Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Του έδωσε ελπίδα ο Καμαρά (photos+videos)

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Του έδωσε ελπίδα ο Καμαρά (photos+videos)

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς: Τις ελπίδες τους για πρόκριση στα Play offs του Champions League διατήρησαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 1-1 με τους Βούλγαρους, χάρις σε τέρμα του Αγκίμπου Καμαρά στο 87ο λεπτό.

«Ζωντανός» για την πρόκριση στην επόμενη φάση έμεινε ο Ολυμπιακός, έπειτα από την ισοπαλία 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Λουντογκόρετς. Οι Βούλγαροι είχαν ανοίξει το σκορ στο 50’ με το φάουλ του Ντεσπόντοφ, αλλά λίγο πριν το φινάλε, η «χρυσή» αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, Αγκιμπού Καμαρά, έφερε το ματς στα ίσια (1-1) διατηρώντας τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας.

«Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο φαληρικό γήπεδο, καθώς παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να είχαν κάνει τη ζημιά στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να βρει την… απάντηση που αναζητούσε στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα η πρόκριση να είναι ανοικτή στην ρεβάνς της Βουλγαρίας σε μία εβδομάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να κάνει πιο εύκολο το έργο του στην συνέχεια.

Μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις στην κόντρα, έπειτα από κλέψιμο του Μασούρα, ο Λαλά βρέθηκε στα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Έλληνας μέσος που είχε ακολουθήσει την φάση, δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και έχασε την ευκαιρία.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε και πάλι να βάλει δύσκολα στην άμυνα των Βούλγαρων, αλλά στο 16’ έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Καμαρά, ο Χασάν καθυστέρησε, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να τον σταματήσουν λίγο πριν… οπλίσει.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου στο ματς, οι Πρωταθλητές Ελλάδας κέρδισαν κόρνερ από τα αριστερά. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Καχλίνα.

Στα επόμενα λεπτά, η Λουντογκόρετς κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και αναζήτησε τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 33’ οι Βούλγαροι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Κάουλι έκανε την κάθετη στον Σωτηρίου, ο Κύπριος φορ βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, έκανε το πλασέ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ με το κορμί του.

Λίγο πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή μπροστά από τα καρέ των «ερυθρόλευκων». Ήταν το 44ο λεπτό όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Τζολάκη. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Λουντογκόρετς θέλησε να απειλήσει και πάλι με στημένη μπάλα, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Κάουλι δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Τον «εκτέλεσε» ο Ντεσπόντοφ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καθόλου καλά για τους Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την είσοδο του Γιαν Εμβιλά στην θέση του Πιέρ Κουντέ δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την μεσαία γραμμή, έκαναν πολλά αβίαστα λάθη και από ένα από αυτά ήρθε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Ήταν το 50ο λεπτό όταν η Λουντογκόρετς κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Τζολάκη και στον άξονα, ο Ντεσπόντοφ έστησε την μπάλα και με τρομερή εκτέλεση νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα γράφοντας το 1-0 για τους Βούλγαρους.

Η αντίδραση του Πέδρο Μαρτίνς ήταν… άμεση, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην θέση του Παπέ Σισέ, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με δίδυμο στην επίθεση, θέλοντας να πιέσει περισσότερο την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Όμως, η επιλογή του Πορτογάλου έφερε κενά στην άμυνα, τα οποία θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες της Λουντογκόρετς. Στο 58’ ο Λαλά έκοψε την τελευταία στιγμή την αντεπίθεση των Βούλγαρων, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Χασάν έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, καθώς πήρε την κεφαλιά έπειτα από το φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά ο Καχλίνα ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε.

Στο 63’ οι Βούλγαροι βγήκαν και πάλι με αξιώσεις στην επίθεση, ο Τεκπετέι έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Τζολάκης με τρομερή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ελ Αραμπί έφυγε στην κόντρα, ο Βερντόν τον σταμάτησε, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε φάουλ, το οποίο ίσως προκαλούσε μεγαλύτερα προβλήματα στους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μαροκινός φορ ήταν έτοιμος να… οπλίσει απέναντι από τον Καχλίνα.

Σώθηκε με «χρυσή» αλλαγή

Στο 72’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε μία ακόμα αλλαγή, βγάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο τον Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει τη θέση του. Όμως, η συγκεκριμένη αλλαγή προκάλεσε μία μικρή… αναστάτωση στους Πειραιώτες, οι οποίοι έχασαν τον οργανωτή τους και δυσκολεύονταν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία. Στο 77’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε αγκωνιά που δέχθηκε ο Χασάν από τον Βερντόν, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης και τα κατάφερε στο 87’ με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μαντί Καμαρά έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς, έφτασε στον έτερο Καμαρά, ο οποίος με νέο σουτ, νίκησε τον Καχλίνα γράφοντας το 1-1.

Πάντως, η Λουντογκόρετς θα μπορούσε να είχε φύγει με το «διπλό» από το «Γ. Καραϊσκάκης», όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Τζολάκη, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση, με τους Μπα και Σεμέδο να καλύπτουν την εστία, έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς: Σωτήρας ο Τζολάκης για τους «ερυθρόλευκους» (video)

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς: Σωτήρας ο Τζολάκης για τους «ερυθρόλευκους» (video)

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς: Το 0-1 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (video)

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς: Το 0-1 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ (video)

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved