Ακίσαρσπορ: Το… θαύμα του Γκέκα στο Onsports (photos+videos)

Ακίσαρσπορ: Το… θαύμα του Γκέκα στο Onsports (photos+videos)

Ο Φάνης Γκέκας έχει κάνει όλη την Τουρκία να… παραμιλά με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του και το Onsports ζήτησε από δύο Μέσα της γειτονικής χώρας να περιγράψουν τον τρόπο που κατάφερε ο Έλληνας επιθετικός να «μεταμορφώσει» μια φαινομενικά καταδικασμένη σε υποβιβασμό ομάδα, την Ακίσαρσπορ και να την οδηγήσει στη «σωτηρία».

Μπορεί τυπικά να απομένει μία αγωνιστική στην τουρκική Σούπερ Λιγκ για να «σφραγίσει» η Ακίσαρ την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος του τουρκικού ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να συμβούν… απίθανα πράγματα για να υποβιβαστεί.

Όπως… απίθανα πράγματα έκανε το τελευταίο διάστημα ο Γκέκας και έχει αποσπάσει άκρως κολακευτικά σχόλια από όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην Τουρκία. Ο διεθνής άσος έχει τύχη της αναγνώρισης των οπαδών τόσο της Ακίσαρ όσο και των αντίπαλων ομάδων. Θαυματοποιός, σωτήρας και ήρωας είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που τον συνοδεύουν από τον Ιανουάριο που μεταγράφηκε στην Ακίσαρ μέχρι σήμερα.

Ο αθλητικός συντάκτης της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet», Ονούρ Ντιντσέρ, και ο διευθυντής παραγωγής της τουρκικής ιστοσελίδας «Sporx», Φατίχ Σαμλίογλου, μιλούν στο Onsports για το… θαύμα του Γκέκα στην Ακίσαρσπορ.

Πίστευε η διοίκηση της Ακίσαρσπορ με το που έγινε η μεταγραφή του Γκέκα ότι ο παίκτης θα βοηθούσε την ομάδα να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού ποδοσφαίρου;

Milliyet: «Ναι. Το είχαν ήδη σκεφτεί αυτό. Αυτός ήταν ο λόγος που έφεραν τον Γκέκα».

Sporx: «Φυσικά, ο Γκέκας είχε παίξει στη Σαμσουνσπόρ πέρσι και είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις. Έχοντας στο μυαλό την καριέρα του Γκέκα, η διοίκηση έκανε την σωστή στρατηγική με αυτή τη μεταγραφή».

Τι λέγεται στον τουρκικό Τύπο για την Ακίσαρσπορ και τον Γκέκα;

Milliyet: «Υπάρχουν πολλοί έπαινοι για τον Γκέκα και την Ακίσαρσπορ. Η εφημερίδα μου επέλεξε τον Γκέκα σαν τον παίκτη της αναμέτρησης με την Μπεσίκτας. Το όνομα του Γκέκα βρίσκεται σε πρωτοσέλιδα και άρθρα. Αξιολογείται σαν ένα θαύμα αυτό που έχει κάνει, επειδή η Ακίσαρ δεν είναι καν επαρχία. Είναι μια πόλη που ανήκει στη Μανίσα (επαρχία). Εκτός της Ακίσαρ όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας στην Τουρκία είναι μη επαρχιακές. Και επίσης η Ακίσαρσπορ έχει το μικρότερο μπάτζετ στη Σούπερ Λιγκ. Οπότε κανείς δεν έδινε πιθανότητες στην Ακίσαρσπορ για το να μην υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Αλλά τώρα, είναι πολύ πιθανό να μείνει στην πρώτη κατηγορία».

Sporx: «Η Ακίσαρ έδειξε μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της φετινής σεζόν της Σούπερ Λιγκ, αλλά ήταν αναποτελεσματική στο σκοράρισμα. Μετά τη μεταγραφή του Γκέκα στην ομάδα, έλυσαν το πρόβλημα και μάζεψαν βαθμούς. Ο τουρκικός Τύπος τον επαινεί τόσο πολύ στις ειδήσεις όσο έκανε για τις περσινές του εμφανίσεις».

Τι άλλαξε ο προπονητής, Χαμζά Χαμζάογλου, στην ομάδα, μετά την άφιξη του Γκέκα, έτσι ώστε ο Έλληνας επιθετικός να σκοράρει τόσα πολλά γκολ;

Milliyet: «Όχι πολλά στην πραγματικότητα. Το στυλ παιχνιδιού είναι ίδιο όπως ήταν και πριν τον Γκέκα, αλλά η Ακίσαρ είχε έλλειψη στο γκολ. Οπότε χρειαζόταν έναν επιθετικό όπως ο Γκέκας. Να μπορεί να βγαίνει στην αντεπίθεση και να τρέχει πίσω από τους αντίπαλους αμυντικούς».

Sporx: «Στην πραγματικότητα δεν άλλαξε πολύ την ομάδα. Μετά τη μεταγραφή του Γκέκα, ο Γκέκας άρχισε να παίρνει το βάρος των γκολ της ομάδας με την εμπειρία του και την ποιότητά του. Και φυσικά αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση της ομάδας αφότου ξεκίνησε να κερδίζει βαθμούς».

Τι λένε οι Τούρκοι οπαδοί είτε της Ακίσαρσπορ είτε των άλλων ομάδων για τον Γκέκα;

Milliyet: «Οι οπαδοί της Ακίσαρ (AKIGO) τον αγαπούν πάρα πολύ. Και επίσης και οι άλλοι… Για παράδειγμα, ένας οπαδός της Μπεσίκτας τον χειροκρότησε μετά από το μεταξύ τους ματς. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πώς νιώθουν οι Τούρκοι οπαδοί για τον Γκέκα».

Sporx: «Οι οπαδοί της Ακίσαρ αγαπούν τον Γκέκα και τον βλέπουν σαν ήρωα. Οι οπαδοί των άλλων ομάδων θεωρούν ότι είναι σπουδαίος παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν τον Γκέκα στην ομάδα τους».

Πώς έχει βοηθήσει ο Γκέκας την ομάδα όλο αυτό το διάστημα;

Milliyet: «Με το να σκοράρει γκολ. Και νομίζω ότι έδωσε θάρρος στην ομάδα να παλεύει, αφού είναι διάσημος παίκτης και παλιά ήταν πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα».

Sporx: «Η εμπειρία του Γκέκα και η ποιότητά του έγιναν ένα με το εξαιρετικό μαχητικό πνεύμα της ομάδας και ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Πόσο πιθανό είναι να μείνει η Ακίσαρσπορ στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού ποδοσφαίρου;

Milliyet: «Η Ακίσαρ έχει καλές πιθανότητες να μείνει στην πρώτη κατηγορία».

Sporx: «Το τελευταίο ματς με την Ορντούσπορ θα καθορίσει τη μοίρα της Ακίσαρ. Η γενική γνώμη του Τύπου είναι ότι η Ακίσαρ θα παίζει στη Σούπερ Λιγκ και την επόμενη σεζόν».

Υπάρχει ενδιαφέρον από τις μεγάλες ομάδες της Τουρκίας, όπως η Γαλατάσαραϊ, η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας για τον Γκέκα μετά από τις εμφανίσεις του με την Ακίσαρσπορ;

Milliyet: «Είχε ακουστεί ότι η Μπεσίκτας ήθελε να τον αποκτήσει τον Χειμώνα, αλλά το άφησε. Λέγεται ότι η Μπεσίκτας έχει μετανιώσει για αυτή της την απόφαση, τώρα».

Sporx: «Ναι, το όνομα του Γκέκα συνδέεται με την Μπεσίκτας, για την επόμενη σεζόν, από τα τουρκικά Μέσα».

Ποιο είναι το πρότζεκτ της Ακίσαρσπορ για το μέλλον; Θα μείνει ο Γκέκας στην ομάδα, αν αυτή καταφέρει να παραμείνει στην τουρκική Σούπερ Λιγκ;

Milliyet: «Η Ακίσαρ θέλει να κρατήσει, στα σίγουρα, τον Γκέκα».

Sporx: «Η Ακίσαρ θέλει σίγουρα να μείνει στη Σούπερ Λιγκ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του προπονητή, Χαμζά Χαμζάογλου, δημιούργησε μια θαυμάσια ομάδα. Αν δεν υποβιβαστούν, η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν θα αργήσει να έρθει. Αν ο Γκέκας συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, ο σύλλογος θα έχει δυσκολίες στο να τον κρατήσει στην ομάδα».

Ποια είναι η άποψη των ανθρώπων της Ακίσαρσπορ για τον Γκέκα;

Milliyet: «Όλοι τον αγαπούν στην ομάδα. Ένας ποδοσφαιριστής της Ακίσαρσπορ έχει πει μετά από ένα ματς: “Ο Έλληνας αδερφός μας, μας έσωσε σήμερα”».

Sporx: «Όλοι οι παίκτες της ομάδας βλέπουν τον Γκέκα σαν σωτήρα και σαν αρχηγό στον αγωνιστικό χώρο. Αφότου ο Γκέκας ενσωματώθηκε στην ομάδα έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο».

Γιατί θεωρείτε ότι ο Γκέκας επέλεξε την Ακίσαρσπορ για να συνεχίσει την καριέρα του;

Milliyet: «Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Ίσως του αρέσει το τουρκικό πρωτάθλημα και ο τουρκικός λαός και ήθελε να επιστρέψει στην Τουρκία. Αγαπήθηκε επίσης και στη Σαμσουνσπόρ και ήταν επιτυχημένος και εκεί».

Sporx: «Ο Γκέκας είχε έρθει στην Τουρκία στα μισά της περασμένης σεζόν και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με 8 γκολ σε 11 ματς με τη Σαμσουνσπόρ. Μετά πήγε στην Πριμέρα Ντεβιζιόν εξαιτίας προβλημάτων με τον πρώην προπονητή του. Ο Γκέκας δεν κατάφερε να πάρει ευκαιρίες στην Ισπανία. Δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση της Ακίσαρ επειδή ξέρει την Τουρκία και τη Σούπερ Λιγκ και ήθελε να δείξει κάτι ξανά».

Πώς καταφέρνει ο Γκέκας να βάζει τόσα πολλά γκολ με την Ακίσαρσπορ;

Milliyet: «Νομίζω ότι οι συμπαίκτες του πάντα ψάχνουν τρόπους για να τον βοηθήσουν να σκοράρει. Και επίσης είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ. Ξέρει πού να είναι και πότε να τρέχει».

Sporx: «Πριν έρθει ο Γκέκας στην Ακίσαρ, η Ακίσαρ ήταν στην τελευταία θέση της Σούπερ Λιγκ με 16 πόντους σε 19 ματς. Αφότου ήρθε ο Γκέκας στην Ακίσαρ, σκόραρε 12 γκολ σε 14 παιχνίδια και όλα αυτά σε 10 διαφορετικούς αγώνες. Σε αυτούς τους 10 αγώνες, η Ακίσαρ έκανε 7 νίκες, έφερε 2 ισοπαλίες και ηττήθηκε μόλις μία φορά, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς. Οπότε η ομάδα κέρδισε 23 βαθμούς χάρη στον Γκέκα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακίσαρσπορ: Το… θαύμα του Γκέκα στο Onsports (photos+videos)



O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
O Κριστιάνο Ρονάλντο ψάχνει υπαλλήλους και δίνει έως 30.000 ευρώ ετησίως!
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved