Γερουλάνος: «Η κάθαρση δεν ολοκληρώνεται ποτέ»
SHARE

Γερουλάνος: «Η κάθαρση δεν ολοκληρώνεται ποτέ»

Για τα πρώτα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον ελληνικό αθλητισμό στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Goal».

Goalnews: Είστε ευχαριστηµένος από το πώς προχωράει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Προφανώς όχι, γιατί αυτό που θα θέλαµε να έχει γίνει είναι να το έχουµε καταπολεµήσει µια κι έξω. Η πραγµατικότητα είναι ότι αλλάζουν οι όροι αυτού του παιχνιδιού και πρέπει να κάνουµε διορθωτικές κινήσεις για να βάλουµε τέλος σε αυτά τα φαινόµενα. Εγινε ένα καλό πρώτο βήµα, αλλά είναι πολύ πρώτο βήµα και πρέπει να βεβαιωθούµε ότι θα συνεχίσουµε όλοι. Για να γίνει αυτό το βήµα συνεργαστήκαµε όλοι, πολιτεία, φορείς, οµάδες. Βλέπω µια κούραση, αλλά πρέπει να συνεχίσουµε. Από τη µεριά της πολιτείας η αποφασιστικότητα να συνεχίσουµε είναι απόλυτη. Εχω µιλήσει και µε τον πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήµο, για αυτά τα θέµατα. Μου είπε να προχωρήσω και αναγνωρίζει ότι είναι θέµα που πρέπει να επιλυθεί και να συνεχιστεί µε την ίδια ταχύτητα που προχώρησε έως τώρα».

Goalnews: Πώς κρίνετε τη στάση του ποδοσφαίρου στο θέµα της κάθαρσης;

«Τα πρώτα βήµατα είναι δειλά διότι κανείς δεν µπορεί ακόµα να φανταστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο µετά την εξυγίανσή του. Η διαδικασία είναι λίγο σαν την κότα και το αυγό. Κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήµα για να ξεκινήσει. Αλλά θέλει και συνέχεια. Η πολιτεία έκανε το πρώτο βήµα και το ποδόσφαιρο ακολούθησε. Υπάρχει κόσµος που βρίσκεται στη φυλακή και 13 οµάδες έχουν υποβιβαστεί τουλάχιστον µία κατηγορία. Είναι µια καλή αρχή αλλά πρέπει να συνεχίσουµε µαζί γιατί έχουµε δρόµο να διανύσουµε µέχρι να φτάσουµε το ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει».

Goalnews: Η κάθαρση, πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί….

«Βεβαίως και δεν έχει ολοκληρωθεί και θα σας έλεγα ότι η κάθαρση είναι κάτι που δεν ολοκληρώνεται ποτέ».

Goalnews: Οι ειδικοί της UEFA γιατί δεν έχουν έρθει ακόµη, κάτι που συµφωνήθηκε το καλοκαίρι;

«Η επαφή υπάρχει και η τεχνογνωσία παρέχεται. Οι επισκέψεις είναι θέµα UEFA και ΕΠΟ να γίνουν, θα δουν πότε είναι η σωστή στιγµή».

Goalnews: Είστε ευχαριστηµένος από τη συνεργασία σας µε το ποδόσφαιρο;

«Θα ήταν άδικο να πω ότι δεν είµαι ευχαριστηµένος, µε δεδοµένο ότι έχουν γίνει περισσότερα βήµατα απ' ό,τι στο παρελθόν. Αν όµως δει κανείς τι θα µπορούσε να είναι για την Ελλάδα ο αθλητισµός και τι να εκπέµπει σε όλο τον κόσµο, όπως έγινε στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και µε την Εθνική στο Euro 2004, αν δει την πρώτη ύλη που υπάρχει, τότε θα καταλάβει πόσο ζηµιά µας κάνουν αυτά τα φαινόµενα».

Goalnews: Εχετε κάνει παρέµβαση στη Δικαιοσύνη για να προφυλακιστούν οι εκ των κατηγορουµένων για τα «στηµένα»;

«Ποτέ δεν έγινε παρέµβαση και ούτε θα κάνουµε ποτέ. Είναι µια αρχή που έχω κρατήσει µε όλους τους θεσµούς που συνεργάζοµαι και ο λόγος είναι απλός: Αν µια φορά κάνεις το λάθος και παρέµβεις και σε ακούσουν -διότι δεν είναι και απαραίτητο ότι θα το κάνουν-, µετά θα περιµένουν από εσένα να τους δώσεις γραµµή σε ό,τι αναλαµβάνουν. Ακυρώνεις το θεσµό και αναλαµβάνεις το έργο τους. Αν σήµερα είµαστε εδώ που φτάσαµε σαν χώρα ευθύνεται και η παρέµβαση της πολιτείας στους θεσµούς. Εµείς κάνουµε τις δικές µας κινήσεις και συνεργαζόµαστε στενά µε όποιον θέλει να συµβάλει».

Goalnews: Μετά τις συλλήψεις για τα «στηµένα» είχατε πει στη βουλή «να πού πήγαν τα λεφτά»; Ισχύει αυτό και πώς µπορεί να επηρέασε αυτή η ιστορία την απώλεια κρατικού χρήµατος;

«Βεβαίως και ισχύει. Αφορά τα µαύρα χρήµατα στο ποδόσφαιρο. Το ντόπινγκ δεν γίνεται µε αποδείξεις, τα ναρκωτικά και τα όπλα που βρίσκονται στις λέσχες είναι παράνοµα, τα λεφτά που παίζονται στο παράνοµο στοίχηµα είναι χαµένα λεφτά για το ελληνικό Δηµόσιο. Ολα αυτά είναι οικονοµικές δραστηριότητες οι οποίες ή είναι παράνοµες ή το ελληνικό Δηµόσιο χάνει λεφτά. Και είχα πει στη Βουλή πως λόγω των χρηµάτων που χάνονται από τη διαφθορά, όχι µόνο από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισµό, το Δηµόσιο δεν έχει να πληρώσει µισθούς και συντάξεις. Δεν θα είχαµε το πρόβληµα που έχουµε σήµερα αν οι νόµιµες οικονοµικές δραστηριότητες έµπαιναν στην `'άσπρη'' οικονοµία».

Goalnews: Το ότι ξεκίνησε το πρωτάθληµα µε δεδοµένη και τη θέση σας ότι ήταν θέµα της ΕΠΟ και της λίγκας το αν θα ξεκινήσει ή όχι, δεν ήταν µια προσπάθεια κουκουλώµατος;

«Οσο υπάρχουν ένοχοι, θα υπάρχουν και προσπάθειες κουκουλώµατος, αλλά για εµάς δεν σηµαίνει ότι επειδή ξεκίνησε το πρωτάθληµα τέλειωσε η κάθαρση. Σας είπα ότι το παρακολουθούµε και εκείνο που θέλουµε είναι η εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Goalnews: Δεν είναι σίγουρο ότι το επαγγελµατικό ποδόσφαιρο θα πάρει λεφτά από τον ΟΠΑΠ;

«Καθόλου σίγουρο δεν είναι. Διακόπηκε η χρηµατοδότηση γιατί οι φορείς του ποδοσφαίρου έστελναν αντιφατικά µηνύµατα. Αυστηροποιούσαν το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά από την άλλη υπήρχαν εξαιρέσεις. Πριν εισηγηθώ για το τι θα γίνει µε τη χρηµατοδότηση, θα περιµένω έναν εµπεριστατωµένο απολογισµό από την ΕΠΟ».

Goalnews: Στο νοµοσχέδιο περιλαµβάνεται και η τροπολογία που µε αφορµή τον Παναθηναϊκό αλλάζει ορισµένα πράγµατα όσον αφορά την απόκτηση µετοχών µιας αθλητικής ανώνυµης εταιρείας;

«Ναι, είναι µία διόρθωση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Στον επαγγελµατικό αθλητισµό κάθε οµάδα είναι µια εταιρεία µε δυνατότητα επένδυσης και όπως δεν έχουµε περιορισµούς στο ποιος µπορεί να επενδύσει στην Ελλάδα, δεν µπορούµε να έχουµε και στο ποδόσφαιρο. Και αυτό αλλάζουµε µε τη διάταξη αυτή. Ακούω ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ χαίρονται µε την αλλαγή αυτή».

Το νοµοσχέδιο κατά των συµφερόντων

Στα οργανωµένα συµφέροντα που όπως λέει υπάρχουν πίσω από το στήσιµο των αγώνων και το ντόπινγκ αναφέρεται ο υπουργός Πολιτισµού, που σηµειώνει ότι έχει ζητήσει διακοµµατική συναίνεση, αλλά και ότι πρόκειται να συναντηθεί µε συλλογικά όργανα λεσχών για το θέµα της βίας, που όπως και του ντόπινγκ και των στηµένων αγώνων εξελίσσεται συνεχώς όπως αναφέρει ο υπουργός.

Goalnews: Τι θ' αλλάξει στον αθλητισµό το νέο νοµοσχέδιο;

«Με το νοµοσχέδιο έχουµε ακόµη την ευκαιρία να αλλάξουµε κάποια πράγµατα. Σκοπεύω να συναντηθώ για παράδειγµα µε τα συλλογικά όργανα των λεσχών. Εχω συζητήσει µε τα άλλα κόµµατα και υπάρχει ένα καταρχήν θετικό κλίµα. Ο λόγος που χρειάζεται το νοµοσχέδιο είναι ότι έχει αλλάξει η φύση του ντόπινγκ, της βίας και των στηµένων αγώνων και έχουν διογκωθεί µέσα στο πλαίσιο του επαγγελµατικού ποδοσφαίρου και αθλητισµού γενικότερα. Πλέον πίσω από όλα αυτά τα φαινόµενα υπάρχει ένα ολόκληρο σύστηµα µικρών και µεγάλων συµφερόντων. Το στήσιµο αγώνων για παράδειγµα δεν είναι τόσο απλό όσο παλιά, αλλά υπάρχει ένα ολόκληρο σύστηµα που κερδίζει λεφτά από αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουµε είναι να ανανεώνουµε συνέχεια τον τρόπο αντιµετώπισης αυτών των φαινοµένων διότι αυτά τα συµφέροντα ανανεώνουν συνέχεια τον τρόπο που καταστρέφουν τον αθλητισµό».

Goalnews: Το νοµοσχέδιο και η πολιτική σας αντιµετωπίζουν τη βία;

«Η βία κάνει ζηµιά και στις ίδιες τις οµάδες που την τρέφουν. Οι αγώνες ποδοσφαίρου θα µπορούσαν να είναι οικογενειακά γεγονότα και οι οµάδες να κερδίζουν από τα εισιτήρια που πουλάνε. Αν έχετε προσέξει ο κόσµος πια στην Ελλάδα γυρνάει την πλάτη σε ό,τι είναι ψεύτικο και η διαφθορά και η παρανοµία κάνουν ψεύτικο τον αθλητισµό. Εµείς είπαµε θα κάνουµε το πρώτο βήµα και αυτή είναι η πεποίθησή µας, αλλά για να σταµατήσει η βία θα πρέπει να συνεργαστούν πολλοί φορείς υπουργεία και οι οµάδες. Πέραν του ηθικού κοµµατιού το να σταµατήσει η βία είναι και προς το συµφέρον των οµάδων».

Goalnews: Ποιος ευθύνεται;

«Ολοι. Δεν υπάρχει κανείς που να µην έχει ευθύνη εδώ πέρα και θα έλεγα ότι το µεγαλύτερο κοµµάτι του να διορθωθεί η κατάσταση το έχει η πολιτεία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλοι».

Goalnews: Ποιο θεωρείτε ότι είναι σήµερα το µεγαλύτερο πρόβληµα του ελληνικού αθλητισµού;

«Η Ελλάδα έχει πει και µπορεί να πει πολλά για τον αθλητισµό. Κάθε αξία που επικαλείται η παγκόσµια κοινότητα εδώ γεννήθηκε. Και αντί να κεφαλαιοποιούµε αυτά που έχουµε, τα καταστρέφουµε αφήνοντας τον αθλητισµό έρµαιο αυτών των φαινοµένων. Πιστεύω ότι ο ελληνικός αθλητισµός µπορεί να αποτελέσει παράδειγµα για όλο τον κόσµο. Θυµηθείτε το 2004 και την Εθνική µας. Αλλά πρώτα πρέπει να βάλουµε τάξη στα δικά µας».

Goalnews: Οταν αναλάβατε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2009, είχατε φανταστεί τι θα βρίσκατε;

«Είχα φανταστεί χειρότερα πράγµατα. Η πολιτεία έχει στη διάθεσή της πολλά περισσότερα εργαλεία απ' όσα χρησιµοποιούσε στο παρελθόν και από τη στιγµή που τα έχει βάλει όλα στο τραπέζι, µπορεί να παρακινεί τον κόσµο του αθλητισµού σε µια καλύτερη κατεύθυνση. Μέχρι σήµερα µε τα καλά µας και τα κακά µας έχουµε καταφέρει να στείλουµε το µήνυµα ότι προχωράµε νηφάλια. Αν σε αυτά υπάρξει συνέχεια και δεν αρχίσουµε και πάλι ως πολιτικοί να κλείνουµε το µάτι σε µικροσυµφέροντα και απάτες, θα στείλουµε το σωστό µήνυµα στον αθλητισµό για να αλλάξει η κατάσταση».

Goalnews: Ποιο θεωρείται το µεγαλύτερο επίτευγµα της θητείας σας έως τώρα;

«Το ότι προσπαθήσαµε να δηµιουργήσουµε συνθήκες συνεργασίας µε όλους που θέλουν αυτά που και εµείς θέλουµε. Η πολιτεία δεν µπορεί να λύσει όλα τα προβλήµατα µόνη της. Από το µύθο αυτόν η πολιτεία αντλούσε την εξουσία της. Δουλεύουµε και δηµιουργούµε συνεχώς συνθήκες συνεργασίας µε όλους τους φορείς που εµπλέκονται. Προωθούµε τη συνεργασία µεταξύ των υπουργείων των φορέων του αθλητισµού και όλων όσοι θέλουν να δουν κάτι να αλλάζει. Εµείς παραδεχτήκαµε ότι χρειαζόµαστε βοήθεια, µας δόθηκε και από εκεί και πέρα άρχισαν τα πράγµατα να προχωρούν. Για να βγούµε από την κρίση, πρέπει να το κάνουµε αυτό παντού».

Goalnews: Σας φοβίζει το µέλλον του αθλητισµού στην Ελλάδα λόγω και της οικονοµικής κρίσης;

«Οχι πια, ζήσαµε το χειρότερό µας εφιάλτη και σε επίπεδο πόρων και εργαλείων για τον αθλητισµό και βγήκαµε πιο δυνατοί. Ο χώρος αυτός έχει τεράστιες αντοχές και ο κόσµος του την ώρα της κρίσης αναλαµβάνει τις ευθύνες του και κάνει καλή δουλειά. Για κάθε αρνητικό φαινόµενο στο χώρο του αθλητισµού υπάρχουν δέκα άλλα θετικά, από προσπάθειες αθλητών, οµοσπονδιών, γονέων, υπαλλήλων που κάνουν εξαιρετική δουλειά για να βγούµε από την κρίση. Πρέπει να κοιτάξουµε αυτά τα παραδείγµατα».

Goalnews: Τι θα γίνει µε την κληρονοµιά των Ολυµπιακών και όλα αυτά τα ακίνητα;

«Η κληρονοµιά είναι µεγάλη και δεν θα πρέπει να απαξιώνεται. Συµφωνώ, άργησε πολύ η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Ανοίξαµε εγκαταστάσεις, όπως τα Λιόσια, τα οποία δώσαµε στις οµοσπονδίες και κοστίζουν στο ελληνικό Δηµόσιο λιγότερο απ' ό,τι κόστιζαν κλειστά. Ρίξαµε το κόστος από 2 εκατ. ευρώ που πλήρωνε η πολιτεία µε το στάδιο κλειστό, σε 700.000 το χρόνο µε το στάδιο ανοιχτό. Ανοίξαµε το κωπηλατοδρόµιο που µπορούν να το χαρούν οικογένειες και αθλητές µε ελάχιστο κόστος. Λειτουργεί ο Αγιος Κοσµάς. Το Τάε Κβον Ντο έχει πρόταση για να γίνει συνεδριακό κέντρο. Δεν έπρεπε να περάσουν τόσο χρόνια από το 2004 για να γίνουν αυτά τα πράγµατα. Θα µπορούσαµε νωρίτερα να τα έχουµε δώσει στις οµοσπονδίες, τη νεολαία και το κοινό. Το µεγάλο στοίχηµα είναι το ΟΑΚΑ. Εχει ετοιµάσει µια σειρά από πολύ σηµαντικά πράγµατα, τα οποία θα του εξοικονοµήσουν πόρους και θα βοηθήσει και εµάς να κάνουµε αυτά που πρέπει για να αποκτήσει το στολίδι του ελληνικού αθλητισµού την αίγλη που του αξίζει».

Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα ο Μπλατ (photos)
Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα ο Μπλατ (photos)
Παναθηναϊκός: Πρώτη… πρόβα ενδεκάδας στην Ολλανδία (photos)
Παναθηναϊκός: Πρώτη… πρόβα ενδεκάδας στην Ολλανδία (photos)
Άρης: Πήρε και Γκαρσία, έρχεται και ο Μπάσα
Άρης: Πήρε και Γκαρσία, έρχεται και ο Μπάσα
Επίσημη πρόταση της Λίβερπουλ για Άλισον
Επίσημη πρόταση της Λίβερπουλ για Άλισον
 • Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Μάλεκ Τζαζίρι - Στέφανος Τσιτσιπάς. 2018 ATP World Tour 500. Dubai Duty Free Tennis Championships. Προημιτελικός. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.)
 • WRC 2018
  19:30Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  20:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • WRC 2018
  20:45Ανασκόπηση μισής σεζόν.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαραϊ
  21:00Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  21:30Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • GP Confidential 2018 E12
  22:00Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  22:25Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  22:45Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Άρης
  22:55Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος - Λαμία
  23:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ
  00:25Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  00:30Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Λεβερκούζεν
  01:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
  01:10Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Τένις: Γερμανία - Τσεχία
  01:35Fed Cup 2018. Ημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  02:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • WRC 2018
  03:00Ανασκόπηση μισής σεζόν.
 • Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος - Λαμία
  03:45Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  04:15Γκστάαντ, Ελβετία. 2ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Γαλατάσαραϊ
  05:10Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ζενίτ - Σέλτικ
  05:15UEFA Europa League 2017 - 2018. Φάση των 32. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Τένις: Μαρία Σάκκαρη - Στεφανί Βοεγκέλε
  05:30WTA 2018. Acapulco Abierto Mexicano Telcel. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Λεβερκούζεν
  06:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  06:15Kentucky Quaker State 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ
  06:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  07:10Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Διπλού. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Άρης
  07:15Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • RBAR 2018
  07:30Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Νυρεμβέργη - Χάιντενχαϊμ
  08:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • WRC 2018
  08:45Ανασκόπηση μισής σεζόν.
 • Ποδόσφαιρο: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 28η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
  09:45Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  10:00Μαρκόπουλο.
 • Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος - Λαμία
  10:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018
  10:35Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Moto3 2018
  11:25Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  11:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Βενέτσια - Τρέντο
  11:45Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Ημιτελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  12:25Mongolia Bike Challenge.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Λεβερκούζεν
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Moto2 2018
  12:55Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  13:05Skyrunner World Series.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ
  13:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  13:50Γκστάαντ, Ελβετία. 1ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ COLA
  14:00Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • MotoGP 2018
  14:25Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Αρμίνια Μπίλεφελντ
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Κυριαζής.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  15:05Γκστάαντ, Ελβετία. 2ος ημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  16:00Σάχσενρινγκ, Γερμανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης
  16:05Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 25η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:10Salomon Maxi Race.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  16:304 Deserts Race Series.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2018
  17:00Σάχσενρινγκ, Γερμανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  17:30XTERRA European Tour.
 • MotoGP 2018
  18:00Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Στιγμιότυπα.
 • Αφιέρωμα: Greek Freak
  18:30Παρακολουθήστε τις καλύτερες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν του NBA. (Μπόστον Σέλτικς - Μιλγουόκι Μπακς. NBA Playoffs 2018. 1ος γύρος. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.)
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Στέφανος Τσιτσιπάς - Ντόμινικ Τιέμ. 2018 ATP World Tour 500. Bracelona Open BancSabadell. Προημιτελικός. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.)
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  19:15Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λεγανές - Σεβίλη
  20:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  20:50Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Διπλού. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies