Γκέκας: «Δεν σκέφτομαι την επιστροφή μου»

Γκέκας: «Δεν σκέφτομαι την επιστροφή μου»

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν ως μεταγραφικό «στόχο» πολλών ελληνικών ομάδων έβαλε ο Φάνης Γκέκας.

Ο Έλληνας επιθετικός της Ακχισάρ παραχώρησε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα «Το Βήμα» και υποστήριξε πως στο μυαλό του δεν υπάρχει η επιστροφή του στην πατρίδα μας αλλά να συνεχίσει στο εξωτερικό, ενώ μίλησε για την πορεία του στην Τουρκία, αλλά και την αναμέτρηση της Εθνικής με την Λιθουανία.

Αναλυτικά, ο διεθνής φορ μίλησε για:

Την πορεία της Ακχισάρσπορ: «Ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου. Όλα ήταν ιδανικά, όλα πήγαν τέλεια. Πέρα όμως από τα γκολ που πέτυχα, νιώθω περισσότερο ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα τελικά έμεινε στην κατηγορία κι εγώ βοήθησα να γίνει αυτό».

Το αν περίμενε τη συγκεκριμένη κατάληξη στην σεζόν: «Πράγματι η Ακχισάρ βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Ωστόσο, όταν μπήκα στις προπονήσεις και είδα το επίπεδο της ομάδας και των συμπαικτών μου ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρόκειται για μια καλή ομάδα και θα ήταν άδικο να υποβιβαστεί».

Τι άλλαξε με τη δική του παρουσία στην ομάδα: «Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό σύνολο από το οποίο έλειπε το γκολ. Με την παρουσία μου αυτό διορθώθηκε και πετύχαμε τον στόχο της παραμονής».

Την υποδοχή που έτυχε από τους Τούρκους οπαδούς ως Έλληνας ποδοσφαιριστής: «Σαν Θεό! Η αγάπη που μου έδειξαν από την αρχή ήταν μεγάλη. Ακόμη και κατά την άφιξή μου με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Γενικά έζησα πολύ ωραίες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην Τουρκία».

Το αν ήταν επιφυλακτικός πριν πάει στην Τουρκία: «Όχι. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί είχα ξαναπαίξει στα τουρκικά γήπεδα με την Σαμσουνσπόρ. Και τότε ο κόσμος με είχε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Περίμενα, λοιπόν, ότι θα είχα καλή αντιμετώπιση, ακόμη και από τους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, όπως και έγινε».

Τις σκέψεις του για τη συνέχεια: «Ειλικρινά σκέφτομαι μόνο το εξωτερικό… Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυρίσω και να παίξω στην Ελλάδα».

Το αν έχει ξεχωρίσει κάποια περίοδο στην καριέρα του, δεδομένου ότι έχει παίξει σε Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία και Τουρκία: «Όχι. Όλες ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμένα και τις κρατάω όλες στην καρδιά μου».

Τον αγώνα που ακολουθεί με την Λιθουανία για την Εθνική Ελλάδας: «Αναμφίβολα θα είναι ένα δύσκολο ματς. Υπάρχει το τέλος των πρωταθλημάτων, αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, θα παίξουμε σε πλαστικό χλοοτάπητα και φυσικά προερχόμαστε και από την ήττα με την Βοσνία (3-1). Όλα αυτά, αν και είναι εις βάρος μας, θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε για να μην μας επηρεάσουν. Πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε να κατακτήσουμε τη νίκη. Χρειάζεται, όμως, μεγάλη προσοχή. Η Λιθουανία θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Μπορεί το όνομά της να μην αποτελεί φόβητρο, ωστόσο, όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι που την αντιμετωπίσαμε, διαθέτει δυνατό σύνολο. Χρειάζεται προσοχή. Και εμείς, όμως, είμαστε μια ομάδα συνηθισμένη στα δύσκολα. Το έχουμε αποδείξει. Από εμάς εξαρτάται λοιπόν να νικήσουμε. Αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Το αν είναι αγχωτικό το γεγονός ότι η Σλοβακία βρίσκεται στο κυνήγι της δεύτερης θέσης της προκριματικής φάσης: «Ξέρουμε καλά ότι απειλούμαστε από τη Σλοβακία, αλλά δεν αγχωνόμαστε. Πρέπει, όμως, να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος των προκριματικών για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ, έστω και μέσω των μπαράζ».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved