Η άρνηση Ψωμιάδη, ο Πατέρας και ο Πιλάβιος

Η άρνηση Ψωμιάδη, ο Πατέρας και ο Πιλάβιος

Η Real News φέρνει στη δημοσιότητα απόσπασμα της απολογίας του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση εκφοβισμού του προέδρου της ΕΠΟ και επαναφέρει στο προσκήνιο το σχετικό διάλογό του με τον Νικόλα Πατέρα...

Την άρνηση του Μάκη Ψωμιάδη στην πρόταση για εκφοβισμό του Σοφοκλή Πιλάβιου φέρνει στο προσκήνιο η εφημερίδα Real News, με τον πρώην παράγοντα της Καβάλας να αποκαλύπτει στον ανακριτή πως αυτή ήταν προτροπή του Νικόλα Πατέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Real News», ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη συνομιλία που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη στις 10 Απριλίου 2011 φέρεται να του είχε ζητήσει να… φοβίσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Η εφημερίδα παρουσιάζει απόσπασμα της απολογίας Ψωμιάδη, σύμφωνα με το οποίο ο κρατούμενος στις φυλακές των Σκοπίων για την υπόθεση των ύποπτων παιχνιδιών, είπε στον ανακριτή ότι αρνήθηκε να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη, παραδεχόμενος ωστόσο πως θέλησε να προειδοποιήσει τον Νικόλα Πατέρα, για τη διαιτησία που θα είχε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου λόγω της δράσης του Αχιλλέα Μπέου…

Αναλυτικά ο σύντομος διάλογος Ανακριτή – Ψωμιάδη, όπως καταγράφεται στο δημοσίευμα:

Ανακριτής: «Πως εξηγείτε τη συνομιλία με τον Νίκο Πατέρα της 10ης/4/2011;»
Μάκης Ψωμιάδης: «Αυτή η συνομιλία έγινε πριν από το ματς Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έχασε. Ήθελα να προειδοποιήσω τον φίλο μου, τον Νίκο Πατέρα, να προσέξει το διορισμό σε αυτόν τον αγώνα, διότι ήμουν σίγουρος ότι ο Μπέος θα προσπαθούσε να επηρεάσει τον Πιλάβιο, ώστε να τοποθετήσει αρνητικά διακείμενους στον Παναθηναϊκό διαιτητές. Απόδειξη ότι δεν έχω διαπράξει καμία επιλήψιμη πράξη είναι ότι: 1) εγώ αρνήθηκα να προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια προς τον Πιλάβιο που θα τον φόβιζε και θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλή ή εκβίαση, παρά την προτροπή του Πατέρα ‘’εσύ φόβισέ τον λιγάκι’’, 2) η τελευταία πρόταση δεν αφορά πρόταση που εγώ είπα, αλλά συμβουλή του Πατέρα για το τι θα πει στον Πιλάβιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον, με την αλλαγή ανακριτή στην υπόθεση των «στημένων», θα επανεξεταστεί ο ρόλος του Νικόλα Πατέρα σε όλο το θέμα αλλά και οι επαφές που είχε με πρόσωπα όπως ο, προφυλακισμένος στα Σκόπια εδώ και τέσσερις μήνες, Μάκης Ψωμιάδης. Επαφές που επιβεβαιώνονται με τη δημοσίευση συνομιλιών όπως αυτή της 10ης Απριλίου 2011.

Αναλυτικά η συνομιλία Ψωμιάδη - Πατέρα όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Real News»:

Μάκης Ψωμιάδης: «Να σου πω… Από αύριο ασχολείσαι με το ματς της Κυριακής (ακατάληπτο) στον Βόλο να ρίξουμε τα α… μας. Πάση θυσία. Μη γίνει κάνα λάθος! Δηλαδή ασχολήσου με Σισέδες, με αρ… και έτσι κι αλλιώς πάση θυσία πρέπει να κερδίσεις εκεί. Πάση θυσία! Δηλαδή με τίποτα δεν πρέπει το μ… αυτό να (ακατάληπτο)».
Νικόλας Πατέρας: «Εσύ θα καθίσεις Αθήνα καθόλου;»
Μάκης Ψωμιάδης: «Θα κατέβω».
Νικόλας Πατέρας: «Ε, άμα κατέβεις, πέρνα και λίγο από τον φίλο μας, τον ψηλό (σ.σ. τον Σοφοκλή Πιλάβιο)»
Μάκης Ψωμιάδης: «Και με τον ψηλό Σισέ, άμα του πεις αυτό το πράγμα…»
Νικόλας Πατέρας: «Βρε, θα του το πω εγώ, μην ανησυχείς. Απλώς πέρνα…».
Μάκης Ψωμιάδης: «Βάλε το… να…»
Νικόλας Πατέρας: «Ξέρω εγώ τι θα του πω, απλώς κι εσύ φόβισέ τον λιγάκι».
Μάκης Ψωμιάδης: «τι να τον φοβίσω, ρε μ…; Απλώς εσύ θα του πεις ‘’πρόσεχε’’…»
Νικόλας Πατέρας: «Βρε, ξέρω εγώ τι θα κάνω, σου λέω! Το ξέρω εγώ τι θα κάνω»
Μάκης Ψωμιάδης: «…’’Επί προσωπικού’’, πες του, ‘’εκεί θα βάλεις αυτό και αυτό. Πρόσεξε μη γίνει καμιά κέντα και δεν παίξει κάποιος από αυτούς που σου έδωσα, σε γ…’’, πες του. Μετά, όλα θα κελαηδάν τα ρόδια».



Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα highlights του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο Conference League
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved