Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα ζευγάρια των «16» (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Τα ζευγάρια των «16» (photos)

Η αυλαία των ομίλων στο Μουντιάλ 2014 έπεσε και οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση ετοιμάζονται πλέον για τις νοκ άουτ «μάχες» με φόντο τα προημιτελικά

Το σφύριγμα της λήξης στις αναμετρήσεις της Αλγερίας με τη Ρωσία και του Βελγίου με τη Νότια Κορέα σήμανε παράλληλα και το τέλος της πρώτης φάσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Οι όμιλοι στη διοργάνωση της Βραζιλίας πλέον αποτελούν παρελθόν, με τις μισές ομάδες να παίρνουν το αεροπλάνο της επιστροφής και τις 16 «προνομιούχες» να έχουν ήδη στρέψει το βλέμμα τους στα νοκ άουτ παιχνίδια που οδηγούν στα προημιτελικά. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ύστερα από το… φινάλε των ομίλων, θα υπάρξει και η πρώτη μέρα ξεκούρασης, καθώς η Παρασκευή (27/6) είναι «κενή» με τα παιχνίδια των «16» να διεξάγονται από το Σάββατο (28/6) ως και την Τρίτη (1/7), με δυο αναμετρήσεις ανά ημέρα.

16

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο (28/6)
19.00: Βραζιλία - Χιλή
23:00: Κολομβία – Ουρουγουάη

Στο παιχνίδι με το οποίο ανοίγει ο… χορός για τα νοκ άουτ παιχνίδια η διοργανώτρια Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Χιλή στο στάδιο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε. Οι οικοδεσπότες χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι την 3η και τελευταία αγωνιστική προκειμένου να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ οι Χιλιανοί κάνοντας το 2 στα 2 στις πρώτες αγωνιστικές έπαιξαν χωρίς άγχος στο φινάλε του ομίλου τους απέναντι στους Ολλανδούς. Όσο για την προϊστορία, είναι κατά κράτος υπέρ της «Σελεσάο» καθώς σε σύνολο 68 αναμετρήσεων, έχει 48 νίκες, με τη Χιλή να έχει πανηγυρίσει 7 φορές και 13 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα, με τα γκολ να είναι 159-58 υπέρ των Βραζιλιάνων.

brazilia

Στο έτερο λατινοαμερικάνικο ντέρμπι της πρώτης ημέρας των «16» η Κολομβία τίθεται αντιμέτωπη με την Ουρουγουάη στο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι «καφετέρος» ήταν από τις ομάδες που κατάφεραν το απόλυτο, συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς ύστερα από τις 3 αγωνιστικές του 3ου ομίλου, ενώ η «Τσελέστε» χρειάστηκε να δώσει τη… μάχη στο φινάλε των ομίλων με την Ιταλία παίρνοντας το εισιτήριο χάρη στο τέρμα του Γκοντίν. Όσο για την προϊστορία, σε σύνολο 38 αγώνων οι Ουρουγουανοί έχουν πανηγυρίσει 18 φορές έναντι 11 της Κολομβίας, με 9 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Επίσης, υπέρ τους είναι και τα γκολ έχοντας πετύχει 54, με την Κολομβία να έχει σκοράρει 43 φορές.

Κυριακή (29/6)
19.00: Ολλανδία - Μεξικό
23:00: Κόστα Ρίκα – Ελλάδα

Η Κυριακή είναι αναμφίβολα η μέρα της Ελλάδας. Μετά την επική πρόκριση επί της Ακτής Ελεφαντοστού που χάρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής το εισιτήριο που οδηγεί στους «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι πανηγυρισμοί έχουν κοπάσει με το βλέμμα του Σάντος και των παικτών του να έχει στραφεί την Κόστα Ρίκα. Μπορεί και μόνο η παρουσία της ομάδας στην… ελίτ του κόσμου να αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αλλά η… όρεξη των διεθνών έχει ανοίξει και πλέον αντιλαμβάνονται πως είναι ένα βήμα μακριά από τα προημιτελικά. Όσο για τους Κεντροαμερικάνους, κατάφεραν από θεωρητικό αουτσάιντερ του ομίλου, ύστερα από τις δυο αγωνιστικές να πάρουν το… πάνω χέρι και να πάρουν άνετα την πρόκριση ως πρώτοι, κάτι που φτάνει για να τους κάνει υπολογίσιμους αντιπάλους για οποιαδήποτε ομάδα.

ellada copy copy

Σχετικά με το πρώτο, χρονικά, παιχνίδι της ημέρας, οι Ολλανδοί αναμετρώνται με το Μεξικό, για ένα εισιτήριο που οδηγεί στους «8», στο «Καστελάο» της Φορταλέζα. Οι «Οράνιε» κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο όμιλο χωρίς βαθμολογικές απώλειες, περνώντας με άνεση την πρώτη φάση της διοργάνωσης κάτι που τους καθιστά και φαβορί για το τρόπαιο, ενώ πριν την έναρξη του Μουντιάλ, δεν συγκαταλέγονταν σε αυτά. Στον αντίποδα, οι Μεξικάνοι αν και χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να «τσεκάρουν» το εισιτήριό τους για τους «16» έκαναν μια… μεστή εμφάνιση απέναντι στους Κροάτες και συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους. Όσο για την προϊστορία, σε σύνολο 6 αγώνων η Ολλανδία έχει 3 νίκες, το Μεξικό 2 κι ένα ματς έληξε ισόπαλο, με τα γκολ να είναι 11-11.

Δευτέρα (30/6)
19.00: Γαλλία - Νιγηρία
23:00: Γερμανία - Αλγερία

Η Δευτέρα είναι η μέρα που μπαίνουν στη «μάχη» για την πρόκριση στα προημιτελικά δυο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αρχικά λοιπόν, η Γαλλία θα διασταυρώσει το ξίφος της με τη Νιγηρία στο στάδιο «Νασιονάλ» της Μπραζίλια. Οι «μπλε» μπορεί να μην ολοκλήρωσαν τους ομίλους με 9 βαθμούς, αλλά οι εμφανίσεις της τις δυο πρώτες αγωνιστικές (3-0 με Ονδούρα και 5-2 με Ελβετία) αρκούσαν τόσο για την πρόκριση όσο και για την επιβεβαίωση του άτυπου τίτλου ενός εκ των φαβορί για το τρόπαιο. Στην αντίπερα όχθη, οι Αφρικανοί ουσιαστικά «σφράγισαν» την πρόκριση ύστερα από τη νίκη τους επί των Βόσνιων και η ήττα από την Αργεντινή με 3-2 δεν τους επηρέασε. Προφανώς οι «Σούπερ Αετοί» έχουν κάνει το βήμα παραπάνω που ήθελαν και εν πολλοίς θα παίξουν απέναντι στη Γαλλία χωρίς να έχουν να χάσουν κάτι. Όσο για την προϊστορία, στο μοναδικό ματς μεταξύ τους οι Νιγηριανοί επικράτησαν με 1-0.

france copy copy copy

Στο άλλο ματς της ημέρας, οι Γερμανοί βρίσκουν απέναντί τους την Αλγερία, με τις δυο ομάδες να έχουν… χρωστούμενα από το 1982, όταν είχαν… συναντηθεί στη φάση των ομίλων. Μπορεί οι Αφρικανοί να είχαν επικρατήσει με 2-1 αλλά οι Γερμανοί ηττήθηκαν από την Αυστρία σε ένα ματς για το οποίο τα… πάντσερ δεν έδειξαν να δίνουν το 100%, αφήνοντας ουσιαστικά την Αλγερία εκτός συνέχειας. Στα της διοργάνωσης του 2014 όμως η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ αν και παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Γκάνα την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου, δεν έδειξε να… χάνει το τρένο της πρόκρισης και τερμάτισε πρώτη με 7 βαθμούς. Όσο για τους Αλγερινούς έπρεπε να περιμένουν το 60’ του αγώνα με τη Ρωσία και το γκολ του Σλιμανί για να πάρουν τον βαθμό που τους φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη φάση των «16» ενός Μουντιάλ. Όσο για την προϊστορία, σε δυο ματς που έχουν δώσει οι προσεχείς αντίπαλοι, η Αλγερία μετράει ισάριθμες νίκες με 4-1 τέρματα.

Τρίτη (1/7)
19.00: Αργεντινή - Ελβετία
23:00: Βέλγιο – ΗΠΑ

Στην τελευταία ημέρα της φάσης των «16» η πρώτη… μάχη διεξάγεται στην «Αρένα» του Σάο Πάουλο ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ελβετία. Η «παρέα» του Λιονέλ Μέσι έδειξε ιδιαίτερα αγχωμένη στη φάση των ομίλων αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κάνει το 3 στα 3, δείχνοντας εμφανώς πως η πίεση είχε φύγει κατά ένα μεγάλο βαθμό την 3η αγωνιστική απέναντι στη Νιγηρία, όταν είχαν όλα κριθεί. Όμως πλέον τα πράγματα… σοβαρεύουν και η «Μπιανκοσελέστε» οφείλει να αποδείξει ότι αξίζει τον τίτλο του φαβορί, για την κατάκτηση του… κόσμου. Απέναντί τους τίθεται οι Ελβετοί που παρά τη βαριά ήττα από τη Γαλλία με 5-2, έδειξαν ότι αγωνίστηκαν απερίσπαστοι απέναντι στο Εκουαδόρ παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση με 3-0. Τέλος, ρίχνοντας μια ματιά στην προϊστορία, δεν μπορούν να ειπωθούν και πολλά καθώς σε σύνολο 6 αγώνων οι Λατινοαμερικάνοι μετρούν 4 νίκες, με δυο ματς αν έχουν έρθει ισόπαλα και τα τέρματα 14-3 υπέρ τους.

argentina copy copy copy

Το όγδοο και τελευταίο εισιτήριο θα βρει τον κάτοχό του από την αναμέτρηση του Βελγίου με τις ΗΠΑ στην «Αρένα Φόρτε Νόβα» του Σαλβαδόρ. Οι Βορειοευρωπαίοι κατάφεραν να περάσουν από τον 8ο όμιλο χωρίς βαθμολογικές απώλειες μετρώντας στις 3 αγωνιστικές, ισάριθμες νίκες δείχνοντας πως μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ωστόσο, θα βρουν απέναντί τους τις ΗΠΑ ου Γιόυργκεν Κλίνσμαν που στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στον 7ο όμιλο γνωρίζοντας την ήττα μόνο από τους Γερμανούς και παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό απέναντι στους Πορτογάλους με 2-2, σε ένα ματς που ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις. Όσο για την προϊστορία, σε σύνολο 5 αγώνων το Βέλγιο μετράει 4 νίκες έναντι μιας των ΗΠΑ με τα τέρματα 8-5 υπέρ των Ευρωπαίων.

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Χαλαροί ρυθμοί από Σάντος (photos+videos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ελλάδα: Βγαίνουν τα εισιτήρια με Κόστα Ρίκα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Ο Ομπάμα είδε ΗΠΑ εν πτήσει! (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Κανένα φαβορί για Χριστοδουλόπουλο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014:

Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

12/6

Σάο Πάολο

Βραζιλία - Κροατία

3-1

13/6

Νατάλ

Μεξικό - Καμερούν

1-0

17/6

Φορταλέζα

Βραζιλία - Μεξικό

0-0

19/6

Μανάους

Καμερούν - Κροατία

0-4

23/6

Μπραζίλια

Καμερούν - Βραζιλία

1-4

23/6

Ρεσίφε

Κροατία - Μεξικό

3-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

13/6

Σαλβαδόρ

Ισπανία - Ολλανδία

1-5

14/6

Κουιάμπα

Χιλή - Αυστραλία

3-1

18/6

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Ισπανία - Χιλή

0-2

18/6

Πόρτο Αλέγκρε

Αυστραλία - Ολλανδία

2-3

23/6

Kουριτίμπα

Αυστραλία - Ισπανία

0-3

23/6

Σάο Πάολο

Ολλανδία - Χιλή

2-0

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

14/6

Μπέλο Οριζόντε

Κολομβία - Ελλάδα

3-0

15/6

Ρεσίφε

Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία

2-1

19/6

Μπραζίλια

Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού

2-1

20/6

Νατάλ

Ιαπωνία - Ελλάδα

0-0

24/6

Κουιάμπα

Ιαπωνία - Κολομβία

1-4

24/6

Φορταλέζα

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού

2-1

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

14/6

Φορταλέζα

Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα

1-3

15/6

Μανάους

Αγγλία - Ιταλία

1-2

19/6

Σάο Πάολο

Ουρουγουάη - Αγγλία

2-1

20/6

Ρεσίφε

Ιταλία - Κόστα Ρίκα

0-1

24/6

Νατάλ

Ιταλία - Ουρουγουάη

0-1

24/6



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved