Euro 2020: Για να… πουλάτε μούρη στην παρέα! (Photos)

Euro 2020: Για να… πουλάτε μούρη στην παρέα! (Photos)

Euro 2020: Ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πλέον μετρά αντίστροφα για την έναρξή του!

Η πανδημία δημιούργησε… ποδοσφαιρικό σύνδρομο στέρησης. Λόγω της διοργάνωσης του Euro 2020 που καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο. «Χαλώντας» ουσιαστικά το… βιολογικό ρολόι αθλητισμού που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος. Από τότε που ήταν όλοι παιδιά, μετρούσαν αντίστροφα είτε για το Euro, είτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Για να δουν τις Εθνικές ομάδες, τα αστέρια του αθλήματος, να μαζέψουν χαρτάκια, συνδυάζοντάς τα με τα πρώτα μπάνια, τα πρώτα παγωτά, το τέλος του σχολείου, όλα αυτά που σήμαιναν… γιορτή για την παιδική ηλικία.

Συναισθήματα που πάντα θα ακολουθούν τον κάθε άνθρωπο μέχρι τα βαθιά του γεράματα! Συναισθήματα με τα οποία… πλημμυρίζει ο καθένας πριν την έναρξη κάθε μεγάλου ποδοσφαιρικού ραντεβού, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Ακόμη κι αν έρχονται οι περισσότερες Εθνικές, οι πολλές χώρες στις οποίες διεξάγεται το τουρνουά, να αλλάξουν κάπως τις ισορροπίες. Όμως ο ρομαντισμός, πάντα κάπου εκεί θα είναι χωμένος! Όσο ετοιμάζεστε να θυμηθείτε την παιδική σας ηλικία, να βιώσετε ξανά αυτές τις επικές ποδοσφαιρικές βραδιές με ανοιχτές μπαλκονόπορτες, σας παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία του Euro 2020. Τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να… γεμίσετε το χρόνο μέχρι την έναρξη των αγώνων, «πουλώντας» μούρη στην παρέα σας! Πάμε λοιπόν…

*Είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν αγώνες τελικής φάσης Euro, στις εξής χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Δανία, Ρουμανία, Σκωτία και Ουγγαρία. Στα εδάφη τους δεν έχει λάβει χώρα ποτέ η διοργάνωση!

*Πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία των τελικών φάσεων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, που θα διεξαχθούν αναμετρήσεις σε 11 διαφορετικές πόλεις. Κάτι που δε θα επαναληφθεί στο μέλλον όπως δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA. Οι συγκεκριμένες πόλεις είναι οι: Ρώμη, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Κοπεγχάγη, Βουκουρέστι, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Γλασκώβη, Σεβίλλη, Βουδαπέστη, Μόναχο.

*Δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία, να διεξαχθεί Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνών (Euro) σε μονή χρονιά! Φέτος λόγω της πανδημίας που έφερε πίσω τη διοργάνωση μία χρονιά, το έτος διεξαγωγής είναι το 2021, το πρώτο μονό στην ιστορία. Οι προηγούμενες διοργανώσεις ήταν: 1960, 1964, 1968, 1972, 1976, 1980, 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016.

*Η Σκωτία είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο ποδόσφαιρο και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν ουσιαστικά κι εκεί (μαζί με την Αγγλία) άρχισε το άθλημα! Η διοργάνωση του Euro 2020 θα είναι η πρώτη στην οποία θα μετάσχει η Σκωτία μέσα στον 21ο αιώνα! Η τελευταία φορά που έπαιξε σε Euro ήταν το 1996, ενώ είχε πάρει μέρος και στο Μουντιάλ του 1998. Από τότε ποτέ ξανά δεν προκρίθηκε σε μεγάλη διοργάνωση μέχρι τώρα!

*Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο και δε θα λάβει μέρος στην τελική φάση του φετινού Euro! Ρωσία (το είχε κατακτήσει ως Σοβιετική Ένωση), Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τσεχία (το είχε κατακτήσει ως Τσεχοσλοβακία ενώ στη διοργάνωση θα είναι και η Σλοβακία), Γαλλία, Ολλανδία, Δανία και Πορτογαλία, θα είναι εκεί.

*Η Ισπανία έχει πάρει μέρος σε 15 Παγκόσμια Κύπελλα και σε 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Αυτή θα είναι η 26η μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα μετάσχει η «φούρια ρόχα». Για πρώτη φορά στην ιστορία της, όμως, δε θα έχει στη σύνθεσή της ούτε έναν παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης!

*Ο… όμιλος της φωτιάς, είναι αυτός που έχει αντιμέτωπες Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Ουγγαρία. Τρεις χώρες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο δηλαδή. Κάτι που πρώτη φορά είχε συμβεί το 1988, όταν ήταν στον ίδιο όμιλο Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, συν τη Δανία που το κατέκτησε τέσσερα χρόνια μετά! Υπήρξαν, πάντως, δύο φορές που στον όμιλο ήταν τέσσερις ομάδες που έχουν πάρει το τρόπαιο! Το 1996 ήταν στον ίδιο όμιλο Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία και Τσεχία. Ενώ το 2000, έπαιξαν μαζί Ολλανδία, Γαλλία, Τσεχία, Δανία.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved