Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Πρόγραμμα και αποτελέσματα (video+photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Πρόγραμμα και αποτελέσματα (video+photos)

Κατά τα 3/4 έχουν συμπληρωθεί οι ομάδες που θα απαρτίζουν τις 16 καλύτερες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, μετά και τους αγώνες της Τετάρτης (25/06).

Δυο εισιτήρια παίζονταν στο Μουντιάλ 2014 την Τετάρτη και το ένα κατέληξε σε Αφρικανούς, ενώ το δεύτερο σε Ευρωπαίους. Θύματα, Κεντροαμερικανοι και Ασιάτες. Στον έκτο όμιλο, που προηγήθηκε χρονικά, η Νιγηρία παρά την ήττα της από την Αργεντινή κατάφερε να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, με το Ιράν να μένει μόνο με την παρηγοριά του σκοραρίσματος σε αυτή τη διοργάνωση καθώς ηττήθηκε από τη Βοσνία, που πήρε την πρώτη της νίκη στο «αντίο» της. Στον πέμπτο όμιλο, η Ελβετία… ξεμπούκωσε κόντρα στην ήδη αποκλεισμένη Ονδούρα με το εμφατικό 3-0, την ώρα που το Εκουαδόρ έμεινε στο 0-0 με τη Γαλλία και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Έτσι, έχουν γίνει γνωστές οι 12 από τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ και αύριο (26/06) θα «κλείσουν» κι οι τέσσερις κενές θέσεις που απομένουν.

bosnia1

Στον 6ο όμιλο το Ιράν καλούταν να κάνει την υπέρβαση και να νικήσει τη Βοσνία αν ήθελε να έχει ελπίδες να παρατείνει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. Οι «Πέρσες» δεν τα κατάφεραν, όμως, αφού η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς… θυμήθηκε να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί στο τελευταίο της παιχνίδι στο Μουντιάλ κι ενώ είχε ήδη αποκλειστεί. Ο Τζέκο άνοιξε το σκορ στο 23’ ενώ ο Πιάνιτς στο 59’ σημείωσε το δεύτερο τέρμα των Βόσνιων. Το Ιράν, κατάφερε πάντως να πετύχει γκολ στη διοργάνωση και να μην μείνει η μοναδική ομάδα χωρίς τέρμα, με τον Ρεζά στο 82’ της αναμέτρησης. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Βρσάγιεβιτς στο 83’, για τη Βοσνία που επίσης αποχαιρέτησε απόψε τη Βραζιλία.

Το Βοσνία - Ιράν από το virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του Βοσνία - Ιράν

messia

Στον άλλο αγώνα, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια δεν έκανε καμία αλλαγή και δεν έδειξε διάθεση για δώρα της Αργεντινής προς τη Νιγηρία. Οι Αφρικάνοι και με ήττα μπορούσαν να προκριθούν, όμως, ήθελαν τουλάχιστον έναν βαθμό για να είναι σίγουροι πως θα καταφέρουν να περάσουν στους «16» του Μουντιάλ. Ωστόσο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 φαίνεται πως θα είναι η διοργάνωση του Λιονέλ Μέσι! Ο σούπερ σταρ της «αλμπισελέστε» ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, βάζοντας το πιο γρήγορο γκολ στην καριέρα του, αλλά ο Μούσα ισοφάρισε για τη Νιγηρία ενώ ο Μέσι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έδωσε νέο προβάδισμα στην Αργεντινή. Ο Μούσα ισοφάρισε ξανά, όμως, ο Ρόχο έδωσε τη νίκη στην Αργεντινή. Έτσι, η παρέα του Μέσι προκρίθηκε με εννέα βαθμούς από την πρώτη θέση του ομίλου, με τη Νιγηρία να την ακολουθεί στην επόμενη φάση 4.

Το φύλλο αγώνα του Νιγηρία - Αργεντινή

Το Νιγηρία – Αργεντινή από το virtual γήπεδο του Onsports.

Η βαθμολογία του ΣΤ’ Ομίλου

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθμοί

Ν

Ι

Η

Γκολ

1

Αργεντινή

3

9

3

0

0

6-3

2

Νιγηρία

3

4

1

1

1

3-3

3

Βοσνία

3

3

1

0

2

4-4

4

Ιράν

3

1

0

1

2

1-4

ecuapokleistike

Ο 5ος Όμιλος διεξήχθη πιο αργά από τον 6ο με την Ελβετία να «καίγεται» για νίκη κόντρα στην αδιάφορη Ονδούρα και το Εκουαδόρ να θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ελβετούς, στο ματς με τους Γάλλους. Το συγκρότημα του Ότμαρ Χίτζφελντ μπήκε… σαρωτικά και με τον Σερντάν Σακιρί να κάνει… όργια «καθάρισε» τη νίκη και περίμενε τα νέα από το «Μαρακανά». Η Ελβετία νίκησε 3-0 με τα γκολ του φορ της Μπάγερν Μονάχου να έρχονται στο 6’, το 31’ και το 71’ κι από τη στιγμή που το Εκουαδόρ έμεινε στην ισοπαλία με τη Γαλλία, προκρίθηκε στην επόμενη φάση έχοντας έξι βαθμούς έναντι 4 του Ισημερινού. Έτσι, την 1η Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014.

Το Ονδούρα - Ελβετία από το virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του Ονδούρα - Ελβετία

elveperase

Στον δεύτερο αγώνα, το Εκουαδόρ πάση θυσία ήθελε νίκη απέναντι στη Γαλλία. Οι «μπλε» από την πλευρά τους δεν είχαν όρεξη για… δώρα, παρότι είχαν ήδη προκριθεί κι έτσι έγινε ένα δυνατό, αλλά μέτριο σε ποιότητα ματς. Φάσεις για γκολ δημιουργήθηκαν, κυρίως από την παρέα του Καρίμ Μπενζεμά, όμως, ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, Ντομίνγκεζ, έκανε τρομερή εμφάνιση και κράτησε τους «μπλε» στο «μηδέν». Στον αντίποδα, το Εκουαδόρ προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Βαλέντσια στο 50’, έχασε ευκαιρίες λίγο πριν το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, στο οποίο η Γαλλία συνεχίζει και θα τεθεί αντιμέτωπη στους «16» με τη Νιγηρία στις 30 Ιουνίου.

Το φύλλο αγώνα του Εκουαδόρ - Γαλλία

Το Εκουαδόρ - Γαλλία στο Virtual γήπεδο του Onsports

Η βαθμολογία του Ε’ Ομίλου

Θ

Ομάδα

Αγ.

Βαθμοί

Ν

Ι

Η

Γκολ

1

Γαλλία

3

7

2

1

0

8-2

2

Ελβετία

3

6

2

0

1

7-6

3

Εκουαδόρ

3

4

1

1

1

3-3

4

Ονδούρα

3

0

0

0

3

1-8

santosmesa1

Όσο για το πώς έχει διαμορφωθεί το κλίμα στην Ελλάδα μετά την επική πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, τα ρεπορτάζ που έρχονται από το Αρακαζού τα λένε όλα. Άπαντες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και περήφανοι για αυτή την ομάδα, που έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 κι έχει την ευκαιρία να πάει ακόμα ψηλότερα. Ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρέμεινε ρεαλιστής και τόνισε πως πλέον έχει πείσει τους παίκτες του ότι μπορούν να πετύχουν κάτι μεγάλο σε αυτή τη διοργάνωση. Εξάλλου, στον δρόμο της Ελλάδας δεν υπάρχει πια κάποιο μεγαθήριο αλλά η Κόστα Ρίκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ανδρέα Σάμαρη, με τους διεθνείς και το τεχνικό τιμ, ωστόσο, να αναφέρουν πως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν την αντίπαλό μας στους «16», η οποία έκανε εξαιρετική πρώτη φάση στη διοργάνωση κι άφησε έξω ομάδες όπως η Ιταλία και η Αγγλία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι διεθνείς στη διάρκεια της επιστροφής στο Αρακαζού αλλά και οι Έλληνες οπαδοί στη Φορταλέζα το… γιόρτασαν με την ψυχή τους μετά την νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού στο «Καστελάο».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Ελλάδα: Πανηγύρισε για Σαμαρά ο Jay! (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Κόστα Ρίκα: Η αντίπαλος μας στους «16» του Μουντιάλ (videos+photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Αρχαίοι Έλληνες από τη Βραζιλία (video)

Το αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Μουντιάλ 2014

Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

12/6

Σάο Πάολο

Βραζιλία - Κροατία

3-1

13/6

Νατάλ

Μεξικό - Καμερούν

1-0

17/6

Φορταλέζα

Βραζιλία - Μεξικό

0-0

19/6

Μανάους

Καμερούν - Κροατία

0-4

23/6

Μπραζίλια

Καμερούν - Βραζιλία

1-4

23/6

Ρεσίφε

Κροατία - Μεξικό

3-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

13/6

Σαλβαδόρ

Ισπανία - Ολλανδία

1-5

14/6

Κουιάμπα

Χιλή - Αυστραλία

3-1

18/6

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Ισπανία - Χιλή

0-2

18/6

Πόρτο Αλέγκρε

Αυστραλία - Ολλανδία

2-3

23/6

Kουριτίμπα

Αυστραλία - Ισπανία

0-3

23/6

Σάο Πάολο

Ολλανδία - Χιλή

2-0

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ/ΣΚΟΡ

14/6

Μπέλο Οριζόντε

Κολομβία - Ελλάδα

3-0

15/6

Ρεσίφε

Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία

2-1

19/6

Μπραζίλια

Κολομβία - Ακτή Ελεφαντοστού

2-1

20/6

Νατάλ

Ιαπωνία - Ελλάδα

0-0

24/6

Κουιάμπα

Ιαπωνία - Κολομβία

1-4

24/6

Φορταλέζα

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού

2-1

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Πρόγραμμα και αποτελέσματα (video+photos)



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved