Παναθηναϊκός-Μάριμπορ: Ώρα ευρωπαϊκής αντεπίθεσης

Παναθηναϊκός-Μάριμπορ: Ώρα ευρωπαϊκής αντεπίθεσης

Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τη Μάριμπορ (20:00, Onsports/ANT1) και θέλουν το τρίποντο έτσι ώστε να «ανέβουν» ακόμα περισσότερο ψυχολογικά αλλά και να διεκδικήσουν ως το τέλος τις όποιες μαθηματικές πιθανότητες έχουν για παρουσία στον επόμενο γύρο του Europa League.

Ο αέρας… αλλαγής που έφερε μαζί του στον Παναθηναϊκό ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, καλείται να κάνει την εμφάνισή του και το βράδυ της Πέμπτης (22/11) στην Καλογρέζα, όπου το «τριφύλλι» περιμένει τη Μάριμπορ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν τη νίκη τόσο για να αποδείξουν πως η καλή εμφάνιση και το τρίποντο κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν… αναλαμπή, όσο και για να ανέβουν ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Το black jack του παρόντος, και το παρελθόν με τους Σλοβένους

Σύμφωνα με τον Αργεντινό τεχνικό άλλωστε, στόχος είναι η διαρκής βελτίωση κι όχι τόσο να παραμείνει η ομάδα «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης στους «32», κάτι που όμως θα συμβεί αν ο Παναθηναϊκός πάρει τη νίκη. Μια νίκη που θα αποτελέσει και… άτυπη ρεβάνς για το 3-0 με «κάτω χέρια» στο παιχνίδι των δυο ομάδων στη Σλοβενία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο 21ος ευρωπαϊκός αγώνας του Ρότσα, με τον Αργεντινό να αναζητά τη δέκατη νίκη του και να μην ηττάται στο ΟΑΚΑ παρά μόνο μια φορά στα προηγούμενα δέκα εντός έδρας ματς στην Ευρώπη.

Έτσι, με το… «black jack» που θα κάνει ο Ρότσα κόντρα στη Μάριμπορ, ο Παναθηναϊκός θα δώσει μόλις το τέταρτο ευρωπαϊκό του ματς κόντρα σε ομάδα από τη Σλοβενία. Το τρίτο ήταν αυτό του πρώτου γύρου όταν και ηττήθηκε εκτός έδρας με 3-0, ενώ τα δυο προηγούμενα είναι 13 ολόκληρα χρόνια πίσω και στη σεζόν 1999-2000, όταν οι «πράσινοι», με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο τους, αντιμετώπισαν για τον πρώτο γύρο του Κύπελλου UEFA τη Νόβα Γκόριτσα.

Τότε το «τριφύλλι» σημείωσε δύο νίκες και πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού. Στη Σλοβενία ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0, στις 16 Σεπτεμβρίου 1999, με μια κεφαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου από το 14’ του παιχνιδιού. Στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0, στις 30 Σεπτεμβρίου 1999, με το σουτ του Σίγκουρτσον στο 38’ να ανοίγει το σκορ και την κεφαλιά του Νασιόπουλου στο 70’ να το «κλείνει».

Με «συνταγή» ΠΑΟΚ…

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έδειξε πως θα εμπιστευθεί την ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με τους Σλοβένους. Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Ρότσα, κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού θα είναι ο Ορέστης Καρνέζης, με τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο και τον Σεϊταρίδη στο δεξί, την ώρα που τη συγκεκριμένη θέση διεκδικεί και ο Στέργος Μαρίνος. Στο κέντρο της άμυνας δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Βύντρα ενώ ο Βελάσκες έχει προβάδισμα για την άλλη θέση έναντι του Τριανταφυλλόπουλου.

Στη μεσαία γραμμή θα πάρει ξανά θέση ανασταλτικού μέσου ο Βίκορ Βιτόλο, με τον Σισοκό και τον Ζέκα να κινούνται μπροστά του, τον Κουίνσι στο αριστερό άκρο και τον Μαυρία στο δεξί. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να είναι ξανά ο Τοτσέ, ενώ πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού έχει κι ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Καρνέζης, Κοτσόλης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μαρίνος, Βιτόλο, Λαγός, Σισοκό, Πετρόπουλος, Φορναρόλι, Τοτσέ, Κουίνσι, Ζέκα, Μαυρίας, Φουρλάνος

Στον αντίποδα, ο Ντάρκο Μίλανιτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2, στην αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για την ευρωπαϊκή συνέχεια της Μάριμπορ. Κάτω από τα δοκάρια των Σλοβένων αναμένεται να είναι ο Χαντάνοβιτς, με τους Μάιατς, Ραΐσεβιτς, Άργκους και Μίλτες από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα τοποθετηθούν οι Μέρτελι και Τσβιγιάνοβιτς ενώ δεξιά θα κινηθεί ο Ιμπραΐμι και αριστερά ο Μέζγκα. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Ταβάρες και Μπέριτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός διευθυντής της Μάριμπορ κι άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς δεν ήρθε στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, μη συνοδεύοντας την αποστολή της ομάδας του…

Η αποστολή της Μάριμπορ:

Γιασμίν Χαντάνοβιτς, Μάρκο Πρίντιγκαρ, Ματέι Ράνταν, Αλεξάντερ Ραΐσεβιτς, Άργκους, Γιόβαν Βίντοβιτς, Νέιτς Πότοκαρ, Άλες Μέγιατς, Ντέγιαν Τραϊκόφσκι, Μίτια Βίλερ, Μάρτιν Μίλετς, Άλες Μέρτελ, Ζόραν Λέσιακ, Ζέλικο Φιλίποβιτς, Τιμοτέι Ντόντλεκ, Γκόραν Τσβιγιάνοβιτς, Ντέγιαν Μέζγκα, Αγκίμ Ιμπραΐμι, Μάτιτς Τσρνιτς, Μάρκος Ταβάρες, Ρόμπερτ Μπέριτς, Νίκολα Κόμαζετς, Άλεν Πλόι



Live Euro 2024: Σλοβενία - Δανία
Live Euro 2024: Σλοβενία - Δανία
Euroleague: Στην Αναντολού Εφές για δύο χρόνια ο Ρόλαντς Σμιτς
Euroleague: Στην Αναντολού Εφές για δύο χρόνια ο Ρόλαντς Σμιτς
Euro 2024, Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Ο Βέγκχορστ λύτρωσε τους «οράνιε»!
Euro 2024, Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Ο Βέγκχορστ λύτρωσε τους «οράνιε»!
Αρχισε στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων-κορασίδων και U15
Αρχισε στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών παίδων-κορασίδων και U15
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved