματς είναι πολύ δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους» γιατί η Λεωφόρος είναι πιο μικρό γήπεδο από το ΟΑΚΑ και ο κόσμος είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και θα ασκήσει μεγάλη πίεση στους παίκτες του Μίτσελ.

Παρόλα αυτά, θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και τον χρίζει φαβορί, ενώ δεν μας κρύβει ότι η ομάδα του Πειραιά είναι στην καρδιά του και δεν θα ξεχάσει ποτέ όλα όσα έζησε σε αυτή την τριετία που πέρασε εκεί (2010-2013).

Μάλιστα, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής δεν μας κρύβει ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του όταν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, κάτι που όπως μας λέει ο Μοντέστο, το πιο πιθανό είναι να γίνει φέτος.

Ποια είναι η εκτίμησή σου για το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;

«Φέτος είναι ένα διαφορετικό ντέρμπι, γιατί ο Παναθηναϊκός παίζει σε ένα μικρό γήπεδο. Είναι διαφορετικό από το ΟΑΚΑ, γιατί οι οπαδοί είναι πολύ κοντά και θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ποιότητα φέτος, αλλά το ντέρμπι είναι ντέρμπι. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς».

Οι δύο ομάδες έχουν έντεκα βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία. Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τη νίκη;

«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα το φαβορί, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια κατακτά τη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα που παίρνει τον τίτλο είναι φυσιολογικά το φαβορί. Αλλά στα ντέρμπι θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια ότι ο Παναθηναϊκός ερχόταν στο Καραϊσκάκης και ενώ φαινόταν ότι θα νικούσαμε 3-0 ή 4-0 το παιχνίδι έληγε 1-1. Το ντέρμπι είναι δύσκολο».

Ποια είναι η πιο ιδιαίτερη ιστορία που θυμάσαι από αυτά τα ματς;

«Την πρώτη μου χρονιά κερδίσαμε το ντέρμπι 2-1 στα τελευταία λεπτά, τη δεύτερη σεζόν η ομάδα μου πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στα χαρτιά, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και μετά κατακτήσαμε τη Σούπερ Λίγκα».

Ποιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα ξεχάσεις ποτέ; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι που έρχεται στο μυαλό σου;

«Το πρώτο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, στο οποίο κερδίσαμε 2-1».

Γενικά, ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τον Ολυμπιακό;

«Όλα, επειδή κατέκτησα τα πάντα. Οι οπαδοί… Έζησα τρία χρόνια στην Αθήνα, μια πολύ όμορφη πόλη. Η καρδιά μου είναι στον Ολυμπιακό».

Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησες από τον Ολυμπιακό και παίζεις στην Μπαστιά. Είσαι χαρούμενος;

«Ναι, είμαι χαρούμενος, γιατί αυτή είναι η ομάδα μου. Ξεκίνησα σε αυτή μικρός και είναι η χώρα μου. Έχω ζήσει σε αυτή την ομάδα  και έχω παίξει 10 χρόνια. Είμαι χαρούμενος για μένα και την οικογένειά μου, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό. Το μυαλό μου είναι στο αυριανό ντέρμπι».

Θα δεις το παιχνίδι;

«Αύριο παίζω ματς με την ομάδα μου και είναι αδύνατο να το δω, αλλά θα το δω μετά. Ίσως το πρωί, επειδή έχω αγώνα».

Τι περιμένεις να δεις από αυτή την αναμέτρηση; Περιμένεις ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει;

«Φυσιολογικά, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο… σπίτι του που είναι ένα πολύ κλειστό γήπεδο, πολύ μικρό και οι οπαδοί θα βάλουν μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι το ίδιο ντέρμπι με το ΟΑΚΑ, γιατί το ΟΑΚΑ είναι ένα μεγάλο στάδιο. Είναι διαφορετικό και δύσκολο λόγω του γηπέδου».

Πριν από λίγο καιρό επέστρεψες στον Ολυμπιακό για μια επίσκεψη στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας. Ένιωσες νοσταλγία;

«Πριν από δύο εβδομάδες ήρθα, είδα τους παίκτες, την ομάδα, επειδή έχω πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα και τον πρόεδρο. Πέρασα τρία φανταστικά χρόνια για μένα και την οικογένειά μου. Μου αρέσει να έρχομαι να βλέπω την ομάδα».

Όταν αποχώρησες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε ότι η πόρτα είναι ανοικτή για σένα για το μέλλον…

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Είμαι χαρούμενος που ο πρόεδρος το είπε αυτό γιατί είναι δύσκολο μετά από το ποδόσφαιρο να έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι μια καλή ευκαιρία. Τώρα, όμως, είμαι στην ομάδα μου, θα παίξω ακόμη έναν χρόνο ποδόσφαιρο και μετά ίσως επιστρέψω. Ίσως ναι ίσως όχι, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Οπότε αυτή είναι η τελευταία σου σεζόν στο ποδόσφαιρο; Θα αποσυρθείς στο τέλος της χρονιάς;

«Ναι, ίσως, επειδή είμαι πάρα πολύ μεγάλος (γέλια)».

Έχεις παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Έχω δει όλα τα ματς του Ολυμπιακού, γιατί αυτή είναι η ομάδα μου. Φέτος έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προκριθούν, επειδή δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο γκρουπ. Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεχωρίζει, αλλά οι άλλες ομάδες είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού, τόσο η Μπενφίκα όσο και η Άντερλεχτ. Πολύ σημαντικά είναι τα επόμενα δύο ματς, με Μπενφίκα και Άντερλεχτ, τα οποία αν κερδίσει θα περάσει σίγουρα. Έχει παίξει πολύ καλά. Είδα τον αγώνα με την Μπενφίκα που φυσιολογικά θα έπρεπε να κερδίσει».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μοντέστο στον Ολυμπιακό:

Μοντέστο στο Onsports: «Το… σπίτι του Παναθηναϊκού λυγίζει τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved