Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0: Πρόκριση… με τεσσάρα

Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0: Πρόκριση… με τεσσάρα

Στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο προκρίθηκε και… τυπικά η εθνική, μετά τη νίκη της 4-0 επί του Γιβραλτάρ στην αυλαία των ομίλων.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε παρουσιάστηκε ιδιαίτερα… αγχωμένη στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το γκολ του Τοροσίδη στο 32ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο μέρος, με ωραίο ποδόσφαιρο και με… δράστες τους Μήτρογλου (62’, 63’) και Γιαννιώτα (78’) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή της στα μπαράζ του Μουντιάλ.

Πλέον, η Εθνική Ελλάδας θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα μπαράζ, έχοντας ως πιθανούς αντιπάλους τους Ελβετία, Ιταλία, Κροατία ή Δανία. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ενώ τα διπλά ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβουν χώρα τον Νοέμβριο.

Ανούσια υπεροχή

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» μπήκε από την αρχή στην αναμέτρηση θέλοντας να πιέσει τους φιλοξενούμενους με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και να αποβάλει το… άγχος που υπήρχε από την κρισιμότητα του αγώνα. Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ιμπραχίμ.

Η πρώτη απειλή για την «γαλανόλευκη» ήταν στο 10ο λεπτό, από μία στημένη φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Ιμπραχίμ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, η συνεργασία των Χριστοδουλόπουλου και Φορτούνη κατέληξε στον Σταφυλίδη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του άσου της Άουγκσμπουργκ δεν ανησύχησε τον πορτιέρο του Γιβραλτάρ.

Καρπούς… με Τοροσίδη

Η εθνική συνέχισε να πιέζει για να πετύχει το γκολ, αλλά το μακρινό σουτ του Φορτούνη στο 21’ πέρασε άουτ και στο 28’ το μακρινό φάουλ του Χριστοδουλόπουλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Ιμπραχίμ. Η υπεροχή της Ελλάδας έφερε… καρπούς στο 32ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι, ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, όμως η κεφαλιά του Μήτρογλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Ιμπραχίμ, ενώ στο 41’ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Φορτούνης βρέθηκε στην περιοχή, γύρισε τον Μήτρογλου, όμως, ο φορ της Μαρσέιγ δεν έκανε καλό κοντρόλ, καθυστέρησε και οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν.

Χωρίς… άγχος

Στο δεύτερο ημίχρονο η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε εντελώς αλλαγμένη. Οι διεθνείς ήταν σαφώς απαλλαγμένοι από το άγχος που είχαν στο πρώτο μέρος και με ωραίο ποδόσφαιρο κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό φάνηκε από την… αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στο 47ο λεπτό, ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου «τσίμπησε» τη μπάλα αλλά αυτή πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη.

Δίλεπτο… Μήτρογλου

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα και τα κατάφερε στο 62ο λεπτό με τον Μήτρογλου. Ο φορ της Μαρσέιγ ήταν ο τελικός αποδέκτης μιας εξαιρετικής συνεργασίας Ζέκα, Μήτρογλου και Μάνταλου, με τον τελευταίο να βρίσκει τον αμαρκάριστο «Μητρογκόλ» και αυτός έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ιμπραχίμ.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Μήτρογλου σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Οι διεθνείς άλλαξαν και πάλι ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Γιβραλτάρ, ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, ο Τοροσίδης δεν κατάφερε να «πιάσει» με τη μία το σουτ, αλλά έδωσε στον επιθετικό της Μαρσέιγ και αυτός διαμόρφωσε το 3-0.

Στα επόμενα λεπτά, η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να προσφέρει και θέαμα, με τους παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε να συνεργάζονται καλύτερα και σε μία από τις επιθέσεις τους, ο Γιαννιώτας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Σταφυλίδη, έγραψε το τελικό 4-0.

Πλέον, το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, Κρουασβίλι από την Γεωργία και στην συνέχεια, οι διεθνείς πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνουν 9-11 Νοεμβρίου και 12-14 του ίδιου μήνα.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68' Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν, Γουόκερ, Ερνάντες, Πονς (72' Γκίλινγκ), Κόουμπς (88' Ρουίς), Λόπες (62' Γιόμε).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του ματς όπως σας το πρόσφερε Onsports:



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved