Ζακ Ρογκ: «Τα στημένα απειλούν τον αθλητισμό»

Ζακ Ρογκ: «Τα στημένα απειλούν τον αθλητισμό»

Στο θέμα του παράνομου στοιχήματος αλλά και αυτού των «στημένων» αγώνων στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΟΕ σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα.

Ο Ζακ Ρογκ τόνισε ότι το θέμα των «στημένων» αγώνων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και απειλεί τον παγκόσμιο αθλητισμό, ενώ υπογράμμισε την σημασία της άμεσης δράσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Goal»:

-Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για το παράνομο στοίχημα και τα «στημένα» παιχνίδια και πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

«Έχω πει και άλλες φορές πως θα πρέπει να δράσουμε άμεσα και να το αντιμετωπίσουμε και αυτό μπορεί να γίνει σε δύο επίπεδα. Είμαστε σε επαφή με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες, ειδικά τη FIFA και την UEFA και θα πρέπει να μιλήσουμε και με τις εταιρείες στοιχήματος για να αποφασίσουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της χειραγώγησης αγώνων λόγω του παράνομου στοιχήματος. Αυτό, όμως, είναι και ένα θέμα το οποίο άπτεται και των κυβερνήσεων των χωρών, οι οποίες θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και να πάρουν μέτρα. Θα πρέπει να πω πως έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε και να κάνουμε και άλλα πράγματα».

-Κρίνετε ανησυχητικές τις διαστάσεις που έχουν πάρει το παράνομο στοίχημα και τα «στημένα» παιχνίδια;

«Απολύτως ανησυχητικές, απειλεί τον αθλητισμό και γι' αυτό σας είπα πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες δράσεις και να το αντιμετωπίσουμε επίσης άμεσα και προτού το φαινόμενο αυτό λάβει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις».

-Είστε ευχαριστημένος από την πρόοδο που έχει γίνει στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ;

«Είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα. Εχουν γίνει πολλά πράγματα. Εχουμε εισαγάγει νέες μεθόδους και καταφέρνουμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά σε μεγάλο βαθμό. Θα έχετε δει ότι έχουν αφαιρεθεί και μετάλλια από αθλητές που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, αλλά ο αγώνας κατά του ντόπινγκ δεν σταματά, είναι διαρκής».

- Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων αποτελούν δική σας ιδέα. Εχουν μέλλον;

«Η πρώτη διοργάνωση των Θερινών πήγε καλά και θέλουμε να συμβεί το ίδιο και με την πρώτη διοργάνωση των Χειμερινών. Ευελπιστούμε ότι θα πάνε και αυτοί καλά και θα βοηθήσουν τους νέους αθλητές, αλλά και τα ολυμπιακά ιδεώδη».

-Πώς νιώθετε που επισκέπτεστε και πάλι την Ελλάδα;

«Χαρούμενος και αυτό το νιώθω κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα».

-Η Ελλάδα, αλλά και μεγάλο της Ευρώπης πλήττονται από την οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι η κρίση αυτή μπορεί να επηρεάσει τον αθλητισμό και να έχει και αντίκτυπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;

«Το ιδανικό θα ήταν να μην επηρεάσει τον αθλητισμό, αλλά είναι αναπόφευκτο να γίνει. Πιστεύω, όμως, ότι δεν θα τον επηρεάσει σε όλα τα επίπεδα. Αυτό θα συμβεί στα πιο χαμηλά επίπεδα. Στον επαγγελματικό αθλητισμό και σε υψηλό επίπεδο και στις μεγάλες διοργανώσεις, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν νομίζω πως μπορεί να επηρεάσει, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να παρακολουθούμε το θέμα και όσο μπορούμε να βοηθάμε εκεί που κρίνεται πως υπάρχουν ανάγκες».

Μουντιάλ 2018: Αυτή είναι η διάγνωση για Σαλάχ - Πόσο καιρό μένει εκτός δράσης
Μουντιάλ 2018: Αυτή είναι η διάγνωση για Σαλάχ - Πόσο καιρό μένει εκτός δράσης
Το ύπουλο χτύπημα του Ράμος στον Κάριους που πολλοί δεν είδαν (video)
Το ύπουλο χτύπημα του Ράμος στον Κάριους που πολλοί δεν είδαν (video)
Παναθηναϊκός: Προχωρά για Δεληγιαννίδη, κοντά σε Χατζηδίμπα!
Παναθηναϊκός: Προχωρά για Δεληγιαννίδη, κοντά σε Χατζηδίμπα!
«Βόμβα» στην Ελβετία
«Βόμβα» στην Ελβετία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης