Μουντιάλ 2014 – ΗΠΑ: Τρελάθηκαν με Χάουαρντ! (photos+video)

Μουντιάλ 2014 – ΗΠΑ: Τρελάθηκαν με Χάουαρντ! (photos+video)

Τρέλα για τον Τιμ Χάουαρντ στις ΗΠΑ, καθώς ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι ο νέος ήρωας των Αμερικανών παρά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αν υπάρχει μια χώρα που... τρελαίνεται για ήρωες, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκεί γεννήθηκαν άλλωστε οι σούπερ ήρωες των εικονογραφημένων περιοδικών, εκεί μεταφέρθηκαν στην κινηματογραφική οθόνη με τεράστια επιτυχία. Επίσης, η Αμερική φημίζεται για την υπερβολή της σε θέματα δημιουργίας νέων ειδώλων και από χθες η "τρέλα" που έχει κατακτήσει τα κοινωνικά δίκτυα αφορά για πρώτη φορά έναν ποδοσφαιριστή. Ακριβώς, δηλαδή, όπως το έγραψε κι ο αρχηγός του Βελγίου, Βενσάν Κομπανί, στον λογαριασμό του στο Twitter «Μόνο δύο λέξεις... Τιμ Χάουαρντ»!

Η Χάουαρντ-μανία απλώνεται σαν δίχτυ που καλύπτει τις 50 πολιτείες. Δεν ήταν περίπλοκο, δεν ήταν δύσκολο. Από τη στιγμή που μερικοί διάσημοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τα κατορθώματα του 35χρονου τερματοφύλακα στο χθεσινό ματς με το Βέλγιο, ακολούθησε η εμφάνιση του Χάουαρντ στο CNN και πλέον δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έμαθαν κάποιον που μέχρι χθες δεν γνώριζαν! Αλλωστε, το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο διαδεδομένο σπορ στις ΗΠΑ και ο αποκλεισμός από το Βέλγιο με 2-1 στην παράταση, μάλλον δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη αίσθηση. Ομως, οι 16 αποκρούσεις του βετεράνου γκολκίπερ, δημιούργησαν -εκτός από ρεκόρ στην ιστορία του Μουντιάλ- εθνικό "αμόκ". Ο αντιπρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου», ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ παρακολούθησαν το ματς και πόσταραν στο twitter αμέσως μετά, ενώ στη Wikipedia για λίγη ώρα αντικαταστάθηκε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χάγκελ και στη θέση του ανέβηκε το όνομα και η φωτογραφία του Χάουαρντ! Τα tweets που τον αφορούσαν καταμετρήθηκαν στα 1,8 εκατομμύρια.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία (petition) διοργανώθηκε άμεσα και μάζεψε μέσα σε λίγα λεπτά 4.000 υπογραφές, με αίτημα προς το Λευκό Οίκο να μετονομαστεί το αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον σε "Τιμ Χάουαρντ"! Παράλληλα, οι λάτρεις του Photoshop έπιασαν αμέσως δουλειά και κυκλοφόρησαν μονταρισμένες φωτογραφίες με την προτομή του Χάουαρντ στο όρος Ράσμορ δίπλα στους Αμερικανούς προέδρους, το προφίλ του σε χαρτονόμισμα δολαρίου, τα χέρια του με τεράστια γάντια α-λα Μίκι Μάους. Η εφευρετικότητα χτυπάει κόκκινο, όταν στο Facebook ένας φίλαθλος δημοσιεύει την άποψη ότι «ο Χάουαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση Αμερικανού τερματοφύλακα, μετά τον Σιλβέστερ Σταλόνε στη "Μεγάλη απόδραση των 11"».

Ο τερματοφύλακας της Εβερτον πάσχει από το Σύνδρομο Τουρέτ, που χαρακτηριστικά του είναι οι αιφνίδιες, επαναλαμβανόμενες, μη ρυθμικές κινήσεις (τικ). Εχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν τον επηρεάζει με κανέναν τρόπο, ούτε εντός ούτε εκτός γηπέδου. Η Διεθνής Ενωση για το Σύνδρομο Τουρέτ αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα της: «Πάντα θα υπάρχει ένας ήρωας για την κοινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο».

Για τον Τιμ Χάουαρντ η ζωή συνεχίζεται, όπως δήλωσε στο CNN: «Ηταν ένα συναρπαστικό καλοκαίρι κι ένα υπέροχο ταξίδι. Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, να χαλαρώσω και να ξεκουραστώ παρέα με τα παιδιά μου. Να κάνω μερικά τατουάζ ακόμα, να είμαι ο εαυτός μου»! Με μακριά γενειάδα, ξυρισμένο κρανίο, γεμάτος τατουάζ και μελαψός λόγω της καταγωγής του Αφροαμερικανού πατέρα του, απέχει... έτη φωτός από το clean cut στερεότυπο του υπερήρωα. Ομως από χθες, οι ΗΠΑ έχουν ένα νέο Κάπτεν Αμέρικα!

Πηγή: ΑΠΕ

Μουντιάλ 2014 – ΗΠΑ: Τρελάθηκαν με Χάουαρντ! (photos+video)



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved