Europa League, Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Τα τραγικά λάθη έφεραν τον αποκλεισμό
Intime News

Europa League, Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Τα τραγικά λάθη έφεραν τον αποκλεισμό

Europa League: Η ΑΕΚ έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της, κάνοντας τραγικά λάθη στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι της.

H «Ένωση» ηττήθηκε 3-1 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ κι έμεινε έκτος Ευρώπης.

Η ΑΕΚ πήγε στην Ολλανδία για δύο αποτελέσματα, δεν έπαιξε ποτέ για την ισοπαλία αλλά πήγε να «χτυπήσει», ωστόσο πλήρωσε το κακό βράδυ αρκετών παικτών και το εφιαλτικό βράδυ του Γιώργου Αθανασιάδη. Ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε τραγικά λάθη στο πρώτο και το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων.

Εν κατακλείδι, μολονότι οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι, από τη στιγμή που υπέπεσαν σε αυτά τα λάθη και κόντρα σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, ο οποίος είναι σε ανοδική πορεία, μετά το τραγικό ξεκίκηνα που έκανε.

Η εξέλιξη του Άγιαξ - ΑΕΚ

Ο αγώνας είχε «τρελό» ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο του, με την ΑΕΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με το «καλημέρα». Ο Αθανασιάδης έκανε λάθος έξοδο κι ο Άκπομ έκανε το 1-0, μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα.

Η απάντηση της «Ένωσης», όμως, ήταν άμεση, καθώς βρήκε δίχτυα στο 11’, με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο πήρε ωραία γυριστή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, για το 1-1. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πετυχαίνει η ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους, καθώς στις έξι προηγούμενες επισκέψεις της δεν τα είχε καταφέρει.

Οι «κιτρινόμαυροι», έφτασαν μια… ανάσα από την ανατροπή στο 18’, όταν ο Ρότα μετά από πολύ όμορφη ατομική ενέργεια έστρωσε στον Τσούμπερ. Ο Ελβετός έκανε το σουτ, αλλά ο Ραμάι με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Άγιαξ ανέκτησε το προβάδισμα, όταν ο Χάτο κέρδισε μια κόντρα από τον Σιμάνσκι κι έστρωσε στον Τέιλορ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-1 στο 20’.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αθανασιάδη να σταματάει τον Μπρόμπεϊ στο 34ο λεπτό. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, όμως, έμελλε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Η ΑΕΚ μπήκε μετά την ανάπαυλα με διάθεση να παλέψει, αλλά σε μια αντεπίθεση ο Άκπομ έκανε ένα αδύναμο σουτ υπό πίεση, αλλά ο Αθανασιάδης δεν είχε σωστή στάση σώματος κι η μπάλα πέρασε από κάτω του. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε το 3-1 στο 56ο λεπτό κι έβαλε με την πλάτη στον τοίχο την ελληνική ομάδα.

Οι παίκτες του Αλμέιδα παρά την απογοήτευση δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν να παλεύουν αναζητώντας ένα γκολ που θα τους βάλει ξανά στο ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν την μπάλα και ρίσκαραν, κάτι που δημιούργησε μεγαλύτερα κενά στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις περιπτώσεις (στο 67’, 87’, 90+1') ο Άκπομ βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος τον νίκησε σε όλες. Στην πρώτη περίπτωση, μάλιστα, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ σημάδεψε και το δοκάρι στην εξέλιξη της φάσης.

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)
Κίτρινες: Σούταλο, Σόσα, Χάτο, Μπρομπέι - Άμραμπατ, Βίντα, Μουκουντί
ΑΓΙΑΞ (Τζον Φαν'τ Σιπ): Ραμάι, Χάτο, Σούταλο, Σόσα, Ρεντς (74΄ Γκόιγερ), Τέιλορ, Χλίνσον (85΄ Μικαουτάτζε), Ταχίροβιτς, Άκπομ, Μπόρχες (62΄ Γκααέι), Μπρόμπεϊ (46΄ Μάρτα)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (83΄ Γαλανόπουλος), Χατζισαφί (90+1΄ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ (61΄ Πιζάρο), Τσούμπερ, Γκαρσία (83΄ Γιόνσον)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved