Χαμζάογλου στο Onsports: «Γκέκας, ο… μεγαλοπρεπής» (photos+video)

Χαμζάογλου στο Onsports: «Γκέκας, ο… μεγαλοπρεπής» (photos+video)

Ο ελληνικής καταγωγής προπονητής του Φάνη Γκέκα στην Ακίσαρσπορ, Χαμζά Χαμζάογλου, μιλάει στο Onsports και εξάρει τα κατορθώματα του Έλληνα επιθετικού στην ομάδα του, την οποία κατάφερε να «σώσει» από σχεδόν βέβαιο υποβιβασμό, xάρη στα γκολ που πέτυχε...

Ο Τούρκος, με ελληνικές ρίζες, τεχνικός δεν διστάζει να χαρακτηρίσει… μεγαλοπρεπή τον έμπειρο, πρώην άσο του Παναθηναϊκού, για όλα όσα πρόσφερε στον σύλλογο από τον Ιανουάριο, όταν και έγινε η μεταγραφή, και μετά. 

Ο Χαμζάογλου ελπίζει ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα μείνει στην Ακίσαρ για να τη βοηθήσει του χρόνου να φτάσει ακόμη πιο ψηλά στο τουρκικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, δεν κρύβει ότι περίμενε ο Γκέκας να βάλει πολλά γκολ, αλλά… «όχι τόσα πολλά», όπως μας λέει χαρακτηριστικά!

Η Ακίσαρ ξεκίνησε θετικά τη σεζόν, αλλά δεν συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Παρόλα αυτά, μετά τη μεταγραφή του Γκέκα, όλα άλλαξαν. Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση για αυτό;

«Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, κάναμε σημαντικά βήματα για να κερδίσουμε εμπειρία και να είμαστε ομάδα. Ήταν φυσιολογικό που χάσαμε τόσους πολλούς βαθμούς εκείνη την περίοδο, αλλά χάρη στην εμπειρία και το ομαδικό πνεύμα, στο δεύτερο γύρο, είχαμε εξαιρετική φόρμα και καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Ο Γκέκας είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, είναι πολύ καλός στο να παίρνει σωστές θέσεις και είναι μάστερ στο σουτ. Μας βοήθησε πάρα πολύ».

Πώς καταφέρατε να αποκτήσετε τον Γκέκα; Ήταν εύκολο να αποσπάσετε την υπογραφή του;

«Οι μάνατζέρ του μας είπαν ότι θέλει να παίξει στην Ακίσαρσπορ και τον φώναξα στην Ακίσαρ, ήθελα να τον συναντήσω εδώ και με τον πρόεδρό μας. Είχαμε μια συνάντηση, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε. Δεν ήταν τόσο δύσκολο να τον αποκτήσουμε, αλλά δεν ήταν και εύκολο, επίσης».

Σε ποιο βαθμό περιμένατε ότι ο Γκέκας θα έβαζε τόσα πολλά γκολ και θα έσωζε την ομάδα;

«Φυσικά, περίμενα να σκοράρει γκολ, αλλά όχι τόσα πολλά! Επειδή δεν είχε παίξει ποδόσφαιρο για δύο μήνες εκτός από την Εθνική Ελλάδας, πίστευα ότι μπορεί να του πάρει περισσότερο χρόνο για να βρει τη φόρμα του, αλλά προσαρμόστηκε γρήγορα και έκανε μεγάλες εμφανίσεις. Είναι ένας παίκτης ομάδας, δεν είναι εγωιστής. Ξέρει πώς να μοιράζεται την επιτυχία με τους συμπαίκτες του. Και το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης ομάδας μας έκανε να τον αποκτήσουμε».

Τι αλλάξατε στην ομάδα μετά την άφιξη του Γκέκα; Χτίσατε ξανά την Ακίσαρ γύρω του;

«Όχι. Το στυλ παιχνιδιού μας ήταν το ίδιο, ο Γκέκας ήταν μια μεταγραφή για να καλύψει το μεγαλύτερο κενό μας: έναν αποδοτικό επιθετικό. Δεν έχτισα την ομάδα γύρω από τον Γκέκα, αλλά έβαλα προσπάθεια στο να τον κάνω να δώσει το καλύτερο για την ομάδα».

Πόσο βοήθησε ο Γκέκας τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, τους συμπαίκτες του;

«Με μια λέξη: Μεγαλοπρεπής».

Φέτος καταφέρατε να μείνετε στην τουρκική Σούπερ Λιγκ. Μας είχατε πει σε συνέντευξή σας στο Onsports τον περασμένο Σεπτέμβρη πως ο μεγάλος σας στόχος για την Ακίσαρ είναι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί η Ακίσαρ να το πετύχει αυτό του χρόνου;

«Το να προκριθείς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν είναι αδύνατο. Παρόλα αυτά, έχουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε στην τουρκική Σούπερ Λιγκ».

Υπήρξε κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά που απελπιστήκατε με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας; Ποιες ήταν οι σκέψεις σας τότε;

«Ποτέ δεν απελπίστηκα. Δεν έχω τη λέξη “τα παρατάω” στο λεξιλόγιό μου. Ποτέ δεν τα παρατάω. Έτσι ήμουν σαν ποδοσφαιριστής και έτσι είμαι ακόμη και σαν προπονητής. Επίσης, η επιτυχία της ομάδας είναι ότι ποτέ δεν απελπιζόμαστε και ποτέ δεν σταματάμε να παλεύουμε σαν σύνολο».

Ποιο είναι το πλάνο για την επόμενη σεζόν; Θεωρείτε ότι ο Γκέκας θα μείνει; Θα προσπαθήσετε να αποκτήσετε μεγάλα ονόματα σαν τον Γκέκα;

«Στοχεύουμε στο να είμαστε σε υψηλότερες θέσεις. Ο πιο ρεαλιστικός μας στόχος είναι να είμαστε στη δεκάδα. Δεν σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα μεγάλο όνομα σαν τον Γκέκα. Επειδή για αυτούς τους παίκτες, πρέπει να πληρώσουμε πάρα πολλά και εμείς έχουμε ένα μικρό μπάτζετ. Η ισορροπία στην ομάδα είναι πολύ σημαντική. Αλλά θέλω να μείνει ο Γκέκας. Ελπίζω ότι θα δουλέψουμε μαζί και την επόμενη χρονιά αν θέλει και αυτός να μείνει μαζί μας».

Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το καλύτερο ματς του Γκέκα φέτος;

«Αυτό με την Μπεσίκτας. Ακόμη και αν η Μπεσίκτας έκανε το 1-1, υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής της Ακίσαρσπορ που πίστευε ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε 4-1. Ήταν ένα θαυμάσιο και αξέχαστο παιχνίδι».

Μπορείτε να κάνετε έναν απολογισμό της χρονιάς της Ακίσαρ;

«Όπως είπα και πριν, το πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν για εμπειρία και να γίνουμε ομάδα. Μετά από αυτό, ενισχύσαμε την καλή ομάδα μας με σημαντικούς παίκτες όπως ο Γκέκας και ο Μπιλάλ Κισά και κάναμε πολύ καλά πράγματα στο δεύτερο κομμάτι της περιόδου. Σε γενικές γραμμές, η σεζόν ολοκληρώθηκε πολύ καλά».

Χαμζάογλου στο Onsports: «Γκέκας, ο… μεγαλοπρεπής» (photos+video)



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved