Αγγλία – Ιταλία 1-2: Super match, super Mario… Forza Italia! (photos)

Αγγλία – Ιταλία 1-2: Super match, super Mario… Forza Italia! (photos)

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Δ’ Ομίλου με την Αγγλία, αφού ο Μάριο Μπαλοτέλι «καθάρισε» διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για τη «Σκουάντρα Ατζούρα», στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 στη Βραζιλία.

Ήταν 30 Ιουνίου 2006 όταν τελείωνε 90λεπτο Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Ιταλία έφευγε νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησε και μια νίκη στην παράταση με τη Γερμανία, στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης, και η κατάκτηση του τροπαίου στα πέναλτι κόντρα στη Γαλλία, κι έκτοτε η «Σκουάντρα Ατζούρα» δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει νίκησε Μουντιάλ! Αυτό, όμως, έμελλε να συμβεί απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον οποίο πλέον οι Ιταλοί έβαλαν σε… μπελάδες κυρίως για την πρόκριση κι όχι απλά για την πρώτη θέση, που φιλοδοξούν να πάρουν οι ίδιοι μετά τη νίκη τους (2-1) απέναντι στην Αγγλία!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Ιταλούς, ήταν οι Αντρέα Πίρλο και Μάριο Μπαλοτέλι, με τον πρώτο να είναι πραγματικός… μαέστρος στον αγωνιστικό χώρο και να συμβάλει τα μέγιστα έτσι ώστε να αρχίσει νικηφόρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 για την ομάδα του και τον δεύτερο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο κι έκρινε την αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο. Από την πλευρά τους οι Άγγλοι παρουσίασαν καλό πρόσωπο, είχαν την ευκαιρία να αποφύγουν τουλάχιστον την ήττα, όμως, δεν κατάφεραν να βρουν δεύτερη απάντηση, όπως είχαν βρει στο πρώτο μέρος με τον Στάριτζ να ισοφαρίζει το γκολ του Μαρκίσιο. Έτσι, τα «τρία λιοντάρια» του Ρόι Χότζον θέλουν πλέον μόνο νίκη στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου απέναντι στην Ουρουγουάη, η οποία επίσης θα παίζει τη… ζωή της μετά τη «σφαλιάρα» από την Κόστα Ρίκα. Την τελευταία, θα βρει στο διάβα της η Ιταλία σε ένα… πρόωρο ντέρμπι πρωτιάς έτσι όπως εξελίσσεται ο όμιλος.

Ματσάρα και απίστευτα γκολ!

Ισορροπημένο ήταν στα πρώτα λεπτά το μεγάλο ντέρμπι της Αγγλίας με την Ιταλία στο «Αρένα ντε Αμαζόνια», με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να πατάει καλύτερα στο πρώτο τέταρτο, αλλά την Αγγλία να μοιάζει πιο επικίνδυνη στις επισκέψεις της στην εστία του Σιρίγκου. Στέρλινγκ και Χέντερσον είχαν δυο πολύ καλά σουτ, ενώ οι Ιταλοί είχαν δυο καλές τελικές με Καντρέβα και Μπαλοτέλι, χωρίς όμως να καταφέρει μια από τις δυο ομάδες να σκοράρει. Σταδιακά η ομάδα του Πραντέλι έδειξε να ανεβαίνει και στο 35’ πήρε προβάδισμα με ένα τρομερό σουτ του Μαρκίσιο, όμως, μετά από δυο λεπτά η Αγγλία είχε την απάντηση με μια εξαιρετική αντεπίθεση, στην οποία ο Ρούνεϊ βρήκε τον Στάριντζ κι αυτός με προβολή διαμόρφωσε το 1-1!

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή, αφού οι δυο ομάδες έπαιξαν ακόμα καλύτερα κι έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Οι ευκαιρίες που σπατάλησαν οι Ιταλοί ήταν καλύτερες, με τον Μπαλοτέλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Χαρτ και τον Γιαγκέλκα να προλαβαίνει πάνω στη γραμμή, αλλά και με το σουτ του Καντρέβα στο αμέσως επόμενο λεπτό να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Αγγλίας, στην τελευταία φάση πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο στο Μαναούς.

«Καθάρισε» ο Σούπερ Μάριο!

Μετά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες άρχισαν το ματς χωρίς αλλαγές αλλά με την ίδια διάθεση. Η Ιταλία μπήκε… φουριόζα, καταφέρνοντας να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ! «Δράστης», ο συνήθης ύποπτος της «Σκουάντρα Ατζούρα», Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος με κεφαλιά-δυναμίτη στο 50’ σημείωσε το 2-1 για τους Ιταλούς και το πανηγύρισε δεόντως. Ακολούθησαν κι άλλες καλές στιγμές για τη «σκουάντρα ατζούρα», πριν οι Άγγλοι… φορτσάρουν έτσι ώστε να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Ο Χότζον έκανε αλλαγές έτσι ώστε να βοηθήσει τα «τρία λιοντάρια» να βγουν στην επίθεση, όμως, πότε η αστοχία – όπως στην περίπτωση του Ρούνεϊ δυο φορές – και πότε ο Σιρίγκου σε προσπάθειες του Μπέινς και του Στέρλινγκ, στέρησαν στους Άγγλους την δυνατότητα να ισοφαρίσουν. Στο υπόλοιπο του ματς, η Ιταλία έκανε εξαιρετική διαχείριση και μπορούσε να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα όταν οι παίκτες του Χότζον ρίσκαραν και τα έπαιξαν όλα για όλα στο φινάλε, όμως, παρά τις τρομερές εμπνεύσεις του Πίρλο, τρίτο γκολ δεν ήρθε. Ο «μαέστρος» των Ιταλών είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις σε φοβερή εκτέλεση φάουλ, αυτό όμως λίγο απασχόλησε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» με το σφύριγμα της λήξης, καθώς πανηγύρισε μια μεγάλη και σημαντική νίκη στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014.

Το φύλλο αγώνα του Αγγλία - Ιταλία

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Αγγλία - Ιταλία από το virtual γήπεδο του Onsports



Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Ρεάλ Μαδρίτης: Νέο συμβόλαιο με τον 14χρονο γιο του Μαρσέλο
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved