Euro 2012: Τα… αστεράκια της διοργάνωσης (photos+videos)

Euro 2012: Τα… αστεράκια της διοργάνωσης (photos+videos)

Λίγες ημέρες έχουν μείνει για την έναρξη του Euro 2012 και το Onsports σας παρουσιάζει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αναμένεται να προκαλέσουν… πάταγο.

Μεγάλος είναι ο ενθουσιασμός των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ενόψει του Euro 2012. Όσοι ακόμα δεν έχουν μπει στο κλίμα της διοργάνωσης, καλό είναι να το κάνουν καθώς αξίζει! Το Euro 2012 χαρακτηρίζεται περισσότερο ανταγωνιστικό και από το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς κατά καιρούς έχει «δημιουργήσει» αρκετά νέα αστέρια που «μάγεψαν» την Ευρώπη.

Ως είθισται, έτσι και στο φετινό Euro 2012 δεν λείπουν οι ποδοσφαιριστές που το όνομά τους θα συζητηθεί αρκετά μετά το τέλος της διοργάνωσης και θα αναγκάσει αρκετές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να μπουν στο χορό της διεκδίκησής τους. Το Onsports προβλέπει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αναμένεται να κάνουν πάταγο και σας τους παρουσιάζει.

Νέλσον Ολιβέιρα – Πορτογαλία – Μπενφίκα

Η Πορτογαλία, για αρκετά χρόνια έχει σοβαρή έλλειψη ενός επιθετικού περιοχής που θα κάνει γκολ τις παραμικρές ευκαιρίες που  θα δημιουργούνται. Η αποχώρηση από την ενεργό δράση για τον Πέδρο Παουλέτα πλήττει ακόμα τους Ίβηρες και στο πρόσωπο του επιθετικού της Μπενφίκα, Νέλσον Ολιβέιρα βλέπουν τον ποδοσφαιριστή που θα οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες.

Μόλις στα 20 του, έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Φεβρουάριο απέναντι στην Πολωνία και βρίσκεται στην τελική 23αδα του Euro 2012. Φέτος μπορεί η χρονιά του να μην ήταν τόσο παραγωγική, πετυχαίνοντας τρία τέρματα, αλλά το ένα από αυτά ήρθε απέναντι στη Ζενίτι για το Champions League. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στον πάγκο στη διοργάνωση, ωστόσο μπορεί να εξελιχθεί στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Οι… ανταγωνιστές του είναι οι Ούγκο Αλμέιδα και ο Έλντερ Πόστιγκα και σίγουρα θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής που θα μπορέσουν να του δώσουν την ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του.

Κρίστιαν Έρικσεν – Δανία – Άγιαξ

Ο Δανός μέσος, Κρίστιαν Έρικσεν είναι ακόμα αρκετά νέος, έχοντας φημιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια για τις εμφανίσεις του. Αυτή τη φήμη θέλει να αποδείξει ο ίδιος στα τελικά της διοργάνωσης. Ο 20χρονος θα έχει μεγάλη δουλειά, καθώς η Δανία είναι σε ένα από τα δυσκολότερα γκροουπ και με καλές εμφανίσεις θα διαφημίσει το όνομά του αρκετά, καθώς αντιμετωπίζει τις Γερμανία, Πορτογαλία και Ολλανδία. Το 1992 όταν η Δανία κατακτούσε το Euro αυτός γεννιόταν και ο ίδιος θα πάρει το ρόλο του Μίκαελ Λάουντρουπ. Τελείωσε τη σεζόν με 21 ασίστ στον Άγιαξ και ελπίζει να μοιράσει αρκετές ακόμα στο κεφάλι του Νίκλας Μπέντνερ.

Ιβάν Πέρισιτς – Κροατία – Ντόρτμουντ

 Σε έναν δύσκολο όμιλο βρίσκεται η Κροατία για τα τελικά του Euro 2012, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία. Για να έχει ελπίδες να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης θέλει μόνο τη νίκη στην πρεμιέρα του θεσμού απέναντι στην Ιρλανδία. Για να συμβεί αυτό πολλά, θα εξαρτηθούν από την πορεία του Ίβαν Πέρισιτς. Αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Ντόρτμουντ με την οποία σκόραρε επτά φορές, με ένα από τα τέρματά του (απέναντι στην Άρσεναλ) να ψηφίζεται ως ένα από τα καλύτερα της φετινής διοργάνωσης. Στα 23 του θα είναι ο ηγέτης της ομάδας και η φήμη του θα πάρει… σάρκα και οστά με μία καλή διοργάνωση.

Άλεξ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν – Αγγλία – Άρσεναλ

Προφανώς και αρκετοί γνωρίζουν πως ο Άλεξ Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν είναι από τα hot ονόματα της μεταγραφικής περιόδου. Έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορεί να αφήσει εποχή στην Εθνική Αγγλίας, καθώς με τις εμφανίσεις του στην Άρσεναλ έχει δείξει πως μπορεί να φανεί χρήσιμος σε υψηλό επίπεδο. Ο Ρόι Χόντγκσον δείχνει να έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή με την κλήση του, αλλά θα πρέπει να εμφανιστεί αρκετά γενναίος για να τον βάλει στη βασική ενδεκάδα. Βρίσκεται ακόμα στα 18 του και στη φετινή σεζόν πέτυχε τέσσερα τέρματα, σε 22 συμμετοχές.

Φάμπιο Μπορίνι – Ιταλία – Ρόμα

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, κατάφερε να πείσει τον Τσεζάρε Πραντέλι και βρίσκεται στην αποστολή για το Euro 2012 σε μία γραμμή που υπάρχουν μεγάλοι επιθετικοί με τον ανταγωνισμό να είναι υψηλός. Ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του απέναντι στις ΗΠΑ νωρίτερα στο 2012 και φέτος, έφτασε τα δέκα τέρματα με τους «τζιαλορόσι». Αν πάρει ευκαιρίες από τον Ιταλό τεχνικό θα έχει την ευκαιρία να παίξει και για την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή.

Μάριο Γκέτσε – Γερμανία – Ντόρτμουντ

Η φήμη του Μάριο Γκέτσε έχει ήδη εκτοξευτεί στα ύψη και θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε Παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμα είναι η αξία του και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στα 20 του θα βρεθεί στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση και ελπίζει να μπορέσει να αφήσει εποχή με τις εμφανίσεις του. Μπροστά του βέβαια, έχει μεγάλο ανταγωνισμό με τους Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Σάμι Κεντίρα να έχουν το προβάδισμα για να αγωνιστούν βασικοί.

Ράφαλ Βόλσκι – Πολωνία – Λέγκια Βαρσοβίας

Οι «ειδικοί» του πολωνικού ποδοσφαίρου, αναφέρουν πως ο Ράφαλ Βόλσκι είναι το κρυφό όπλο του Φράντσισεκ Σμούντα για το Euro 2012. Ο 19χρονος μέσος έχει τέσσερα τέρματα στα τελευταία του οκτώ παιχνίδια με τη Λέγκια Βαρσοβίας και ελπίζει στο να αφήσει το όνομά του στην ιστορία της χώρας με μία καλή διοργάνωση στην πατρίδα του και να ακολουθήσει τον Ρόμπερ Λεβαντόφσκι στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Μπουντεσλίγκα, ωστόσο με μία καλή διοργάνωση το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί και σε επίσημη πρόταση.

Τέοντορ Γκεμπρεσελασιέ – Τσεχία – Σλόβαν Λίμπερετς

Εξ αρχής ο Τέοντορ Γκεμπρεσελασιέ θα κεντρίσει τα βλέμματα στην Τσεχία, καθώς θα γίνει ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της χώρας που θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο αμυντικός που γεννήθηκε στην Αιθιοπία έχει ήδη οκτώ συμμετοχές με την Εθνική από το 2011 και μετά με βασικό του στοιχείο το γεγονός ότι κάνει αρκετές προωθήσεις. Στα 25 του έκανε μία γεμάτη σεζόν με 30 συμμετοχές, πέντε τέρματα και έξι ασίστ.

Άλαν Τζαγκόεφ – Ρωσία – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012 για την τελευταία αγωνιστική που θα τη βρει απέναντι στη Ρωσία. Η ομάδα του Ντικ Άντβοκατ όμως, έχει και αρκετά «κρυφά» όπλα όπως είναι ο Άλαν Τζαγκόεφ. Ο 21χρονος μέσος για να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να καταβάλει μία ομάδα το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Με μία καλή διοργάνωση θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο την τιμή του. Σαν επιθετικός μέσος έχει σκοράρει ήδη απέναντι σε Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάτεντ, ενώ έχει γίνει και ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Euro 2012: Τα… αστεράκια της διοργάνωσης (photos+videos)



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved