Πρόμπιερζ: «Ούτε ο Μουρίνιο επτά νίκες»!

Πρόμπιερζ: «Ούτε ο Μουρίνιο επτά νίκες»!

Στο δύσκολο έργο της ανασύνταξης του Άρη που έχει αναλάβει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, εστίασε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος δεν δίστασε να επικαλεστεί ακόμα και τον Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο τεχνικός των «κίτρινων», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νίκη – πρόκριση επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή για τη δ΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανατροπή των ποδοσφαιριστών του παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα Καστίγιο.

«Δεν ήταν συνθήκες αυτές, με τον καιρό και το γήπεδο για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Το ξέραμε αυτό και περιμέναμε να κυλήσει κάπως έτσι το παιχνίδι. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες εγώ θέλω οι ομάδες να προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους. Σήμερα και δεδομένων των συνθηκών ήταν δύσκολο να παίξουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Από την εξέδρα ίσως φαινόταν λίγο καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος, αλλά μπαίνοντας στο γήπεδο μπορούσε εύκολα να καταλάβει ο καθένας πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες», τόνισε αρχικά ο Πολωνός τεχνικός, για να συμπληρώσει:  «Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι το πρώτο παιχνίδι που καταφέραμε να το γυρίσουμε και αυτό έγινε γιατί μπήκαμε πολύ δυνατά στις μονομαχίες. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για κανονικό ποδόσφαιρο και το βασικότερο είναι ότι προχωρήσαμε στον επόμενο γύρο».

Για τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, ειδικά στο πρώτο μέρος: «Έγιναν και κάποια λάθη, δείξαμε αδυναμίες εκεί που ίσως δεν το περίμενα. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, αλλά με αυτές τις συνθήκες ήταν δύσκολο, γι' αυτό και πήγαμε και εμείς στη λύση με μακρινές μπαλιές. Δεν είναι εύκολο να διορθώσεις πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνο. Αν αυξηθεί κι άλλο η αυτοπεποίθηση των παικτών, θα αποδώσουν και καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Για την 11αδα που ξεκίνησε το παιχνίδι: «Είχαμε αυτή την 11αδα, γιατί είδα πόσο άσχημος ήταν ο καιρός από το πρωί, αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Απλά επιδιώξαμε να κάνουμε πιο πολύ εσωτερικές αλλαγές παρά να φέρουμε παίκτη από τον πάγκο στη διάρκεια του αγώνα. Κάναμε μετά αλλαγές, γιατί ο Πανθρακικός είχε ιδιαίτερα καλή δεξιά πλευρά. Αυτές οι συνθήκες βοήθησαν περισσότερο την αντίπαλη ομάδα. Δεδομένων των συνθηκών ίσως θα ήταν καλύτερα να έπαιζε ο Κασναφέρης παρά ο Μίσελ στην αριστερή πλευρά της άμυνας».

Για τη συνέχεια: «Και η πιο μικρή επιτυχία κάνει καλό στην ομάδα. Πρέπει να το έχουμε και αυτό κατά νου. Παίξαμε με ομάδα που είναι καλή, ψηλά στην βαθμολογία της Β' Εθνικής. Βάλαμε δύο γκολ εκτός έδρας, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, είναι πράγματα αυτά που βοηθούν την ομάδα και στην αυτοπεποίθησή της. Το είχα πει από την πρώτη συνέντευξη Τύπου, γιατί έβλεπα ότι η ομάδα δεν μπορούσε να κερδίσει εύκολα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προετοιμάζουμε την ομάδα για κάθε αγώνα ξεχωριστά και προς αυτή την κατεύθυνση θα δουλεύουμε και σε κάθε προπόνηση θέλουμε να προχωράμε ένα βήμα παραπάνω. Ίσως κάποιοι να είχαν προσδοκίες από την πρώτη μέρα που ήρθα να κερδίζαμε και τα επτά παιχνίδια, αλλά για μένα θα ήταν ενδιαφέρον να ήξερα αν θα το έκανε αυτό ακόμα και ο Μουρίνιο. Είχε παίκτες 120 εκατομμυρίων ευρώ και είπε ότι θα χρειαστεί έναν χρόνο για να φτιάξει ομάδα και περιμένουμε να έρθει κάποιος από την Πολωνία και να κάνει μαγικά; Για μένα μετράει μόνο η δουλειά...».

Για τα θετικά στοιχεία της σημερινής αναμέτρησης: «Κάθε ομάδα θέλει να κερδίζει, αλλά σημασία έχει επίσης να προχωράμε βήμα – βήμα. Ο Σολτάνι σήμερα σκόραρε, ήταν μια καλή αλλαγή, βοήθησε την ομάδα. Επίσης, ο Μίσελ σκόραρε και αυτός από φάουλ. Για να πετύχεις γκολ, θα πρέπει να φτάσεις στην εστία τη μπάλα και εκεί αν μπορούμε να εκβιάσουμε το λάθος του αντίπαλου έχει καλώς. Θα ακολουθήσουν δύο μέρες ηρεμίας, θα προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε, αλλά να είστε σίγουροι ότι έχω στο μυαλό μου το επόμενο παιχνίδι και πως θα προετοιμαστούμε. Σημαντικό ήταν ότι δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό παρά τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα και αυτό ίσως να αποδεικνύει πόσο απέδωσε η δουλειά μας στην προπόνηση».

Για το θέμα Καστίγιο, ο Πρόμπιερζ κατέληξε: «Πρώτον υπάρχει η ομάδα, αυτό είναι το βασικότερο. Όταν πρωτοήρθα ανέλυσα τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το πρώτο μέλημά μου ήταν να βρω μια φόρμουλα όπου ο κάθε παίκτης να συνεργάζεται με τον άλλον. Στο ποδόσφαιρο χάνεις κιόλας, δεν κερδίζεις πάντα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι φορούν το σήμα του Άρη και πρέπει αν δίνουν το 100% για την ομάδα και μετά έρχονται όλα τα άλλα».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved