Μουντιάλ 2022 - Ερβέ Ρενάρ: «Υπέροχο που πρέπει να σταματήσουμε τον Μέσι και τον Λεβαντόφσκι»
Twitter: Hervé Renard

Μουντιάλ 2022 - Ερβέ Ρενάρ: «Υπέροχο που πρέπει να σταματήσουμε τον Μέσι και τον Λεβαντόφσκι»

Εξαιρετικό θεωρεί το γεγονός ότι πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον Μέσι και τον Λεβαντόφσκι αν θέλει η Σαουδική Αραβία να έχει ελπίδες στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Ερβέ Ρενάρ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε «υπέροχο» ότι σύντομα θα συναναστραφεί τον Λιονέλ Μέσι και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο (20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) του Κατάρ.

Ο προπονητής των «Γερακιών» στάθηκε στο γεγονός πως θα τεθεί αντιμέτωπος με την Αργεντινή του Μέσι και την Πολωνία του «Λέβα», και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είναι υπέροχο! Η Αργεντινή έχει πολύ καλούς παίκτες και το να σταματήσουμε τον Λιονέλ Μέσι, δεν είναι η μόνη λύση για να αποφύγεις την ήττα. Το ίδιο και η Πολωνία με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι. Όταν κάνεις αυτήν την δουλειά, θέλεις να παίξεις κόντρα στους καλύτερους. Ακόμη και εάν είναι δύσκολο, αυτό είναι που κάνει την ομορφιά αυτού του αθλήματος, ότι όλα είναι δυνατά».

Εν συνεχεία ερωτηθείς από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, για τις διαφορές στην προπονητική, μεταξύ της Αφρικής και της Σαουδικής Αραβίας, ο Ερβέ Ρενάρ, σχολίασε:

«Είναι διαφορετικό, αλλά η δουλειά από μόνη της είναι η ίδια, η ποιότητα των παικτών είναι σημαντική εδώ. Τώρα, για να πετύχεις εξαιρετικές επιδόσεις σε ένα τουρνουά, πρέπει να είσαι συλλογικά πολύ δυνατός, ειδικά απέναντι στους αντιπάλους στους οποίους θα έχουμε σ' έναν δύσκολο όμιλο, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

Παράλληλα σχετικά με την ζωή του στην Σαουδική Αραβία, σημείωσε:

«Περνάω πολύ καλά, ζω στο Ριάντ εδώ και τρία χρόνια και ανανέωσα το συμβόλαιο μου, γιατί οι συνθήκες εδώ είναι άριστες. Η ομοσπονδία, δεν φοβάμαι να το πω, είναι εξαιρετική και θα προχωρήσει το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας. Μετά, με εμένα, χωρίς εμένα, δεν είναι αυτό το ζήτημα, είναι πραγματικά στην σωστή κατεύθυνση. Στο Ριάντ και την Τζέντα, όπου η χωρητικότητα του σταδίου είναι 60.000 θεατές, λαμβάνουμε τεράστια υποστήριξη. Η ατμόσφαιρα είναι επίσης πολύ καλή για τους συλλόγους. Η Σαουδική Αραβία, είναι μια χώρα 30 εκατομμυρίων κατοίκων που δεν έχει καμία σχέση με τους γείτονές της, στην Μέση Ανατολή. Εδώ, οι παίκτες γεννήθηκαν όλοι στη Σαουδική Αραβία, δεν υπάρχει καμία πολιτογράφηση. Μας υποδέχθηκε πρόσφατα ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, μας συνεχάρη για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μας είπε ότι δεν υπάρχει πίεση και ότι πρέπει να δείξουμε μια όμορφη εικόνα του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου».

Ο έμπειρος προπονητής, αναφέρθηκε στους καλύτερους παίκτες της εθνικής Σαουδικής Αραβίας:

«Πάντα δίνω μεγαλύτερη σημασία στην συλλογικότητα, αλλά εάν θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τους παίκτες, μπορούμε να αναφέρουμε δύο σπουδαίους παίκτες. Ο Σαλμά Αλ Φαράζ, αρχηγός αυτής της ομάδας και επίσης αρχηγός της Αλ Χιλάλ, μοιάζει στον Τιάγκο Μότα και διαθέτει αριστερό πόδι με εξαιρετική τεχνική. Και ο εξτρέμ Σαλέμ αλ-Νταουσάρι, ένας επιθετικός παίκτης που παίζει επίσης στην Αλ Χιλάλ, ικανός να κάνει την διαφορά».

Τέλος o Ρενάρ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κριτική που δέχεται το Κατάρ για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, σχολιάζοντας:

«Είμαι καλά με τα μαθήματα, αλλά ελπίζω ότι όλοι όσοι σχολιάζουν είναι τέλειοι στην ζωή τους και δεν αγοράζουν μπλουζάκια φτιαγμένα σε χώρες όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται ελάχιστα. Το καλό με αυτά τα σχόλια είναι ότι ο Εμίρης του Κατάρ λέει ότι θα χρησιμοποιήσει την κριτική για να προχωρήσει και η έκθεση στον κόσμο θα τους το επιτρέψει. Νομίζω ότι δεν πρέπει να... σκοτεινιάζουμε την εικόνα. Είναι καλό να αναφέρουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι σίγουρα μια αλήθεια, αλλά αυτή η χώρα θα χρησιμοποιήσει την κριτική, για να βελτιωθεί».



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved