ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού 0-1: Ο Σάλαϊ σκότωσε τα όνειρα (photos)

ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού 0-1: Ο Σάλαϊ σκότωσε τα όνειρα (photos)

ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού: Ο ΟΦΗ γύρισε στην Ευρώπη έπειτα από 20 χρόνια, αλλά ο πιο έτοιμος κι έμπειρος Απόλλων βρήκε τη φάση που έψαχνε και με τον Σάλαϊ πήρε με 1-0 τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ο ΟΦΗ, οι οπαδοί του, η Κρήτη περίμεναν μ’ ενθουσιασμό το αποψινό ματς. Μέχρι το επόμενο… Αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα έρθει την τρέχουσα σεζόν.

Το καμάρι της Κρήτης επέστρεψε στην Ευρώπη έπειτα από 20 χρόνια. Λόγω κορονοϊού δεν είχε μαζί του τον κόσμο, που του δίνει δύναμη. Απέναντί του, ο Απόλλων Λεμεσού. Μία πιο έτοιμη ομάδα και πιο έμπειρη, αφού έχει παίξει σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Απόλλων βρήκε τη φάση που ήθελε, προηγήθηκε στο 50’ με τον Σάλαϊ και κράτησε το 0-1 έως το τέλος με σχετική άνεση, βάζοντας νωρίς τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό όνειρο των Κρητικών.

Σχηματισμοί

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με 3-5-2. Ο Γιώργος Σίμος ήθελε πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν κι έτσι είχε τον Βάτερμαν στο τέρμα και τριάδα τους Μαρινάκη(δεξί στόπερ), Βούρ (αριστερό στόπερ), Σελίμοβιτς (στο κέντρο). Ο Ουές ήταν δεξί μπακ χαφ και ο Γιαννούλης αριστερό. Ο Μεγιάδο ήταν κόφτης και οι Στάικος, Νέιρα, εσωτερικοί μέσοι, με τους Φιγκεϊρέδο, Σαρντινέρο στην επίθεση.

Ο Απόλλων έπαιξε με 4-1-4-1. Ο Νταμπό ήταν στην κορυφή, αλλά συχνά άλλαζε θέση με τον Ντιγκινί κι όταν γινόταν αυτό ένας από τους δύο έπαιζε δεξιά. Ο Αγκίρε ήταν αριστερό χαφ εσωτερικοί μέσοι οι Ντένιτς, Ματέι και ο Σακέτι μπροστά από την αμυντική τετράδα. Ο Ζοάο Πέδρο ήταν δεξί μπακ, ο Σαλάι αριστερό και στόπερ οι Ρομπέρζ (αριστερό), Γιούστε (δεξί).

Απέφυγαν τα ρίσκα

Το ματς ξεκίνησε με τον Γιάννη να φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Ο Απόλλων, έδειχνε πιο έτοιμος, αφού έχει περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια του, αλλά δεν βρήκε χώρους ν’ απειλήσει Στο 8' σουτ του Ζοάο Πέδρο δεν βρήκε στόχο. Ο ΟΦΗ προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του, ωστόσο κι αυτός δεν έβρισκε την καλή τελική πάσα. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές κι απέφυγαν τα ρίσκα.

Τρομερή ευκαιρία ο ΟΦΗ

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Όλα αυτά μέχρι το 42’ όταν ο ΟΦΗ είχε τεράστια ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Στάικος βρήκε στον Σαρντινέρο, αυτός έστρωσε στον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε –πιεζόμενος- το πλασέ με το δεξί, αλλά ο Δημητρίου έσωσε την ομάδα του. Θα ήταν ό,τι καλύτερο να μπει μπροστά στο σκορ ο ΟΦΗ λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος.

Σοκ για ΟΦΗ

Ο Σωφρόνης Αυγουστής έβλεπε ότι η ομάδα του δεν απειλούσε. Γύρισε τον σχηματισμό σε 4-3-1-2 περνώντας τον Ντιγκινί ως ελεύθερο και τον Μπένσοπ δίπλα στον Νταμπό. Στο 50’, λοιπόν, από βαθιά μπαλιά, ο Νταμπό έφυγε στην επίθεση, με τον όγκο του νίκησε τον Σελίμοβιτς, μπήκε στη περιοχή, απέφυγε εύκολα και τον Βούρο κι έστρωσε στον Σαλάι, ο οποίος με δεξί πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Βάτερμαν για να γίνει το 0-1.

Διαιτητές… τοπικού

Ο Απόλλων σόκαρε τον ΟΦΗ, ο οποίος τα είχε χαμένα, αλλά στο 59’ είχε τη φάση του για να ισοφαρίσει. Μόνο που ο δεύτερος βοηθός, ο Ιταλός Τζιόρτζιο Περέτι και ο συμπατριώτης του διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα πήραν μία απίθανη απόφαση και καλό θα είναι η ΟΥΕΦΑ να τους στείλει να σφυρίζουν σε τοπικά. Ή και σπίτι τους…

Ο Μπένσοπ από το κέντρο γύρισε προς το τέρμα, ο Φιγκεϊρέδο μπήκε στην πορεία της μπάλας και απέφυγε βγαίνοντας αριστερά, τον Δημητρίου, που ήταν εκτός περιοχής. Τότε ο Μαρέσκα είδε σηκωμένη τη σημαία του βοηθού του κι έδωσε οφσάιντ στον Φιγκεϊρέδο! Σε γύρισμα από το κέντρο από αντίπαλο! Το λάθος φυσικά δεν είναι μόνο του επόπτη, αλλά και του Μαρέσκα, ο οποίος δεν πήρε πάνω του τη φάση και ζητούσε συγγνώμη από τους τρελαμένους παίκτες του ΟΦΗ.

Ρίσκαρε, χωρίς να απειλήσει

Ο Σίμος έριξε στη συνέχεια στη μάχη τους Ναμπί, Σολίς. Ο πρώτος έπαιξε στον άξονα, ο Αργεντινός πήγε αριστερά και ο Σαρντινέρο δεξιά, σε ένα 4-3-3. Ο ΟΦΗ είχε επιθετικούς παίκτες, αλλά ο Απόλλων είχε κλείσει τους χώρους και δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ ν’ απειλήσει. Οι Κύπριοι κράτησαν το 1-0 κι έτσι η επιστροφή στην Ευρώπη, έπειτα από 20 χρόνια, δεν ήταν όπως την ονειρεύονταν στην ομάδα της Κρήτης.

 ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης (67’ Ναμπί), Βούρος, Γιαννούλης (80’ Κοροβέσης), Νέιρα, Στάικος (67’ Σολίς), Μεγιάδο, Σαρντινέρο, Φιγκεϊρέδο.

Απόλλων Λεμεσού (Σωφρόνης Αυγουστής): Δημητρίου, Ζοάο Πέδρο (46’ Πίττας), Ρομπέρζ, Γιούστε, Σαλάι, Σακέτι, Ματέι (46’ Μπένσοπ), Ντένιτς, Αγκίρε, Ντιγκινί, Νταμπό (78’ Γιαννιώτας).  



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved