Ελλάδα- Νησιά Φερόε 0-1

Ελλάδα- Νησιά Φερόε 0-1

Νύχτα ντροπής για την Εθνική Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» οπού γνώρισε την ήττα – ξευτίλα με 1-0 από… κάποια Νησιά Φερόε γνωρίζοντας ουσιαστικά και τον αποκλεισμό από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Πριν από περίπου έξι χρόνια, η Ελλάδα γνώριζε την ήττα με 4-1 από την Τουρκία εντός έδρας γράφοντας μία… μαύρη σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορία. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα ερχόταν η στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα γινόταν ο περίγελος του ομίλου και δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε ομάδες του επιπέδου των Νήσων Φερόε. Και όμως… Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι απέδειξε πως το βαρέλι δεν έχει… πάτο γνωρίζοντας την ντροπιαστική ήττα με 1-0 από τα Νησιά Φερόε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αποτέλεσμα που ουσιαστικά θέτει εκτός Euro 2016 την ομάδα καθώς πλέον και ο πιο πιστός οπαδός της ομάδας δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι μετά από την εικόνα που δείχνει το σύνολο του Ιταλού τεχνικού στα παιχνίδια.

Λογική ενδεκάδα από Ρανιέρι

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι, χρησιμοποιήθηκε η ενδεκάδα που δοκίμαζε ο Ιταλός τεχνικός στις προπονήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης με την άμυνα να αποτελείται από τους Καράμπελα, Τοροσίδη, Μανωλά και Μόρα. Στο κέντρο ρόλο αμυντικού χαφ είναι ο Μανιάτης με τους Σάμαρη και Κονέ να έχουν ρόλο εσωτερικών μέσων. Στην επίθεση, μπροστά ήταν ο Γκέκας με τους Καρέλη και Χριστοδουλόπουλο στα πλάγια.

Ημίχρονο… κατάθλιψη

Το σχήμα που επιλέχτηκε μπορεί να έμοιαζε επιθετικό, ωστόσο το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο μόνο… σοκαριστικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την Ελλάδα. Μία ομάδα ερασιτεχνών, έπαιζε απλό ποδόσφαιρο χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Από την πλευρά του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, είχε μόνο μία σοβαρή ευκαιρία για να σκοράρει.

Στο 17’ η πρώτη απειλή από την ομάδα των Νήσων Φερόε ήρθε με το φάουλ του Όλσεν που σταμάτησε στο δοκάρι του Καρνέζη. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την Ελλάδα καθώς δεν είχε το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία που έχει δουλευτεί στην προπόνηση.

Στο 38’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χριστοδουλόπουλος μόνος του από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα άουτ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Μπεντζάμισεν στο 43’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ελλάδας και με ωραία κεφαλιά, ανάγκασε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Έντμουντσον σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Καρνέζη είδε ξανά τον γκολκίπερ της Ουντινέζε να αποσοβεί τον κίνδυνο με εντυπωσιακή απόκρουση.

Ιστορική… ξευτίλα

Αν το πρώτο ημίχρονο σόκαρε τους φίλους της Ελλάδας, τότε το δεύτερο έκανε όλους να καταλάβουν πως το επίπεδο αυτής της ομάδας έχει πέσει. Και δυστυχώς έχει πέσει σε… τρομακτικό επίπεδο.

Τα Νησιά Φερόε βλέποντας πως μόνο αδύνατο δεν είναι το ενδεχόμενο να πάρουν τη νίκη, μπήκαν αποφασισμένα και έφτασαν στο γκολ. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 51’ όταν ο Μπεντζάμισεν έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Έντμουντσον από κοντά νίκησε τον Καρνέζη για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του που της έδωσε εντέλει και τη νίκη. Η μοναδική σοβαρή ευκαιρία, ήρθε στο 89’ όταν ο Κονέ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο σουτ που έκανε.

Αντίδραση… μηδενική

Αν κάτι είχε καταφέρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ήταν να παίρνει τα παιχνίδια όπου δεν αγωνιζόταν καλά. Το στοιχείο αυτό όμως έχει χαθεί όπως αποδείχθηκε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών. Σε κανένα από αυτά η Ελλάδα δεν έπαιξε καλά και σε κανένα δεν πήρε κάτι θετικό.

Η αντίδραση μετά το γκολ, ήταν ομάδα που δείχνει να μην έχει καμία πίστη στις δυνατότητές της και καμία πίστη στο ενδεχόμενο να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης. Μετά την ήττα αυτή, η 3η θέση απέχει πλέον έξι βαθμούς και μοιάζει… ουτοπία να πιστεύει κάποιος πως η Ελλάδα θα καλύψει αυτή τη διαφορά.

Ελλάδα- Νησιά Φερόε 0-1



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved