Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Τον κράτησε όρθιο αλλά έχει πρόβλημα (photos)
INTIME

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Τον κράτησε όρθιο αλλά έχει πρόβλημα (photos)

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας: Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν «ζωντανοί» (1-1) για την πρόκριση χάρις στην καρφωτή κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 86’ αλλά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους Σλοβάκους.

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μία ακόμα προβληματική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στους Σλοβάκους, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο. Οι Πειραιώτες έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους φιλοξενούμενους.

Το «συγκρότημα» του Λιμανιού είδε τους Σλοβάκους να προηγούνται από ένα ολέθριο λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 63’ με τον Γκριν να το μετουσιώνει σε γκολ, αλλά μπόρεσε να μείνει «όρθιο» χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος στη μοναδική φορά που κατάφερε να κάνει σωστά επαφή μέσα στην περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει την εκτός έδρας νίκη στη ρεβάνς της Σλοβακίας, σε μία εβδομάδα, αφού κάθε ισοπαλία οδηγεί σε παράταση. Βέβαια, το σημαντικό για τους Πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως χρειάζεται να αλλάξουν πολλά για να μπορέσουν να προκριθούν, μια και η Σλόβαν έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση μία αμελητέα αντίπαλο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας και να πιέσουν την εστία της Σλόβαν για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν απείλησαν σε μερικές περιπτώσεις, κυρίως από τον άξονα, όπως στο 7’ με τον Μασούρα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, αλλά το σουτ του Τικίνιο στο 11’ που κόντραρε.

Όμως, η Σλόβαν ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. συγκεκριμένα, στο 16ο λεπτό, ο Γκριν κινήθηκε ωραία στην «πλάτη» της άμυνας, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Ζρμχαλ που ακολούθησε τη φάση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από πολύ πλάγια.

Η απάντηση από τον Ολυμπιακό ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης του, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τικίνιο στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ. Ωστόσο, η Σλόβαν έδειχνε πως πατούσε καλύτερα και απείλησε και πάλι στο 22’ με τον Μπαρσεγιάν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ, έπειτα από κάθετη του Γκριν, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Σλοβάκοι έδειχναν να διαχειρίζονται καλύτερα τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να απειλήσουν, κυρίως με μακριά σουτ, όπως στο 36’ με τον Εμβιλά και στο 43’ με τον Κουντέ, αλλά αμφότεροι δεν σημάδεψαν σωστά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλοι 0-0 στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές αλλά έμεινε από δυνάμεις

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς κάποια επέμβαση από τους δύο πάγκους. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν στο 53’ ο Μασούρας έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Τσόβαν έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 61’ ο Ντε Μάρκο δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και ο Βατσλίκ μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Τσόβαν κράτησε όρθια την ομάδα του, όταν ο Καμαρά έκανε το γυριστό σουτ στο πρώτο δοκάρι έπειτα από κόρνερ του Κουντέ και στο 63’ οι Σλοβάκοι βρήκαν αυτό που ήθελαν.

Σε μία ανύποπτη φάση, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε ένα ολέθριο λάθος για την εμπειρία του, δεν μπόρεσε να γυρίσει στον Βατσλίκ, με τον Γκριν να εκμεταλλεύεται τη συνθήκη και με τρομερό πλασέ έγραψε το 1-0. Άμεσα ο Κάρλος Κορμπεράν θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, λίγο μετά την είσοδο του Ραντζέλοβιτς.

Ωστόσο, η Σλόβαν έδειξε για μία ακόμα φορά μέσα στο παιχνίδι πως μπορεί να διαχειριστεί τις συνθήκες. Οι Σλοβάκοι έκλεισαν σωστά τους χώρους, ενώ ήταν επικίνδυνοι στις αντεπίθεσεις. Η τελευταία «ζαριά» του Κάρλος Κορμπεράν ήταν η είσοδος του Γκάρι Ροντρίγκες στο 78’ και στο επόμενο λεπτό, ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχασε ευκαιρία με το σουτ να περνάει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση. Μάλιστα, στο 86’ ο Ολυμπιακός έμεινε «ζωντανός», όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι, ο Ελ Αραμπί με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1. Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στην ανατροπή δύο λεπτά αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από νέο κόρνερ του Βαλμπουενά πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ραμίρεζ απώλεσε τεράστια ευκαιρία, όταν μπερδεύτηκε και ο Βατσλίκ μπλόκαρε.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα παίξουν την πρόκριση στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας. Η ομάδα που θα πάρει τη νίκη θα εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τα play offs του Europa League, ενώ κάθε ισοπαλία οδηγεί στην παράταση.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved