Πετρίδης: «Συνάντησα ανυπαρξία»

Πετρίδης: «Συνάντησα ανυπαρξία»

Ο Πέτρος Πετρίδης με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ηρακλή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Πετρίδη στην εφημερίδα «Metrosport»

-Κατ’ αρχάς, Πέτρο πως βρέθηκες τελικά στην ΠΑΕ;

«Όταν πήγα στην ΠΑΕ συνάντησα ανυπαρξία. Επί μικρό χρονικό διάστημα ήμουν εκεί, περίπου στους τρεις μήνες, αλλά είχε παραιτηθεί αμέσως η άτυπη διοίκηση, που είχε δημιουργηθεί για το δικαστικό αγώνα. Μετά προέκυψε η διοίκηση Πρωτοδικείου με Αρταβάνη και έμεινα δίπλα στον Κώστα Κεφαλά. Στην πορεία, έγινε η κίνηση Μορφιάδη, στην οποία συμμετείχα λόγω του ότι υπήρχε άρνηση από την πλευρά του Ρέμου να δοθούν οι μετοχές στον Παντελή. Ο Ηρακλής χρειαζόταν διοίκηση. Επιτακτικά. Όποια πόρτα κι αν χτυπούσα, μου έλεγαν, ότι ακόμη διοίκησε δεν έχετε. Τελικά, όμως ο Ρέμος προτίμησε να δώσει στον Ανδρέα Παντελή τις μετοχές. Δεν είχα βέβαια ποτέ θεσμικό ρόλο την ΠΑΕ. Γνώρισα όμως τον Παντελή, που ήταν ολομόναχος. Έτσι, έμεινα για να τον στηρίξω, τονίζοντας του ότι η επιτυχία η δική του, θα είναι επιτυχία όλου του Ηρακλή. Ουσιαστικά, είχε μία διοίκηση, που αποτελούνταν από τον Ανδρέα, τον Παντελή και από τον Ανδρέα Παντελή. Από τις πρώτες κουβέντες, που κάναμε, μου είχε πει πώς θα κινηθεί δικαστικά και μου είχε πει, ότι αν κερδίζαμε το Διαιτητικό, η ομάδα θα έπαιρνε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Έτσι, κάθισα να τον βοηθήσω. Βέβαια, αυτό δεν έγινε ποτέ από την πλευρά του…».

-Ο κόσμος πιστεύει ότι η απόφαση των υποβιβασμών ήταν ξεκάθαρα μία πολιτική απόφαση. Συμφωνείς;

«Δεν το πιστεύω. Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Εκείνο το διάστημα το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε. Εγώ δεν πιστεύω, ότι ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τα όσα έγιναν στον Ηρακλή. Η απόφαση αυτή είναι ευθύνη μέσα από την ομάδα… Πρέπει να προσέξουμε τα φίδια, που κουβαλάμε στον κόρφο μας και μετά να ρίχνουμε ευθύνες αλλού…».

-Σε ποιους αναφέρεσαι;

«Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Τους περισσότερους τους γνωρίζει ο κόσμος…».

-Ναι, αλλά πρέπει να πεις… Είναι σοβαρό αυτό.

«Μιλάω για ορισμένους μόνο. Μην παρεξηγηθώ. Όχι για όλους. Δεν θέλω να λέω υπερβολές. Δεν μπορώ να μπω όμως σε ονοματολογία».

-Ο Πιλάβιος; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν φέρει ευθύνη για την κατάσταση του Ηρακλή;

«Σέβομαι θεσμικά τον ρόλο του, ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Προσωπικά του φέρθηκα έντιμα. Αυτά που του είπα κατ’ ιδίαν, του τα καταλόγισα και δημόσια. Σέβομαι την πίκρα που έχει, επικαλούμενος το πανό των φιλάθλων του Ηρακλή, αλλά ας μη ξεχνάει ότι η επιλεκτική αδικία οδηγεί πολλές φορές αρκετό κόσμο και σε ακραίες αντιδράσεις. Δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο του πανό. Δεν έχουν σχέση τα παιδιά με τις αμαρτίες των γονιών τους. Ωστόσο, οι φίλαθλοι του Ηρακλή συμπεριφέρθηκαν έτσι, γιατί θεωρούν την ομάδα τους αδικημένη. Γιατί είχαν υποστεί την υπέρτατη αδικία».

-Είσαι στην πολιτική. Γιατί δεν βοήθησαν οι… πολιτικοί της Βόρειας Ελλάδας;

«Επειδή ο Ηρακλής δεν απευθύνθηκε σωστά απέναντι τους και γενικά για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε σύμπνοια των διοικήσεων, έτσι ώστε να απευθυνθούν σε κάποιον. Υπήρχε διοικητική ανεπάρκεια. Εκτός από τους Καράογλου και Βούγια, που δεν χρειάζεται να τους πούμε ευχαριστώ, γιατί είναι Ηρακλειδείς, όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν ένα ιδιαίτερο κάλεσμα, μία ιδιαίτερη προσέγγιση για να ήταν κοντά».

-Τι εννοείς ιδιαίτερο κάλεσμα; Από μόνοι τους γιατί δεν ασχολήθηκαν; Ήξεραν το πρόβλημα…

«Πέρσι ήταν και προεκλογική χρονιά, μην το ξεχνάτε. Τότε όλοι ήταν μαζεμένοι. Φέτος, όχι. Ποιους τους κάλεσε όμως σοβαρά εξάλλου; Το τι έπρεπε να κάνει ο καθένας από μόνος του, το ξέρει ο καθένας από μόνος του. Για την ιστορία της επιτροπής της βουλής, που πήγε ο Πιλάβιος και έβγαλε το χαρτί του ΙΚΑ, πιστεύω ότι η ΕΠΟ επέλεξε ο Ηρακλής να είναι το μοναδικό θύμα. Ήταν το εύκολο θύμα. Εκεί αναφέρομαι και στην επιλεκτική αδικία. Σε αυτό το κομμάτι. Από μέρους του κ. Κουρίδη αναφέρθηκε ξεκάθαρα ότι κι άλλες ομάδες έχουν πρόβλημα και ήδη βλέπουμε να βγαίνουν στη φόρα τα προβλήματα αυτών των ομάδων. Δεν ήταν μόνο ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής ήταν το εύκολο θύμα, γιατί είχε ισχνή διοικητική παρουσία… Το μοναδικό δυναμικό κομμάτι του είναι ο λαός. Οι οπαδοί του και οι φίλαθλοι του. Μόνο αυτοί λειτούργησαν έτσι όπως έπρεπε. Το μοναδικό κομμάτι…Δεν το λέω για λαϊκισμό. Είναι η αλήθεια. Και πολλές φορές ο λαός αυτός έκανε και υπερβάσεις. Μάλιστα, πολλά παιδιά το έχουν ήδη πληρώσει. Δικαστήρια, αδικαιολόγητες συλλήψεις, ταλαιπωρία. Δεν είναι λίγο πράγμα. Δεν είναι μικρή υπόθεση. Είναι μεγάλη υπέρβαση για κάθε άνθρωπο».

-Το θέμα είναι πως ευνοήθηκαν ξεκάθαρα κάποιοι από αυτή την υπόθεση, έτσι; Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε;

«Τι εννοείς; Για τον Αστέρα; Καραμπινάτη ιστορία. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα. Είναι τεράστια. Το ξέρει όλος ο κόσμος. Το δίκαιο δεν παύει να είναι με το μέρος του Ηρακλή. Δυστυχώς, μετατοπίστηκε. Δεν υπήρχε παρέμβαση από την πλευρά της Πολιτείας. Δεν μπορούσε να υπάρχει, για να βρει το δίκαιο του ο Ηρακλής. Εκεί πρέπει να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες, έτσι ώστε στο μέλλον σε παρόμοιες καταστάσεις, οι Σύλλογοι να μην υπόκεινται σε επιλεκτικές αδικίες».

-Έγιναν όμως σημεία και τέρατα για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής…

«Η ίδια κατάσταση υπήρχε και πέρσι. Μόνο ο Ηρακλής είχε προβλήματα; Άλλες ομάδες δεν είχαν και πέρσι προβλήματα; Πάντως, σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να πούμε και αν δεν κάνω λάθος ότι είχε ζητηθεί, να αλλάξει η διοίκηση Τάκη. Κι αυτό ήταν ωμή παρέμβαση της ΕΠΟ στο σύλλογο μας, ενώ το τι θα κάνει ο σύλλογος είναι καθαρά θέμα μεγαλομετόχου και μετά Ερασιτέχνη, που έχει το 10%. Είναι βέβαια και θέμα στρατηγικής του Συλλόγου. Στον Ηρακλή, δυστυχώς, όμως δεν υπήρχε ενιαία στρατηγική».

-Ήσουν αισιόδοξος πριν από το Διαιτητικό. Ήσουν σίγουρος. Δικαιώθηκες, αλλά η συνέχεια ήταν πικρή. Που το αποδίδεις; Τι συνέβη;

«Ήταν τεράστια υπόθεση που κερδίσαμε το Διαιτητικό. Είχα πει τον Παντελή να πάρει τον Πιλάβιο τηλέφωνο, γιατί πάλι θα πέφταμε στα χέρια του. Όλοι πανηγύριζαν τότε, κι εγώ το θεωρούσα αδύνατο να ανατραπεί αυτό το πράγμα, όμως τελικά όλα είναι δυνατά στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου επικρατούν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Εγώ μιλούσα τότε με συμβούλους της ΕΠΟ, όχι με τον Πιλάβιο, επειδή θεωρούσα ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ πρέπει να έχει αυτήν την επικοινωνία και έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε κινήσεις και για το φάκελο της ομάδας. που ήταν και μία υπόσχεση από πλευράς Παντελή. Υπήρξε ωστόσο αδιαφορία, όμως, από μέσα από την ομάδα και δη από τον μεγαλομέτοχο. Εγώ είχα πει ότι έκανε μία διοίκηση μόνος του. Τον Κεφαλά, τον είχα πει ‘κάτσε να βοηθήσουμε’, επειδή η ομάδα είχε τεράστια προβλήματα. Όχι μόνο η πρώτη ομάδα. Έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι να βοηθάνε ότι χρειαστεί. Μπορεί να είναι αδιαφορία ή ‘και αποστολή’. Δεν μπορώ να ξέρω πίσω από το παραβάν. Ένας γνώστης του αντικειμένου, που ήταν τέτοιος ο Παντελή, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι σε καθοριστικές στιγμές. Να μην κάνει καμία κίνηση για την αδειοδότηση…».

-Τελικά, ο Παντελή έχει τις μετοχές;

«Δεν ξέρω, είχε φέρει ένα φάκελο με τις μετοχές. Δεν ξέρω… Εδώ πόσα χρόνια έκανε ο Ρέμος για να πάρει τις μετοχές. Τώρα, ο παντελή σε 2 μήνες τις πήρε;».

Survivor 2: Η πρώτη ανάρτηση της Ντάρια μετά την αποχώρησή της: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στη ζωή μου»
Survivor 2: Η πρώτη ανάρτηση της Ντάρια μετά την αποχώρησή της: «Ανυπομονώ να επιστρέψω στη ζωή μου»
NBA: Ο ΛεΜπρόν αντιστέκεται στους Σέλτικς (photos+video)
NBA: Ο ΛεΜπρόν αντιστέκεται στους Σέλτικς (photos+video)
ΑΕΚ: Η ιδιαίτερη… ατάκα Μελισσανίδη σε Ουζουνίδη
ΑΕΚ: Η ιδιαίτερη… ατάκα Μελισσανίδη σε Ουζουνίδη
Παναθηναϊκός Superfoods - ΠΑΟΚ: Κάνει το 2-0 και βλέπει τελικούς
Παναθηναϊκός Superfoods - ΠΑΟΚ: Κάνει το 2-0 και βλέπει τελικούς

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης